Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα ξινόμαυρου, τραγανό “Γκαβόψαρο“, Πέστροφα καπνιστή, ροδάκινο κομπόστα και κρασιά Νάουσας είναι μερικές από τις εκλεκτές γεύσεις Ημαθίας, που δοκίμασαν δεκάδες επισκέπτες περνώντας από το περίπτερο Quality imathia, σταντ 16 της 87ης ΔΕΘ, το μεγαλύτερο event προώθησης της ημαθιώτικης γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού. το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το επιμελητήριο, τους δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, με ζαχαροπλάστες, οινοποιούς, ξενοδόχους, βοοτρόφους, παραγωγούς, πολιτιστικούς συλλόγους και τον τουριστικό όμιλο Βέροιας.
Tην Τετάρτη 13/9 ακολούθησε επίδειξη μαγειρικής και σεμινάρια για ζυγούρι με τραχανά, σαλάτα Αλεξάνδρειας, ριζότο με ροδάκινο και άγρια μανιτάρια. Το παρόν έδωσε και ο γνωστός σεφ Γιώργος Παλησίδης.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν και δώρα με γεύσεις και αρώματα από την Ημαθία, συμπληρώνοντας τη φόρμα του Quality imathia, με δύσκολες ερωτήσεις «Γνώσεις για την Ημαθία».