breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Τραγδάκια -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Τραγδάκια -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Σε μαγική βραδιά θέλω να βρεθούμε, μέσα στο Μάλμε να τα ξαναπούμε. Τι να σας λέω τώρα και τι να μολογάω, δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου  μ αυτά που είδα κι αυτά που κυρίως άκουσα. Θεϊκές φωνές απευθύνονταν σε θνητούς ανθρώπους. Ανθρωπάκια εμείς, θεοί αυτοί. Άλλος πήδαγε, άλλος φώναζε και όλοι μαζί έκαναν φωνητικές ασκήσεις εν μέσω γυμναστικών επιδείξεων, από άλμα εις ύψος έως μακρινή γαϊδούρα. Ποιος θα πηδήσει περισσότερο για να δείξει πόσο σπουδαία είναι η χώρα του. Συνήθως από την Ευρώπη, όχι αναγκαστικά, ήταν διαγωνιζόμενοι Ευρωπαίοι από το Ασιατικό Ισραήλ και από χώρα της Ωκεανίας. Μόνον εκπρόσωπο της Ανταρκτικής δεν διέκρινα. Επίσης πρόσεξα ότι δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πακιστάν και της Κολομβίας. Ευτυχώς όμως υπάρχουν σκέψεις από του χρόνου να συμμετέχει στο εξής και η γή του πυρός σε συνεργασία με τις νήσους Κομόρες και τα νησιά του Πάσχα. Η Αλάσκα και η κοντινή μας χερσόνησος Καμτσάτκα θα συμμετέχουν δικαιωματικά λόγω του ιδίου κλίματος με την Σουηδία. Όσο πάμε και πλησιάζουμε. Διαμαρτυρίες για μη συμμετοχή εκφράστηκαν από τις κυβερνήσεις της συμπαθούς Ζιμπάμπουε και της πόλεως Αντοφογκάστα της Χιλής. Συσκέψεις  επί συσκέψεων φέρουν  και την νήσο Οκινάουα να συμμετέχει από του χρόνου στον διαγωνισμό φωνών μετ ασκήσεων επί δοκού τύπου Κομανέτσι. Ευρώπη καϋμένε, χίλιοι καλοί χωράνε!

Η Ελλάς  ως χορηγός της μουσικής λόγω των εννέα μουσών σκέπτεται προσεχώς να χρησιμοποιήσει τον Μίλτο Τεντόγλου σε τραγούδι μεγάλου άλματος για να κερδίσουμε αδιαμφισβήτητα την πρώτη θέση. Άλμα και φωνητική κορώνα θα μας φέρει στην πρώτη θέση χωρίς δεύτερη κουβέντα. Επειδή  είναι ακόμη εν ζωή και ο εννενηντακοντούτης Γιώργος Ρουμπάνης, χάλκινος νικητής στο άλμα επί κοντώ το 1956 στην Μελβούρνη, το υπουργείο αλμάτων και καταγμάτων σκέπτεται να τον χρησιμοποιήσει στην Eurovision σαν άλτη  έστω και χωρίς φωνή. Σάματις οι άλλοι που τραγουδάνε απ όλες τις χώρες  είναι καλλίτεροι? Σιγά καϋμένε, σιγά, φωνή είχε και ο  Ντέμης Ρούσος αλλά πέντε μέτρα δεν πήδησε ποτέ. Να μην κρύβουμε το δίκιο. Γιατί ο Nemo binary τραγούδαγε καλλίτερα από μένα? έ, όχι δα, να μην κρύβουμε τα δίκαια. Εγώ μάλιστα δεν είμαι και binary όπως εκείνος. Αυτό οπωσδήποτε με την βαθύτερη έννοια της λέξεως binary  του δίνει ώθηση  έλξεως, όπως το πάρει ο καθένας και όπως θέλει ας το σπρώξει. Είναι θέμα κρίσεως και οπισθογεμούς πυροβόλου όπλου. Μην παίζεται με τα όπλα, εκπυρσοκροτούν κατά βούλησιν και μη.

Πάντως ωραία περάσαμε και φέτος με την χαρούμενη Eurovision. Χορέψαμε, ήπιαμε, γελάσαμε με τους ‘’καλλιιτέχνες’’ και όλοι μας ανακαλύψαμε  πως εξακολουθεί το πνεύμα του Αριστοφάνη με την κωμωδία σε συνδυασμό με την τραγωδία της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Άντε, από του χρόνου θα ενσωματωθεί και το άθλημα της Άρσης βαρών για να ολοκληρωθούν όλες οι αθλοπαιδιές  καλλιτεχνών   και από τα δύο ημισφαίρια της γής!!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής