breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Ολυμπιακός Dakar -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Ολυμπιακός Dakar -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Ήδη έχουν συμφωνήσει οι δύο Δήμαρχοι Πειραιώς και Dakar να αλλάξουν την ομάδα του Θρύλου από  Ολυμπιακός Πειραιώς σε Ολυμπιακός  Dakar. Μέχρι σήμερα ήταν δικαιολογημένο ο Ολυμπιακός να αναφέρεται στο πρώτο λιμάνι της χώρας μας, έπαιζαν μέσα ο Σιδέρης, ο Ρωσίδης , ο Μπέμπης, οι αδελφοί Παπάζογλου, ο Κοτρίδης, οι πέντε Αδριανόπουλοι, ο Στεφανάκος, ο Μποτίνος  και τόσοι άλλοι γνωστοί Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όλοι βέβαια Έλληνες στην καταγωγή, στην ιθαγένεια και στην έκδοση του διαβατηρίου τους. Μπαίναν στο γήπεδο και παίζαν για την μπάλα και την φανέλα. Όταν κέρδισαν με 2-1 την φημισμένη τότε ομάδα της Βραζιλίας του Πελέ δεν υπήρχε στη σύνθεση ούτε ένας Αφρικανός ούτε Νοτιοαμερικάνος. Έλληνες παλλικαρόπουλα όλα, από τον πρώτον μέχρι τον τελευταίο τερματοφύλακα ιπτάμενο δίσκο Σάββα Θεοδωρίδη. Έμπαιναν στο γήπεδο για να κερδίσουν την συνάντηση με την σκέψη σε ένα ξυλάκι παγωτό ΕΒΓΑ, άντε ίσως και ένα δείπνο σε ταβέρνα μετά από μία σημαντική επιτυχία της ομάδας. Ο τυχερότερος θα μπορούσε να διορισθεί στην ΔΕΗ και να κουβαλάει κολώνες τα πρωϊνά όταν δεν θα είχε προπόνηση. Οι νεοεισερχόμενοι στην ομάδα έφερναν βέβαια μαζί και τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια. Φανέλα και σώβρακο τα χορηγούσε αχρεωστί ο σύλλογος.  Στη σύνθεση της ομάδας που τώρα βλακωδώς αποκαλείται Roster δεν  έπαιζε ούτε ένας Daniel Potense ούτε κάποιος Αγιούμπ Ελ Κάμπι, ούτε βέβαια Αντρε Όρτα ή κάποιος μαυριδερός Ροντινέϊ. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Μαύρη Ήπειρο και καλώς προτίμησε ο Δήμαρχος Πειραιώς να παραδώσει την θρυλική ομάδα του Ολυμπιακού στον δήμαρχο της πόλεως  της Σενεγάλης  Dakar που είναι επίσης λιμάνι. Δεν πήγαινε τώρα να ανήκει η ομάδα του Θανάση Μπέμπη σε ορεινή περιοχή. Προσβολή της Καστέλας και του Φαλήρου. Ο θρύλος λοιπόν θα συνεχίσει την ιστορική του πορεία ως Ολυμπιακός Daker-Σενεγάλης.

Στην ίδια δύσκολη θέση βρέθηκε και η  πασίγνωστη ιστορική ομάδα του 1971 στο γήπεδο Wembley του Λονδίνου Παναθηναϊκός. Το ίδιο συμβαίνει στον ιστορικό σύλλογο του Βαγ. Πανάκη, του Μίμη Δομάζου, του Αντώνη Αντωνιάδη, του Αριστείδη Καμάρα και άλλων διαπιστωμένα με επίσημα έγγραφα Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Σήμερα συμμετέχουν οι περισσότεροι εκ της αλλοδαπής συμπεριλαμβανομένου και του Τούρκου προπονητή. Ακούς να πούμε ονόματα Andras Sporar, Alexanter Gieremegief, Tony Filena, Wilian Arao, Sakamet Akaintin και άλλων ικανών ποδοσφαιριστών με τόξο καταγωγής από την Φιλανδία μέχρι την Ζιμπάμπουε. Στον συγκεκριμένο σύλλογο έχει επέλθει τέτοια συναδέλφωση λαών που σκέφτονται να τον χρησιμοποιήσουν  στις ειρηνικές συζητήσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων.

Τελικά η ομάδα θα λέγεται εφ εξής Παναθηναϊκός Ζανζιβάρης λόγω του εύκρατου κλίματος της πρωτευούσης και την επιθυμία των εισελθόντων ποδοσφαιριστών να δίνονται εκεί οι αγώνες.

Το ίδιο σχεδόν συμβαίνει  και με τις άλλες ομάδες. Πάμε μπροστά, ψηλά το κεφάλι, θα τους νικήσουμε όλους έστω και με την ονομασία του Κατμαντού!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής