breaking news Νέο

Τριμηνιαίο περιοδικό ΝΙΑΟΥΣΤΑ το διπλό πανηγυρικό τεύχος με αριθ. 178-179

Τριμηνιαίο περιοδικό ΝΙΑΟΥΣΤΑ το διπλό πανηγυρικό τεύχος με αριθ. 178-179

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το διπλό πανηγυρικό τεύχος με αριθ. 178-179 του τριμηνιαίου περιοδικού ΝΙΑΟΥΣΤΑ που εκδίδει η Πολιτιστική Εταιρία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος» αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση και το ολοκαύτωμα της Νάουσας το 1822.

Το τεύχος αυτό των 132 σελίδων επιμελήθηκαν οι Πέτρος Στοϊδης και Γιώργος Μάλλιος και περιλαμβάνει όλα τα άρθρα και τις μελέτες που δημοσιεύτηκαν στα εξαντλημένα από καιρό πρώτα τεύχη του περιοδικού αλλά και στην συνέχεια και αναφέρονται στο ιστορικό αυτό γεγονός.

Γράφουν με τη σειρά παρουσίασης οι Πέτρος Στοϊδης, Εμμανουήλ Βαλσαμίδης, Κων/νος Χατζηγρηγοριάδης, Γιάννης Παπαδριανός, Οδυσσέας Ντινόπουλος, Ελένη Μήτσιαλα - Ζεγκίνη, Τάκης Μπαϊτσης, Ιωάννης Βασδραβέλλης, Γιώργος Χιονίδης, Γεώργιος Μάλλιος, Γεώργιος Τουσίμης, Αχιλλέας Γκούζας, Στέργιος Αποστόλου, Αλέξανδρος Οικονόμου, Ιφιγένεια Διδασκάλου, Ιωάννης Μοσχόπουλος.

Το αφιέρωμα χωρίζεται σε 5 ενότητες. Γενικά άρθρα και επετειακοί λόγοι για την επανάσταση της Νάουσας, Όψεις της επανάστασης μέσα από γραπτές αρχειακές πηγές, προσωπογραφικά, οι Ναουσαίοι μετά την καταστροφή και η λαϊκή παράδοση για την Επανάσταση και τον Χαλασμό της Νάουσας.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι εικαστική απεικόνιση του μνημείου της Ναουσαίας Ηρωίδας στους Στουμπάνους από τον Δημήτρη Πάζο.

Το τεύχος διατίθεται σε συνδρομητές και στη Βέροια από το Βιβλιοπωλείο «Επίκαιρο» (Βενιζέλου 36).

Αντιπρόσωπος του περιοδικού στη Βέροια είναι ο Γιάννης Καρατσιώλης - Μητροπόλεως 45 τηλ. 2331060331 και 6944670719.

 

Ι.Α.Κ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής