breaking news Νέο

Υποτονική η πασχαλινή, ξενοδοχειακή, ζήτηση στην Ημαθία

Υποτονική η πασχαλινή, ξενοδοχειακή, ζήτηση στην Ημαθία

Υποτονική η πασχαλινή, ξενοδοχειακή, ζήτηση στην Ημαθία, όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της περιφερειακής μας ενότητας, Δημήτρης Μάντσιος. Ο κ. Μάντσιος συμμετείχε στην τακτική γενική συνέλευση της πανελλήνιας ένωσης ξενοδόχων, με καλεσμένο τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, θέτοντάς του ένα σοβαρό ζήτημα, που απασχολεί το 95% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της περιοχής μας.

Αφορά την ανισότητα δέσμης δράσεων για την πράσινη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που εξαιρούν τα ξενοδοχεία 3 αστέρων και κατ΄ ελάχιστο 2 ΕΜΕ, μη προσμετρώντας τις εργατοώρες των ιδιοκτητών των ατομικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα, όπως προαναφέραμε, στην Ημαθία το 95% των καταλυμάτων να παραμένει εκτός.

 «Έντονα μας απασχολεί η προστασία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό,  από τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. η  βιωσιμότητα  που προέρχεται από την αύξηση του λειτουργικού κόστους, ο ψηφιακός μετασχηματισμός,  καθώς και διαφοροποίηση με βάση το θεματικό εμπλουτισμό των προορισμών. Καθώς και η  σωρεία χρεώσεων των εταιρειών πνευματικών, τηλεοπτικών και συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων, που καθημερινά χτυπούν την πόρτα των ξενοδόχων με υπέρογκες χρεώσεις», είπε στον υπουργό ο πρόεδρος. Καιρός στην περιφερειακή μας ενότητα να συγκροτηθεί ένα νομικό πρόσωπο, που θα απασχοληθεί ΣΟΒΑΡΑ και ΜΟΝΟ με τον τουρισμό. .


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής