25Φεβρουάριος2017

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τέχνη Τοπικά Σε πιλοτικό δίκτυο καλλιτεχνικών φορέων με κοινές δράσεις η ΚΕΠΑ Δ.Βέροιας

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter της Ημερήσιας για να λαμβάνετε νέα μας, κατευθείαν στο mail σας.
07 Φεβρουαρίου 2017 Written by 

Σε πιλοτικό δίκτυο καλλιτεχνικών φορέων με κοινές δράσεις η ΚΕΠΑ Δ.Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα, συνάντηση εκπροσώπων

πολιτιστικών Φορέων από όλη την Ελλάδα (ως συνάντηση ομοϊδεατών χαρακτηρίστηκε από τον υπεύθυνο καταγραφής και διαχείρισης των ΦΕΣΤΙΒΑΛ ανά την Ελλάδα του Υππο, Ανδρέα Ανδρέου), μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. Στο συντονιστικό πάνελ, εκτός από τους προαναφερθέντες, συμμετείχαν οι : Σταύρος Μπένος, π. Υπουργός Πολιτισμού και Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», Βίκυ Μαραγκοπούλου -τέως Καλλιτεχνική Διευθύντρια Διεθνούς ΦΕΣΤΙΒΑΛ  Χορού Καλαμάτας και η Κέλλυ Διαπούλη, καλλιτεχνική Δ/ντρια Ελευσίνας 2020-2021(πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης). Η Υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι το Υπουργείο στηρίζει όλες τις δράσεις, δίνοντας έμφαση σε ακριτικά φεστιβάλ και σε φεστιβάλ νησιών που φιλοξενούν πρόσφυγες. Ο Δ/ντής του ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αθηνών Επιδαύρου αναφέρθηκε σε συμπράξεις και συνεργασίες πολιτιστικών φορέων, σε κοινές δράσεις, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει ομοιογένεια στους εμπλεκόμενους φορείς,  με τελικό στόχο αυτές οι δράσεις και οι συμπαραγωγές να ταξιδέψουν και εκτός Ελλάδας. Η τέως καλλιτεχνική Δ/ντρια φεστιβάλ χορού  της Καλαμάτας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Καλαμάτας, ως πόλης που καθιερώθηκε πρωτοπόρος στο σύγχρονο χορό, ενώ εμπεριστατωμένες αναλύσεις πάνω σε επιτυχημένες πολιτιστικές πολιτικές και  στρατηγικές έκαναν οι Σταύρος Μπένος και Κέλλυ Διαπούλη. Στο υπο-δημιουργία πιλοτικό δίκτυο εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει και η ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, προσκεκλημένη του Υπουργείου, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ, κο Σοφιανίδη Γιώργο, ο οποίος έκανε εισήγηση και κατέθεσε προτάσεις, ο Δ/ντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης και η υπεύθυνη προγραμματισμού Νανά Καραγιαννίδου.

 

Καλαμάτα, πόλη του χορού, Βέροια Εύηχη πόλη, πόλη της μουσικής ! Ετοιμαζόμαστε ! Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

 

 

REAL ESTATE
CONTACT US

Κ.ΜΠΟΥΘΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Διεύθυνση: ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 195 ΒΕΡΟΙΑ

Τηλέφωνο: 2331 064600

Fax: 2331 066455

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: www.imerisia-ver.gr

FOLLOW US
 PHOTO GALLERY
 Imerisia-ver.gr