breaking news Νέο

Ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή το θέμα της παράτασης στην δοκιμαστική περίοδο της ψηφιακής κάρτας εργασίας για τις κονσερβοποιίες

Ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή το θέμα της παράτασης στην δοκιμαστική περίοδο της ψηφιακής κάρτας εργασίας για τις κονσερβοποιίες

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, ζητώντας να εξεταστεί το αίτημα της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) για παράταση της δοκιμαστικής περιόδου στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας έως 30/09/2024.

Όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο Βουλευτής, ειδικά για το συγκεκριμένο κλάδο, υφίστανται συγκεκριμένοι λόγοι που καθιστούν αναγκαία μια σχετική παράταση, με δεδομένη την εποχικότητα που χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις αυτές, όπως συμβαίνει και με τον τουριστικό κλάδο.

            Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναγνωρίζει απόλυτα τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι επιχειρήσεις της κονσερβοποιίας στην Ημαθία και επομένως προκρίνει τη στήριξη και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, που στοχεύουν στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, και μάλιστα κατά τη δύσκολη θερινή περίοδο.

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως.

ΘΕΜΑ: Παράταση στη δοκιμαστική περίοδο της ψηφιακής κάρτας εργασίας για τις επιχειρήσεις κονσερβοποίησης.

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Καταθέτω ως αναφορά, την επισυναπτόμενη επιστολή της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), με την οποία οι βιομηχανίες του κλάδου αυτού ζητούν παράταση έως 30/09/2024 για το δοκιμαστικό χρόνο λειτουργίας της ψηφιακής κάρτας εργασίας, επικαλούμενοι λόγους που άπτονται της φύσης της εργασίας τους, και συγκεκριμένα την υψηλή εποχικότητα -κατ’ αντιστοιχία με τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου.

Κατόπιν των ως άνω, σας ζητώ να λάβετε υπόψιν σας το ανωτέρω έγγραφο και να με ενημερώσετε για τις ενέργειες, στις οποίες προτίθεστε να προβείτε.

 

Ο Αναφέρων Βουλευτής

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

 

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Νίκη Κεραμέως

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για την ανάληψη των Υπουργικών σας καθηκόντων.

Πολλά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας αποτελούν κρίσιμα σημεία στον κλάδο μας, όπως η δυσκολία στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού και η εποχικότητα που χαρακτηρίζει τον κλάδο της μεταποίησης.

Δοθείσης της ευκαιρίας βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να θέσω υπόψη σας ένα θέμα του οποίου η άμεση λύση είναι επιτακτική.

Οι βιομηχανίες του κλάδου μας εφαρμόζουν από 01/01/2024 την ψηφιακή κάρτα εργασίας και μέχρι 30/06/2024 είμαστε σε δοκιμαστική περίοδο.

Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από την Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την παράταση του δοκιμαστικού χρόνου λειτουργίας μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου (30/09/2024), όπως ακριβώς γίνεται με τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα. Το αίτημα μας αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι η φύση της εργασίας μας χαρακτηρίζεται από υψηλή εποχικότητα.

Σας επισυνάπτω στην παρούσα την επιστολή παρουσίασης των θέσεων μας και τους λόγους που αιτούμαστε αυτή την παράταση.

Σας παρακαλώ, έστω και την τελευταία στιγμή, να δείτε το πρόβλημα και να ικανοποιήσετε το αίτημά μας.

 

Με Εκτίμηση,

Κώστας Αποστόλου Πρόεδρος

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος

 

 

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος

Η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος ιδρύθηκε το 1995 ως επαγγελματική οργάνωση. Στόχος της η εκπροσώπηση των βιομηχανιών που παράγουν κομπόστες φρούτων (κυρίως ροδάκινο, αλλά και αχλάδι, βερίκοκο, φρουτοσαλάτα).

Σήμερα, η Ε.Κ.Ε. εκπροσωπεί 15 βιομηχανίες μεταποίησης που παράγουν εκτός από τις κομπόστες που προαναφέραμε απλό ή συμπυκνωμένο χυμό ροδάκινου και βερίκοκου, αλλά και κατεψυγμένα προϊόντα φρούτων. Οι εγκαταστάσεις των βιομηχανιών αυτών βρίσκονται κυρίως στους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Λάρισας αλλά και Θεσσαλονίκης και Αργολίδας. Προμηθεύονται φρούτα από τους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Πιερίας, Λάρισας, Αργολίδας και Κορινθίας. Περισσότερες από 12.000 αγροτικές οικογένειες παράγουν αυτά τα προϊόντα, ενώ στις βιομηχανίες απασχολούνται πάνω από 10.000 εργαζόμενοι σε μόνιμη ή εποχιακή βάση.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής