breaking news Νέο

Επιχειρηματικότητα, τουρισμός και νέες τεχνολογίες στη συνάντηση Γκιουλέκα με τον πρόξενο των ΗΠΑ

Επιχειρηματικότητα, τουρισμός και νέες τεχνολογίες στη συνάντηση Γκιουλέκα με τον πρόξενο των ΗΠΑ

Θέματα οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων αμερικανικών επιχειρήσεων στην Βόρεια Ελλάδα συζήτησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Jerry Ismail, στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα 29 Ιουλίου, στο Διοικητήριο.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η ενίσχυση και επέκταση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και των νέων τεχνολογιών, καθώς και ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις διμερείς σχέσεις.

Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη μίλησε με θερμά λόγια για την καθιέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης ως επενδυτικού κόμβου νέων τεχνολογιών και αναφέρθηκε ειδικότερα στο ενδιαφέρον που υπάρχει και στις επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών που θα ακολουθήσουν στην Βόρεια Ελλάδα. Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι η ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφει, αποτελούν σημαντικό παράγοντα προσέλκυσης ακόμα περισσότερων επενδύσεων στην Μακεδονία και την Θράκη. Επίσης, παρουσίασε την πορεία των σημαντικών έργων υποδομής που κατασκευάζονται και σχεδιάζονται στην Θεσσαλονίκη και ευρύτερα την Βόρεια Ελλάδα και αναφέρθηκε στην γεωπολιτική θέση στρατηγικής σημασίας που κατέχουν η Μακεδονία και η Θράκη και τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η πατρίδα μας και ειδικότερα η Θεσσαλονίκη στη Ν.Α. Ευρώπη.

Οι Jerry Ismail και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας εξέφρασαν την κοινή διαπίστωση ότι η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα συμβάλλει στην τόνωση της παραγωγικής δραστηριότητας της Μακεδονίας και της Θράκης, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στην εξωστρέφεια που τις χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια και συμφώνησαν πως οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής