breaking news Νέο

Ας δούμε ξανά, την πραγματικότητα της Ε.Ε -Του Αλέκου Χατζηκώστα*

Ας δούμε ξανά, την πραγματικότητα της Ε.Ε -Του Αλέκου Χατζηκώστα*

Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές ας δούμε ξανά ορισμένα ζητήματα, που δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό έμειναν «έξω» από την προεκλογική αντιπαράθεση, που όμως βοηθούν με ασφάλεια σε σωστά πολιτικά συμπεράσματα και σε σωστή αξιοποίηση του όπλου της ψήφου:

1.Η ΕΕ υπάρχει και λειτουργεί για τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών και όχι των πολλών. Στην ΕΕ καταγράφονται: 16 εκατομμύρια άνεργοι. 95 εκατομμύρια ζουν στο όριο της φτώχειας εκ των οποίων το 25% είναι παιδιά κάτω των 18 ετών. και το 16% είναι άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Σε τουλάχιστον 14 κράτη-μέλη της ΕΕ, 50% των εργαζομένων εργάζονται χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας

Σε 10 κράτη - μέλη της ΕΕ απαγορεύεται ο συνδικαλισμός. Σε περισσότερα από 15 κράτη ισχύουν μέτρα απαγόρευσης, παραβίασης του δικαιώματος στην απεργία.

2.Στο Ευρωκοινοβούλιο κυριαρχεί ο μεγάλος αντιλαϊκός συνασπισμός των αστικών δυνάμεων: Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και η σοσιαλδημοκρατική ομάδα της «Αριστεράς». Από κοινού με τις κυβερνήσεις διαμορφώνουν τις αποφάσεις, τις κατευθύνσεις και τα ψηφίσματά του, την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Τα στοιχεία για τη στάση των κομμάτων της χώρας μας, που εμφανίζονται προεκλογικά να «τσακώνονται» είναι αποκαλυπτικά:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών!

Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών!

Η Ελλ. Λύση έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 54,3% των ψηφοφοριών!

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών!

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση υπερψήφισαν:

▶ Ότι η ικανότητα των λόµπι "να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο Κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δηµοκρατίας"! Έτσι γεννιούνται τα σκάνδαλα...

▶ Την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που φέτος έβγαλε στον δρόμο τους αγρότες σε όλη την ΕΕ. ΚΑΠ σημαίνει: Ξεκλήρισµα των φτωχών αγροτών, εξοντωτικές τιμές για παραγωγούς και καταναλωτές!

▶ Την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου το 2021 για τον σιδηρόδρομο, όπου κωδικοποιείται η λογική κόστους - οφέλους στα ζητήματα ασφάλειας, η πολιτική που οδήγησε τελικά στο έγκλημα των Τεμπών.

▶ Τη στήριξη του κράτους-κατακτητή του Ισραήλ στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά υπερψήφισαν:

▶ Την αποστολή όπλων στο καθεστώς του Ζελένσκι µπλέκοντας τη χώρα µας στο µακελειό ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία!

▶ Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, που υλοποίησε την απολιγνιτοποίηση µε αποτελέσματα την εκτίναξη του κόστους της Ενέργειας αλλά και τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε περιοχές (π.χ. Δ. Μακεδονία). Έχουν εγκρίνει τη στρατηγική της "πράσινης ανάπτυξης" που σημαίνει: Νέα "πράσινα" χαράτσια, ενεργειακή φτώχεια για τον λαό, κέρδη ρεκόρ για τους ενεργειακούς κολοσσούς!

Όλα αυτά τα κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο επομένως ψήφισαν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ. Ενώ η στρατηγική τους σύμπλευση είναι απόλυτη, προσπαθούν απελπισμένα να εφεύρουν μεταξύ τους διαφορές, με στόχο να εγκλωβίσουν εργατικές λαϊκές δυνάμεις που βασανίζονται και υποφέρουν απ' όσα όλοι τους μαζί ψήφισαν σε βάρος τους.

3. ∆εν είναι μονόδρομος η Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης, της ακρίβειας, της φτώχειας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Υπάρχει ΑΛΛΟΣ ∆ΡΟΜΟΣ: Αυτός της τεράστιας πλειοψηφίας των καταπιεσμένων, όπου αυτοί που παράγουν τον πλούτο, με αποδέσμευση από την ΕΕ και κάθε ένωση του κεφαλαίου, θα έχουν την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, για να οικοδομήσουν την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της ευημερίας και του σοσιαλισμού. Η πλούσια πείρα του λαού μας και όλων των λαών επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών που τη στηρίζουν. Με τη ψήφο τους και τους αγώνες του οι λαοί όλων των χωρών ας βάλουν τη δική τους σφραγίδα για τα δικά τους πραγματικά συμφέροντα!

* Δημοσιογράφος-συγγραφέας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής