breaking news Νέο

Το Ιερό Λείψανο του Θαυματουργού Αγίου Λουκά στην Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας

  • Το Ιερό Λείψανο του Θαυματουργού Αγίου Λουκά στην Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας
  • Το Ιερό Λείψανο του Θαυματουργού Αγίου Λουκά στην Αλεξάνδρεια της Ρουμανίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ανταποκρινόμενος σε ευγενή πρόσκληση μετέφερε το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού από τον ομώνυμο υπό κατασκευή Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παντοκράτορος της Επισκοπής Αλεξανδρείας και Τελεορμάν του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Το Ιερό Λείψανο του Θαυμαυτουργού Αγίου Λουκά μεταφέρθηκε προκειμένου να συνεορτάσει με την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή, η μνήμη της οποίας εορτάζεται πανηγυρικά στην Ιερά Μονή κατά την Γ᾽ Κυριακή του Πάσχα.

Η επίσημη υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού και της Δεξιάς Χείρας του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου από την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 17ης Μαΐου. Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλεξανδρείας και Τελεορμάν κ. Γαλακτίωνας, επικεφαλής τριακοσίων κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πλήθους ευσεβών πιστών. Ακολούθως τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος και του επιχώριου Επισκόπου κ. Γαλακτίωνος, ο οποίος εορτάζει σήμερα την επέτειο των γενεθλίων του.

Τον Ποιμενάρχη μας συνοδεύουν στην εκκλησιαστική αποστολή ο Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο Αρχιμ. Γρηγόριος Μάζα, ως επίσημος μεταφραστής, ο Αρχιδιάκονος Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και εκ μέρους του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας ο Ιεροδιάκονος Κοσμάς Καραγιάννης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής