breaking news Νέο

Δήμος και σκουπίδια - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Δήμος και σκουπίδια - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Ποσώς με ενδιαφέρει ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος!!!

Με ενδιαφέρει να είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!!

Υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση 24 συναπτά έτη από όλα τα πόστα, συμπεριλαμβανομένης και της εμπειρίας του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, αισθάνομαι, κακώς ίσως σαν κομμάτι της ΤΑ και έμεινε η μανία να πάει κάτι μπροστά.

Ξεκινώντας από τα σκουπίδια, γυρνάς πίσω στο 1215 μ.Χ., στην εποχή του Ιωάννη του Ακτήμονα, με διαταγή του οποίου επιτρέπονταν η ταφή τους 200 γυάρδες μακριά από πόλεις και χωριά.

Σήμερα η περιβαντολλογικη διαπαιδαγώγηση στα νοικοκυριά 808 χρόνια μετά δεν υπήρξε ποτέ, καθώς οι αρμόδιοι και πρώτος ο δήμος κρύβονται -λόγω πολιτικού κόστους - ο ένας πίσω από τον άλλο, με αποτέλεσμα να αποτελούμε ένα ΑΠΕΡΑΝΤΟ σκουπιδαριό!!

Ο όποιος δήμαρχος όφειλε να γνωρίζει ότι τα σκουπίδια με σωστή διαχείριση μπορούν να αποδώσουν τρομακτικά ΕΣΟΔΑ στο φορέα ιδιοκτησίας τους.

Το οικονομικό μέλλον των δήμων εξαρτάται ήδη εν πολλοίς από τη βέλτιστη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αφού υπάρχουν κεφάλαια υψηλής απόδοσης και απλής λειτουργίας.

Επειδή σε κάνα δυο μήνες θα πάμε στο Παραβάν, είναι ευκαιρία να Αναδειχτούν Αιρετοί που θέλουν, ξέρουν και μπορούν να επιβάλουν αειφόρες και βιώσιμες τεχνολογίες, να γνωρίζουν κατά που πέφτει η Ευρωπαϊκή πόρτα και ΟΧΙ να αγνοούν κατά που πέφτει η χωματερή της Ραψωμανίκης.

Πρέπει να ξέρει ότι ο προγραμματισμός της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027 βασίζεται στους εξής πέντε στόχους:

1) εξυπνότερη Ευρώπη

2)πιο πράσινη Ευρώπη

3)συνδεδεμένη Ευρώπη

4) κοινωνική Ευρώπη και

5)η Ευρώπη κοντά στον πολίτη.

Δηλαδή από το 2021 τρέχουν όλα τα παραπάνω με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη των αστικών, αγροτικών και παράκτιων περιοχών με τοπικές ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.

Σε αυτήν την περίπτωση ενδιαφέρει ΠΟΙΟΣ είναι δήμαρχος ή ενδιαφέρει αυτός που είναι, να ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ???

Η κυκλική οικονομία - που υποστήριζε η παράταξη Ναλμπάντη--είναι το μεγάλο στοίχημα για τους δήμους παγκοσμίως και πρέπει να θυμηθούμε πως βρισκόμαστε σε έναν δήμο, που ΔΕΝ αξιοποιεί τον πλούτο του.

Επιμύθιο αποτελεί το ότι η χώρα δεν διαθέτει ενδογενές κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να βρει ένας Δήμος κυρίως στις Βρυξέλλες, είτε μέσω της Περιφέρειας (λίγα πράγματα) είτε απ’ ευθείας.

Όταν όμως σε αγνοεί και ο Τζιτζικώστας (ανακοίνωση για έργα αστικής ανάπλασης. ..εφημ. Ημερήσια 21/7/23, σελ.6)

ανακοίνωση έργων Ημαθίας σε Βέροια και Νάουσα, τότε ναι, ποσώς με ενδιαφέρει ΠΟΙΟΣ θα είναι δήμαρχος, αλλά με ενδιαφέρει να ΕΙΝΑΙ δήμαρχος.

ΥΓ. Θέλω να παρακολουθήσω ΟΛΟΥΣ τους υποψήφιους και θα παραστώ όπου και αν προσκληθώ σαν τελευταία ταπεινότητα.

 

Τάσος Τασιόπουλος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής