breaking news Νέο

Γαβριήλ Σακελλαρίδης από τη Βέροια: «Στηρίξτε μας για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση»

  • Γαβριήλ Σακελλαρίδης από τη Βέροια: «Στηρίξτε μας για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση»
  • Γαβριήλ Σακελλαρίδης από τη Βέροια: «Στηρίξτε μας για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση»
  • Γαβριήλ Σακελλαρίδης από τη Βέροια: «Στηρίξτε μας για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση»

Κάλεσμα στους Ημαθιώτες ψηφοφόρους να στηρίξουν τη Νέα Αριστερά έστειλε από την Ημαθία, που περιόδευσε την Τρίτη 28 Μαϊου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα του δημαρχείου Βέροιας, αναφέρθηκε στους στόχους της Νέας Αριστεράς σημειώνοντας πως: «Στόχος της Νέας Αριστεράς, μέσα από τις περιοδείες μας, είναι να φτάσουν οι θέσεις μας σε όσους το δυνατόν περισσότερες και περισσότερους. Μέσα από την επαφή μας με τον κόσμο βλέπουμε ότι η «φωνή» μας δυναμώνει και το πάτημά μας γίνεται ισχυρότερο και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Στόχος της Νέας Αριστεράς δεν είναι να πιάσει το ...κατώφλι της Ευρωβουλής και να εκλέψει έναν βουλευτή, στόχος είναι να πιάσει ένα ισχυρό ποσοστό που θα τις δώσει τη δυνατότητα να είναι η θετική έκπληξη το βράδυ της 9ης Ιουνίου».

Χαρακτήρισε ως το μεγάλο πρόβλημα σήμερα στο πολιτικό σύστημα την κρίση αξιοπιστίας που δημιουργήθηκε από την έλλειψη σοβαρότητας της αντιπολίτευσης λέγοντας πως: «Η Νέα Αριστερά ήρθε για να καλύψει το πολιτικό κενό απέναντι σε μια ισχυρή κυβέρνηση, που έλαβε το ποσοστό του 41%, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια. Αυτό το πολιτικό οξύμωρο δημιουργείται από το κενό μιας αξιόπιστης, μαχητικής, ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης, που να …πατάει στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, για να μπορέσει να ανταγωνιστεί μια παντοδύναμη κυβέρνηση. Η Νέα Αριστερά γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δημιουργήθηκε, για να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε την κοινωνία, ώστε να πάρει αυτή την κατάσταση στα χέρια της».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είπε ότι διοικούν με αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και απομακρυσμένοι από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της ακρίβειας. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές για να μπορέσει να προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το κυβερνητικό του έργο. Η Νέα Αριστερά απαντά πως ακριβώς γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να πάρει ένα μεγάλο ποσοστό και πρέπει να αποδοκιμαστεί από την ελληνική κοινωνία. Γιατί είδαμε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 41%, που πήρε πολύ πρόσφατα, είναι αυτό που οδηγεί σε μία κυβέρνηση αλαζονείας, μία κυβέρνηση έλλειψης λογοδοσίας, μία κυβέρνηση συγκάληψης εγκλημάτων και σκανδάλων, που έχει απόλυτη απώλεια κοινωνικής ενσυναίσθησης, με έναν πρωθυπουργό αποκομμένο από  την πραγματικότητα», επισημαίνοντας πως όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ισχυρής εντολής που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολίτες που δυσφορούν, στις 9 Ιουνίου έχουν μία ευκαιρία να στείλουν ένα σαφές μήνυμα. Υποστήριξε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς και δη η Νέα Αριστερά που έχει το πολιτικό προσωπικό, το πρόγραμμα και τις θέσεις και να αποτελέσει καταλυτική δύναμη για να υπάρχει μια ανταγωνιστική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Όσον αφορά το πολιτικό διακύβευµα για την Ευρώπη στις επερχόµενες εκλογές και ποια Ευρώπη οραµατίζεται η Νέα Αριστερά ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε: «Η μάχη που δίνουμε είναι όχι μόνο μέσα στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Το Ευρωκοινοβούλιο παίζει όλο και σηµαντικότερο ρόλο στις ζωές µας, γι' αυτό πρέπει να στείλουμε άτομα με γνώσεις και ποιότητα σε μια Ευρώπη που γίνεται όλο και πιο συντηρητική. Σ' αυτή την Ευρώπη υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα.  Η συζήτηση για την πράσινη µετάβαση είναι εξαιρετικής σηµασίας, αφού πρέπει να γίνει µε κοινωνικά δίκαιο τρόπο, που να αφορά και τον ενεργειακό και τον αγροτικό τομέα και όχι όπως σήµερα προωθείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα και τη Ν∆., που καλούνται να πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αντίθετα η Ε.Ε. πρέπει να προάγει πολιτικές ανάπτυξης, με δημόσιες επενδύσεις στην πράσινη μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα με πρόσιμο κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αναφέρθηκε ακόμα στην αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας που συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σημείωσε πως οι συγκλήσεις κινούνται σε πολιτικές λιτότητας, καθώς μπαίνουν και πάλι στο στόχαστρο τα δημοσιονομικά ελλείμματα, με ότι αυτό συνεπάγεται. «Όπου υπάρχουν πολιτικές λιτότητας, οι λαοί όχι μόνο δεν ευημερούν, αντιθέτως οι κοινωνικές κατακτήσεις μπαίνουν στο στόχαστρο και η ακροδεξιά ανεβαίνει πανευρωπαϊκά. Η άνοδος της ακροδεξιάς ειναι αποτέλεσμα των πολιτικών της κρίσης και της ακρίβειας. Επομένως η μάχη ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, είναι και μάχη στην άκρα δεξιά».

Επιπλέον, αναφερόμενος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή είπε πως η Νέα Αριστερά  λέει ότι η Ελλάδα πρέπει άμεσα να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης και στηλίτευσε τη στάση της Ε.Ε. λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, μεταξύ αυτών και η Ευρωπαϊκή Ένωση, κλείνουν τα μάτια στη συνεχιζόμενη σφαγή του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας και απλά με κάποιες διπλωματικές εκφράσεις δείχνουν το ενδιαφέρον τους στο δράμα που περνάει ο άμαχος πληθυσμός. Η Ευρώπη πρέπει να γίνει δύναµη ειρήνης και σταθερότητας, όχι “γεράκι” του πολέµου.  Αυτό για να αλλάξει πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί », αποδίδοντας μεγάλες ευθύνες και στην Ελληνική Κυβέρνηση, που όπως είπε μετέτρεψε την Ελλάδα σε …γεράκι του πολέμου τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή. Σημείωσε ότι όλα αυτά δεν είναι άσχετα με τις Ευρωεκλογές, καθώς βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τα επόμενα 5 χρόνια, δείχνοντας με την ψήφο μας αν θέλουμε μία Ευρώπη που θα ζητάει να δαπανούνται τεράστια ποσά για αμυντικές δαπάνες ή μία Ευρώπη που θα πριμοδοτεί το κοινωνικό κράτος. «Είναι κάτι που η ψήφος των πολιτών θα το κρίνει. Γι' αυτό η παρουσία της Νέας Αριστεράς είναι χρήσιμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμφέροντα του ελληνικου λαού σ' αυτή τη χρονική συγκυρία. Από την πλευρά μας χρειάζεται αυτοπεποίθηση και προσήλωση στις αρχές μας, χρειάζεται σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία».

Τέλος ο κ. Σακελλαρίδης κάλεσε το λαό της Ημαθίας να δώσει την ψήφο του στη Νέα Αριστερά,  καθώς η παρουσία της στην Ευρώπη είναι κοινωνικά χρήσιμη και πολιτικά καταλυτική και δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Tον υποψήφιο ευρωβουλευτή στη συνέντευξη Τύπου προλόγισαν η πρώην βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και ο  γραμματέας του προσωρινού νομαρχιακού οργάνου της Νέας Αριστεράς Ημαθίας Στέργιος Μίχος, αναφέροντας τη σημασία των Ευρωεκλογών για τις πολιτικές που θα επακολουθήσουν και στη δική μας χώρα και τον καταλυτικό ρόλο που θα παίξει η Νέα Αριστερά για την ανασύνταξη του αριστερού χώρου.

Το κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς νωρίτερα περιόδευσε στη λαϊκή αγορά της Βέροιας και στο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής