breaking news Νέο

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ : Στο αποχαιρετιστήριο για φέτος παιχνίδι

  • ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ : Στο αποχαιρετιστήριο για φέτος παιχνίδι
  • ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ : Στο αποχαιρετιστήριο για φέτος παιχνίδι

Τον τελευταίο αγώνα για την φετινή περίοδο δίνει την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουλίου η ομάδα του Συλλόγου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της Βέροιας. Αντίπαλος ένας παλιός γνώριμος από τα γήπεδα της Α' και της Β' Εθνικής. Μια ιστορική και ιδιαίτερα δημοφιλής επαρχιακή ομάδα, που όπως η ΒΕΡΟΙΑ, έδωσε παίκτες κολοσσούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο (Συνετόπουλος, Μποτίνος κ.α.).

Αξέχαστη, ασφαλώς, στους παλαιότερους παραμένει η Τιτανομαχία το καλοκαίρι του 1969, για το ποιά από τις δυο θα αγωνίζεται την νέα περίοδο στην Α' Εθνική που κρίθηκε σε τρεις αγώνες στο ουδέτερο γήπεδο ης Λάρισας.

Πρώτος αγώνας στο Βόλο με τον γηπεδούχο Ολυμπιακό να αναδεικνύεται νικητής. Η ρεβανς στο εθνικό τότε, Στάδιο της Βέροιας έκρυβε εντυπωσιακή διακύμανση του σκορ, με την αγωνία των φιλάθλων που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες του γηπέδου, να κτυπάει κόκκινο και τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν συνεχώς λιπόθυμους φιλάθλους στο Νοσοκομείο. Τελικά το αποτέλεσμα κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού στο 90', με γκολ του Κώστα Κεφαλίδη.

Ο τρίτος αγώνας που θα έκρινε τον νικητή ορίστηκε στο ουδέτερο γήπεδο της Λάρισας, το Αλκαζάρ με την μισή πόλη της Βέροιας, εκείνη την Κυριακή να μεταφέρεται στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Το αποτέλεσμα του τρίτου αγώνα δεν ήταν το επιθυμητό για την ομάδα της Βέροιας. Ο Ολυμπιακός Βόλου με έναν εξωπραγματικό Συνετόπουλο στις τάξεις του (την ίδια χρονιά πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς) επικράτησε με 1-0 και η Βεροια υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική στην οποία όμως έμεινε μόλις μια σεζόν, αφού την επόμενη περίοδο πήρε και πάλι το εισιτήριο για την Α' Εθνική γράφοντας μάλιστα διαφορά 13 βαθμών από τον δεύτερο Εδεσσαϊκό με βαθμολογία που έδινε δυο και όχι τρεις βαθμούς στον νικητή!!!

Αξέχαστες στιγμές για μια ομάδα που εχει γράψει την δική της ένδοξη σελίδα στο βιβλίο του ποδοσφαίρου της χώρας μας και την οποία κάποιοι αφου προηγουμένως την απαξίωσαν στην συνέχεια φρόντισαν και να την διαγράψουν απο τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Παλαίμαχοι ΓΑΣ ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ - Ολυμπιακός Βόλου, λοιπόν την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου στις 6.30μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης με τις αναμνήσεις όσων βρεθούν στο γήπεδο σε πρώτο πλάνο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής