breaking news Νέο

Που οδηγούμαστε; - Του Ανδρέα Βλαζάκη

Που οδηγούμαστε; - Του Ανδρέα Βλαζάκη

«Όλοι εμείς που ζήσαμε όλα τα χρόνια από την ίδρυση και την αγωνιστική πορεία του ΠΑΣΟΚ, ενός κινήματος που μιλούσε στην καρδιά των απλών ανθρώπων του μόχθου, είναι φυσικό να αισθανόμαστε θλίψη θυμό και αγανάκτηση με αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο κόμμα μας.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μεγάλου μας ηγέτη του Ανδρέα Παπανδρέου, ενός λαοπρόβλητου ηγέτη που έβγαλε τον απλό πολίτη από το περιθώριο και τον έκανε πρωταγωνιστή στην αγωνιστική πορεία της πατρίδας μας στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας, αυτού του μεγάλου ηγέτη που είπε το αλησμόνητο «το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται, δεν χαρίζεται, ούτε τεμαχίζεται».

Θα έβλεπε σήμερα με απερίγραπτη θλίψη μια σειρά μεσαίων στελεχών, ίδιου πολιτικού επιπέδου, αντί να ασχολούνται με τα μεγάλα προβλήματα της ακρίβειας της ανεργίας, της ανασφάλειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, προβλήματα που έκαναν τον λαό μας να χάσει την εμπιστοσύνη του στο κόμμα μας, να αυτοπροσδιορίζονται αρχηγίσκοι.

Αυτό που έπρεπε να πράξουν όλοι αυτοί οι αυτοαναγορευόμενοι υποψήφιοι αρχηγοί, ήταν να συνεργαστούν ώστε να διαμορφώσουν μια αξιόπιστη πρόταση που θα πείσει ξανά τον μέσο Έλληνα να έρθει ξανά μαζί μας.

Αντίθετα αποδεικνύεται ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους ανέλιξη, χωρίς να έχουν το «ΓνώΘι σ ’αυτόν», χωρίς να αναρωτηθούν «Είμαι ικανός να βγάλω το ΠΑΣΟΚ από την στασιμότητα ή θα βοηθήσω στο να μείνει το κόμμα και να εδραιωθεί ως ένα ακόμα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης;».

Κεντρικά μας ανώτερα στελέχη βουλευτές και μη, βρίσκονται από άποψη δυνατότητας και ικανότητας στο ίδιο επίπεδο με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Θα πω όπως πάντα καθαρά την ταπεινή μου γνώμη.

Ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει μια νέα πνοή στο κόμμα μας είναι ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος, στέλεχος με συνεπή πολιτική πορεία στα δύσκολα χρόνια, άνθρωπος με τεράστια μόρφωση και προφίλ ηγέτη στο κίνημα εδώ και 40 χρόνια.

Η αείμνηστη Φώφη είχε κάνει τότε το τεράστιο λάθος να τον διώξει από το κίνημα.

Τώρα είναι η ευκαιρία να επανορθώσουμε.

Αλίμονο αν πάμε πάλι από την αρχή σε έναν νέο κύκλο αμφισβητήσεων και διασπάσεων στις 6 Οκτωβρίου.

Η πρόταση μου είναι απλή.

Τα κεντρικά στελέχη που σήμερα διεκδικούν την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, να συστήσουν μια επιτροπή και με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη, να τον επισκεφθούν και να του ζητήσουν να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας οι ίδιοι στην άκρη τους μεγαλοϊδεατισμούς και τις προσωπικές τους μωροφιλοδοξίες και εχθρότητες που τείνουν να διαλύσουν το κόμμα μας.

Μόνο έτσι θα έχουν επιτελέσει ορθά το καθήκον τους απέναντι στα μέλη, τους οπαδούς αλλά και όλο τον λαό μας».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής