breaking news Νέο

Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής με 249 ψήφους, ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής με 249 ψήφους, ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Πρόεδρος της Βουλής από την Ολομέλεια του Σώματος εκλέχθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, τον είχε προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. Όπως ορίζει ο Κανονισμός, ο πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με ονομαστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Στη Βουλή που είχε προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, ο κ. Τασούλας είχε αναδειχθεί Πρόεδρος με 270 ψήφους.

Με την έναρξη της ειδικής ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας, ο προσωρινός πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανέγνωσε στο Σώμα τις πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής σε σχέση με τη διαδικασία εκλογής και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής είχε προταθεί ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα ψήφισαν για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Τα υπόλοιπα κόμματα (Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Σπαρτιάτες, ΚΚΕ) δήλωσαν «παρών». Συνολικά απέσπασε 249 ψήφους και 51 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Στην ομιλία του ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους βουλευτές που τον στήριξαν αλλά και τους ψηφοφόρους των Ιωαννίνων που τον έστειλαν για άλλη μια φορά στη Βουλή. «Σας υποδέχομαι όχι με μόνο εφόδιο τη φιλοδοξία του 2019 αλλά με το πιο ισχυρό εφόδιο την εμπειρία ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας που όμως δεν εμπόδισε την προηγούμενη Βουλή στο έργο της» συμπλήρωσε ο κ. Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας ξεκινά την τρίτη θητεία στο κορυφαίο κοινοβουλευτικό αξίωμα. Αντίστοιχο αριθμό θητειών έχουν μόνο ο Αθανάσιος Τσαλδάρης και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος Βουλής (1993 – 2004) ενώ ο κ. Τασούλας κατέχει το ρεκόρ θετικών ψήφων καθώς η πρώτη του εκλογή το 2019 έγινε με 283 θετικές ψήφους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής