breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Καϋμένε Αλεπουδέλη!! -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Καϋμένε Αλεπουδέλη!! -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Τι τάθελες τα μεγαλεία, δεν καθόσουνα στ αυγά σου να φας  και καμιά ομελέτα. Ήθελες τα και παθές τα. Τώρα κανένας δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Τα λάθη δυστυχώς, αναγνωρίζονται όταν είναι πλέον αργά να τα διορθώσει κάποιος. Πήρες το νόμπελ λογοτεχνίας και ούτε ένας πατριώτης σου ή έστω Μαροκινός  στον δρόμο να σε ζητωκραυγάσει. Στα σπίτια τους όλοι και ύπνο από τις εννιά. Βγήκε προχθές ο ήρωας El Arabi, μία έκανε έτσι με το κεφάλι, έβαλε το γκόλ στην Φιορεντίνα  και κουνήθηκε το κεφάλι όλων των Ελλήνων. Πέρα δώθε πηγαίναμε λες και μας χτύπησε σεισμός δέκα ρίχτερ πλαγιομετωπικά. Δεν μπορούσαμε να συνέρθουμε για τρείς μέρες. Τέτοια χαρά. Είχαμε χρόνια να ζητωκραυγάσουμε τόσο, από τον πόλεμο της Αλβανίας ακόμη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πήραμε την επομένη άλλη χαρά ακόμη μεγαλύτερη. Προτάθηκε στην ογκόλιθο Σκέρτσο αμοιβή 25 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκή ομάδα για να μετακομίσει κάπου λέει στον βορρά. Μακάρ Παναϊτσαμ, να ξεπλύνουμε την ντροπή από τον Αλεπουδέλη (μάλλον Οδυσσέα Ελύτη τον έλεγαν) που δεν του έδωσαν ούτε τα ναύλα τότε για να γυρίσει από την Στοκχόλμη. Και γιατί να του πλήρωναν κοτζάμ αεροπορικό εισιτήριο, δεν κατάλαβα, ούτε ένα Tackling δεν έχει κάνει στη ζωή του. Αν και Οδυσσέας δεν ήταν ικανός να παίξει ούτε στον Οδυσσέα Κορδελιού, βρέ ούτε να μαζεύει τις φανέλες δεν ήταν ικανός αυτός ο ανθρωπάκος. Καμία σύγκριση με τον Striker El Kaabi. Μια κατεβασιά και γκόλ βρε ανίκανε Αλεπουδέλη. Ο λαός έχει κρίση και σε έκρινε πολύ πίσω από τον Γιώργο Σιδέρη και τον σύγχρονο ογκόλιθο Potense. Ξέμεινες από καύσιμα γλουτών και ισχίων Οδυσσέα μου, τώρα δεν γίνεται τίποτα, την έπαθες την κασκαρίκα σου Νόμιζες ότι με το ‘’Αξιον εστί’’

Και τον ‘’Χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας’’ θα σε αναγνώριζε το ευγενές γένος των νεοελλήνων. Πριτς. Δεν σφάξανε, ο λαός που έξαλλος πανηγύριζε το ιστορικό γεγονός των κατοίκων του Πειραιώς μέχρι του λυκόφωτος της επομένης ημέρας, νόμισαν μερικοί πως στο τέλος τέλος θα βάλουμε και τον Ελύτη με τον Σοφοκλή στην ίδια μοίρα. Γελάστηκες Σάκη (εκ του Οδυσσέας προέρχεται), αυτή η ονοματολογική σημασιολογία. Οι Έλληνες είμαστε ένας σύγχρονος λαός με αμέτρητα κόρνερς, αράουτ και τεχνιτά  of sides. Γάτες καυμένε, δεν μας πιάνει κανένας, κρίμα που πέθανε και ο Andreas να βλέπει την κάθε μέρα να σηκώνει ο λαός και από έναν καινούριο κύλικα. Μεθύστε με τα αθάνατο  κρασί του Champions  league. Και οι λεβέντες του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο και του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ γεννημένα όλα στην λεβεντογέννα  γή της Δεσφίνας και της Δεσκάτης Γρεβενών. Τι να πεί κανένας για την καταγωγή του Κέντρικ Ναν και του Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι, λεβέντες και οι δυο της μπασκετομάνας Ηγουμενίτσας. Ο Ολυμπιακός βρίθει πατριωτών που μόνον έτσι κέρδισε την κούπα. Βιθέντς Ιμπόρα, ο πασίγνωστος Τσικίνιο από τον Αλμυρό Βόλου και οι δύο Έλληνες στρατευμένοι στην μεγάλη ιδέα του Ελευθέριου Βενιζέλου Αγιούμπ Ελ Καμπί και Γιουσούφ Ελ Αρααμπί γεννημένοι στο καναλάκι Πρεβέζης. Όχι δεν παίζουμε με τον πατριωτισμό μας, και οι δύο υπηρέτησαν με πάθος στις ορεινές καταδρομές του Μαρόκου.

Άντε σπίτι σου κύριε Οδυσσέα Ελύτη, δεν μπορείς άλλο να μας γελάς, το έδειξε ξεκάθαρα το ξέσπασμα στις πλατείες  των Ελλήνων διανοουμένων οπαδών.

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής