breaking news Νέο

Ευρωεκλογές 2024: Ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα - Αποχή σημαίνει ότι αποφασίζουν άλλοι για μας! -Της Συρμούλας Τζήμα-Τόπη

Ευρωεκλογές 2024: Ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα - Αποχή σημαίνει ότι αποφασίζουν άλλοι για μας! -Της Συρμούλας Τζήμα-Τόπη

                Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της βρίσκεται αδιαμφισβήτητα  η Ευρώπη σήμερα και η πορεία της θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, που διεξάγονται σε ένα ταραγμένο γεωπολιτικό περιβάλλον (Ουκρανία, Μέση Ανατολή)  και σε μια μετακόβιντ περίοδο που άλλαξε όλο τον κόσμο. Μιλάμε, λοιπόν, για μια άλλη συνθήκη από αυτή των ευρωεκλογών του 2019 αλλά και για διαφορετικές προτεραιότητες της Ευρώπης του 2024, όπου η ανησυχητική άνοδος της ακροδεξιάς μπορεί να επιφέρει απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις. Εξελίξεις που θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από το εκλογικό αποτέλεσμα.

              Και εμάς τι μας ενδιαφέρει η ΕΕ και γιατί να ψηφίσω; Ακούω συχνά αυτό το ερώτημα και η αυτονόητη, ρητή απάντηση είναι μια: Διότι, ό,τι συμβαίνει και ότι αποφασίζεται στην Ευρώπη, έχει άμεσες συνέπειες και επιπτώσεις στην Ελλάδα, όπως και στο κάθε κράτος-μέλος. Τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η άμυνα, τα ευρωπαϊκά σύνορα,  το μεταναστευτικό, οι νέες τεχνολογίες, η διαχείριση των νέων δεδομένων στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, είναι μερικά μόνο από όσα θα κληθεί η ΕΕ και οι πολίτες της να αντιμετωπίσουν από κοινού, με προτάσεις και λύσεις που θα κρίνουν το μέλλον μας.

                Η Ημαθία και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, έχουν έναν επιπλέον λόγο να ισχυροποιήσουν την φωνή του τόπου μας στην Ευρώπη του αύριο. Η κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις που έπεισαν και υιοθετήθηκαν από την ΕΕ, έχει αποδείξει ότι απαντάει στις προκλήσεις και αποτελεί πόλο σταθερότητας στο εσωτερικό της χώρας και στην Ευρώπη. Όσο πιο ισχυρή θα είναι η συμμετοχή μας στην Ευρώπη, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει η χώρα μας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

             Προσφάτως, χιλιάδες Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες, νέοι άνθρωποι κυρίως, ένωσαν την φωνή τους για τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, δίνοντας δυναμικά την ψήφο τους, στον ετήσιο μουσικό ευρωπαϊκό θεσμό. Υπό αυτή την έννοια, μπορεί να αντιληφθεί κανείς, πόση αξία θα είχε η ενεργή συμμετοχή των νέων μας στις ευρωεκλογές, που το αποτέλεσμά τους θα επιδρά στη ζωή τους, όχι ετήσια αλλά καθημερινά!

           Στις 9 Ιουνίου οι κάλπες θα ανοίξουν. Αξιοποίησε την ψήφο σου με την συμμετοχή! Η χαλαρότητα και η αποχή σημαίνει ότι αποφασίζουν άλλοι για σένα… Κι αυτό μακροπρόθεσμα κοστίζει στη Δημοκρατία.

                                                                              Συρμούλα Τζήμα-Τόπη

                                                                     Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας

                                                                               Δικηγόρος-Εκπαιδευτικός


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής