breaking news Νέο

Μητροπολίτης Βεροίας: «Η ποντιακή νεολαία δεν ξέχασε την αδούλωτη Κύπρο»

  • Μητροπολίτης Βεροίας: «Η ποντιακή νεολαία δεν ξέχασε την αδούλωτη Κύπρο»
  • Μητροπολίτης Βεροίας: «Η ποντιακή νεολαία δεν ξέχασε την αδούλωτη Κύπρο»

Το απόγευμα της Παρασκευής, 19ης Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο η έναρξη του «26ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων».

Στην τελετή έναρξης του «26ου Συναπαντήματος» απηύθυναν χαιρετισμό ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, η εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Βασίλης Κοτίδης, οι Βουλευτές κ. Λεωνίδας Στολτίδης και κ. Καλλιόπη Βέτα, ο Αντιδήμαρχος Βεροίας κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιος Τανιμανίδης.

Παράλληλα προβλήθηκαν μηνύματα από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου κ. Αννίτα Δημητρίου, από τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σταύρο Αυγουστίδη και από τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη κ. Κωνσταντίνο Πολυκάρπου.

Στην εναρκτήρια συνεδρία, την οποία παρουσίασε ο κ. Χαράλαμπος Φανιάδης, δραστήριο μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συναπαντήματος, παρευρέθηκαν ο Καθηγούμενος του Ιερού Προσκυνήματος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος νέων ποντιακής καταγωγής από όλη την Ελλάδα, που όπως κάθε χρόνο κατέφθασαν στις φιλόξενες πλαγιές του Βερμίου, στο θρονί της Κυράς του Πόντου, στη μάνα του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Παναγία Σουμελά, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του «26ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων».

Η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με το Σωματείο και το Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για επίκαιρα κοινωνικά, πολιτιστικά και ιστορικά θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ το φετινό συναπάντημα είναι αφιερωμένο στη Μεγαλόνησο Κύπρο με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή.

Τη λήξη του «26ου Συναπαντήματος» θα σημάνει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί το πρωί της Κυριακής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος και ο αποχαιρετιστήριος ποντιακός χορός στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής