breaking news Νέο

Καταργούνται οι σχολικές επιτροπές των Δήμων –Οι αρμοδιότητές τους στους δήμους

Καταργούνται οι σχολικές επιτροπές των Δήμων –Οι αρμοδιότητές τους στους δήμους

Καταργούνται οι σχολικές επιτροπές των Δήμων και οι αρμοδιότητές τους θα ασκούνται από τον οικείο Δήμο. Η νέα απόφαση θα ισχύει από την 1η Ιουλίου 2024. Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Βέροιας, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τετάρτης, πρότεινε να συσταθεί μία ενιαία 11 μελής επιτροπή και για τις δύο σχολικές βαθμίδες, Α/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας, αποτελούμενη από πέντε αιρετούς, εκ των οποίων τρεις από τη διοίκηση και δύο από την αντιπολίτευση, ένα μέλος από την Τοπική Κοινότητα Βέροιας, δύο δημότες, υποχρεωτικά ένας από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, ένας εκπρόσωπος των καθηγητών και ένας εκπρόσωπος των δασκάλων, με θητεία μέχρι το ήμισυ θητείας δημοτικού συμβουλίου.

Από την πρόταση του δημάρχου διαφοροποιήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» Θεόφιλος Κορωνάς, προτείνοντας να μη συγχωνευτούν οι επιτροπές σε μία και να παραμείνει το παλιό σχήμα, αφού ο νόμος δίνει αυτό το δικαίωμα, προς όφελος της διευκόλυνσης του έργου των επιτροπών, καθώς διαχειρίζονται διαφορετικά θέματα. «Δεν χρειάζεται συγκεντρωτισμός στην παιδεία», επεσήμανε.

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης: «Η μία επιτροπή είναι σαφώς πιο ευέλικτη, αν γίνουν δύο σε ένα. Θεωρούμε ότι το έργο μπορεί να βγει».

Η σύσταση 11μελούς επιτροπής ψηφίστηκε ομόφωνα από το Σώμα, πλην της παράταξης Κορωνά, ενώ η σύνθεση των μελών της επιτροπής ψηφίστηκε ομόφωνα και θα αποτελείται από τους:

 

Από την παράταξη Βοργιαζίδη

Τακτικά μέλη: Τσιφλίδης, Δέλλας, Γρηγοριάδης

Αναπληρωματικά μέλη: Τζαφερόπουλος, Βοργιάδης, Σαμανίδης

Από την παράταξη Παλουκίδη

Τακτικό μέλος: Ντάγκα

Αναπληρωματικό μέλος: Τρίγκας

Από την παράταξη Κορωνά

Τακτικό μέλος: Παπαδίνα

Αναπληρωματικό μέλος: Σπυρόπουλος

 

Δημότες:

Τακτικά μέλη: κ.κ. Ζιάκα, Μανώλη

Αναπληρωματικά μέλη: κ.κ. Πάσχου, Στιόκα


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής