Είδος πολυτελείας το ελαιόλαδο, αδέρφια.
Οπότε το «φάε λάδι κι έλα βράδυ» έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Βέβαια υπάρχει λύση για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από ποικιλίες Κορωναίικες.
Η συνταγή γνωστή και σας τη φέρνει ο Βαγγελάκης, το καλό παιδί.
Ένα κιλό ηλιέλαιο, άφθονες χρωστικές, και τρεις κουταλιές πυρηνέλαιο και με τρία ευρώ το κιλό τρως τα... σωθικά σου.
Η μόνη λύση στην Ημαθία είναι να βγάλουμε τις ροδακινιές και να βάλουμε ελαιόδεντρα.
Σε 5-10 χρόνια Άραβες θα γίνουμε. Διότι με το ροδάκινο χαϊρι δεν είδαμε.
Γιατί πως θα βγει ο «Βαγγελάκης το καλό παιδί θα κάνει τώρα και μια στάση στην γειτονιά σας» να πουλήσει το βιομηχανικό για σούπερ επιτραπέζιο νεκταρίνι;
Ενώ με το λάδι τι θέλει; Ένα κλεμμένο μεγάλο δοχείο, δύο κλεμμένες μεγάλες κουτάλες, φουλ χρώμα χρυσάφι και τσαακ είσαι έξω από το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό.
Και πανηγυρίζει και η γρεα που πήρε τον τενεκέ τζάμπα και ρίχνει με τη σέσουλα στη σαλάτα και στα κιντέατα και τα φασούλια με τα λάχανα.
Οπότε τέρμα και ο Αρ(α)κάς. Που τον πουλάμε σχεδόν τζάμπα.
Από δω και στο εξής μόνο Λαδ(ι)ας συναγωνιστές.
Μιλάμε για ορίτζιναλ πράμα. Μέχρι και 10 χιλιάδες χιλιόμετρα κρατάει μέχρι το επόμενο σέρβις