breaking news Νέο

Tα οξυμένα προβλήματα των παραγωγών ροδακίνου στη σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας

Tα οξυμένα προβλήματα των παραγωγών ροδακίνου στη σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων την Τετάρτη 26/ 6 στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον στη Βέροια με την συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων από την Ημαθία, Πέλλα Πιερία.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ιδιαίτερα του βιομηχανικού ροδάκινου, αφού ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συγκομιδή τους, δεν έχει καθοριστεί τιμή από τους βιομηχάνους με αποτέλεσμα να παραδίδουν την παραγωγή τους με ανοιχτές τιμές, και χωρίς να γνωρίζουν πόσο και πότε θα πληρωθούν.
Από την άλλη αντιμετωπίζουν το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, αλλά  και το αυξημένο κόστος διαβίωσης με την ακρίβεια που σπάει κόκκαλα, χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους.
Η σύσκεψη αποφάσισε να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ώστε με ευθύνη της κυβέρνησης να οριστεί ως ελάχιστη εγγυημένη τιμή κιλού τα 50  λεπτά που θα καλύψει το κόστος παραγωγής και θα αφήσει ένα μεροκάματο για την συνέχιση της καλλιέργειας.
Επίσης εκφράστηκε η αποφασιστικότητα τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μεσούσης της καλλιεργητικής περιόδου, εάν δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής