breaking news Νέο

Οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ... - Γράφει ο Τασιόπουλος Τάσος

Οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ... - Γράφει ο Τασιόπουλος Τάσος

Τις μέρες αυτές εξελίσσονται επικοινωνιακά δύο πράγματα.

Το ένα αφορά την ονοματολογία και τις ανακοινώσεις υποψηφίων και πιθανών υποψηφίων που κατά πάσα πιθανότητα θα συγκροτήσουν τους Συνδυασμούς που τελικά θα πάρουν μέρος στις δημοτικές εκλογές.

Το άλλο αφορά την συμμετοχή σε αυτά ΟΣΩΝ λειτούργησαν συμμετέχοντας ήδη ως εκλεγμένοι πρόεδροι κοινοτήτων τα περασμένα χρόνια.

Τα πράγματα γι’ αυτούς δυσκόλεψαν καθώς δεν μπορούν να επικαλεστούν το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, αφού είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε λίστα υποψηφίου ΔΗΜΑΡΧΟΥ και γίνονται απείρως δυσκολότερα σε όσους, ανά την Ελλάδα, διαλέξουν εν ενεργεία δήμαρχο!!

Αν οι δημότες που εκλεγούν ξανά και ξανά ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ δεν ειναι θύματα αλλά συνεργοί, ΤΟΤΕ οι πρόεδροι που τους είχαν στην γωνία, χωρίς καν «ξεροκόμματο», τι είναι?????

Φυσικά ευθύνονται και οι ίδιοι, αφού χωρίς γνώση ενίοτε γνώμη ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει και αυτό πρέπει ειδικά να αφορά όσους συντάσσονται με αυτούς που τους κρατούσαν απαξιωμένους!!

Σύμφωνα με το άρθρο 82 του νόμου 3852/10 οι αρμοδιότητες του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, μεταξύ άλλων είναι να μεριμνά:

1) για το δίκτυο των δρόμων, ακόμα και των αγροτικών

2) την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων

3)ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης

4) φωτισμό του χωριού

5) ασφάλεια στις παιδικές χαρές

6) ευταξία κοιμητηρίων

7) πρόληψη πυρκαγιών

8)προστασία δημοτικής περιουσίας

9) εισηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο θεμάτων που αφορούν το χωριό (υπ’ όψη ότι αν δεν υπάρχει «γνώμη», η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι άκυρη)

και το κυριότερο

10) επειδή πολλά από αυτά απαιτούν χρήματα, ΕΝΕΡΓΕΙ πληρωμές με το σύστημα της ΠΑΓΙΑΣ Προκαταβολής.

Δηλαδή ο νόμος προβλέπει ο πρόεδρος να διαχειρίζεται ένα μικρό ποσό με απόδοση λογαριασμού στο τέλος κάθε χρόνου.

Έγινε αυτό???

ΟΧΙ!!!

Γιατί???

Το προφανές είναι ότι αν τα έκαναν αυτά οι πρόεδροι, οι δήμαρχοι θα έχαναν ψηφαλάκια, αφού οι μισοί και περισσότεροι πρόεδροι δεν ήταν «δικοί τους» και έτσι η επιλογή ήταν ούτε δραχμή στον Πρόεδρο, αλλά μαζί με την απαξίωση του προέδρου ήρθε και η κατάντια του χωριού!!

Τίθεται συνεπώς ένα ζήτημα εμπιστοσύνης στα πρόσωπα των προέδρων, οι οποίοι, για να εκλεγούν σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, είχαν την εμπιστοσύνη των συγχωριανών τους, αλλά ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, δεν είχαν την εμπιστοσύνη των δημάρχων!!!!!

Έτσι όμως μεγάλωσε η απόσταση του Δημαρχείου με τα χωριά.

Για να μικρύνει προφανώς αυτή η απόσταση, επιλέχτηκε η διακριτική «εξυπηρέτηση» ΟΣΩΝ εκ των προέδρων δήλωσαν υποταγή και συμπόρευση με το μοίρασμα επί προσωπικού χαρίσματα στους κάδους ή στο καθάρισμα εγκαταλελειμμένων οικοπέδων.

Εδώ η κατάντια αφορά τους τοπικούς, γιατί εξαφανίζουν τα δίκια των προέδρων που απαξιώθηκαν..και μέσα σ' αυτούς ήταν και οι ίδιοι!!!!!

Φυσικά ο κανονικός άνθρωπος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του, αλλά μερικές φορές στο όνομα των εντυπώσεων θυσιάζουμε και την ψυχή μας, αν έχουμε!!!!!!

 

Τασιόπουλος Τάσος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής