breaking news Νέο

SL2 : Αγχωτική, αλλά δίκαιη νίκη

SL2 : Αγχωτική, αλλά δίκαιη νίκη

Η ΒΕΡΟΙΑ την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, πέτυχε την τέταρτη στη σειρά νίκη της, μετά την απροσδόκητη ήττα στο Καυτατζόγλειο Στάδιο από τον Ηρακλή, που μπορεί να μην ήταν το ίδιο εύκολη και εντυπωσιακή, όπως οι τρεις προηγούμενες, κόντρα στον Πιερικό, την Ξάνθη και τον Απόλλωνα Πόντου, ήταν όμως εξ' ίσου σημαντική και ωφέλιμη, αφού όχι μόνο την διατήρησε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά μεγάλωσε και τη διαφορά που την χωρίζει από τους δύο βασικούς ανταγωνιστές της, στην διεκδίκηση του μοναδικού εισιτηρίου του ομίλου της, που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας, που είναι ο μεγάλος φετινός της στόχος: Την Ξάνθη και τη Λάρισα

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν που μετά την ήττα από τον Ηρακλή, ξεκίνησε ένα νέο νικηφόρο σερί, έχει ήδη φθάσει τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με συντελεστή τερμάτων 14-2!! 3,5 γκολ ενεργητικό και μόλις 0,5 παθητικό μέσο όρο ανά αγώνα και το κυριότερο, με μεστές, γεμάτες ποιότητα εμφανίσεις!!! Ακόμη και η προχθεσινή που το τέλος της έκρυβε άγχος και αγωνία για τους οπαδούς της! Κάτι που ανάγκασε τον προπονητή του Θεσπρωτού, ένα κόσμημα για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να παραδεχθεί μετά το τέλος του αγώνα:«Η ομάδα μου έπαιξε και με την Ξάνθη και με την Λάρισα και θεωρώ ότι πιο ποιοτική ομάδα είναι η ΒΕΡΟΙΑ και φυσικά το πρώτο φαβορί να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο»!

Στο αγωνιστικό κομμάτι του κυριακάτικου αγώνα, η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να μην ξεκίνησε με γκολ, όπως το συνηθίζει στα τελευταία της παιχνίδια, όμως είχε την ίδια εκρηκτικότητα και ποιότητα, δημιουργώντας την μία ευκαιρία μετά την άλλη, υποχρεώνοντας τους φιλάθλους της να ξεσπούν συχνά – πυκνά σε χειροκροτήματα, επιβραβεύοντας τις περίτεχνες ενέργειες των ποδοσφαιριστών της παρότι το αποτέλεσμα παρέμενε στο 0-0.

Στο 10', συγκεκριμένα ο Πεταυράκης αναγκάζει τον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού Παππά να πεταχθεί στην γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Το κόρνερ εκτελείται από τον Μπουκουβάλα, με τον Σκόνδρα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενουμένων πιο ψηλά από όλους να πιάνει την κεφαλιά δίχως όμως να καταφέρει να βρει εστία.

Στο 16', ο Φοφανά από αριστερά αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, τροφοδοτεί τον Γιακουμάκη, που με επιτόπια τρίπλα, ελευθερώνεται, για να κάνει στη συνέχεια με το αριστερό το σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή που μπλοκάρει ο Παππάς.

Δύο λεπτά αργότερα στο 18', ο Μούργος τροφοδοτεί τον Πασά που αποφεύγει έναν αντίπαλο βγαίνει απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων σε πλάγια θέση, κάνει το πλασέ, όμως έχει ήδη προλάβει ο Παππάς να πέσει στα πόδια του και να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Στο 23' ωραία εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Φοφανά – Πεταυράκη, παράλληλη συρτή σέντρα του τελευταίου βρίσκει τον Μούργο μέσα στην αντίπαλη περιοχή που κάνει το γυριστό σουτ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 29' σύγχυση διαρκείας στα καρέ του Θεσπρωτού και αλλεπάλληλα σουτ των παικτών της ΒΕΡΟΙΑΣ σταματούν σε παίκτες του Θεσπρωτού που έχουν γεμίσει την περιοχή της ομάδας τους. Και αφού οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ δεν είχαν καταφέρει να αξιοποιήσουν μια από τις πολλές ευκαιρίες που είχαν δημιουργήσει μέχρι εκείνο το σημείο, ήρθε μια στιγμή ασυνενοησίας του τερματοφύλακα της ομάδας της Ηγουμενίτσας Παππά, με τον συμπαίκτη του Βασιλακάκη, σε μια μπροστινή μπαλιά, την οποία πάντως διεκδικούσε ποδοσφαιριστής της ΒΕΡΟΙΑΣ να δώσει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ. Στο 32' συγκεκριμένα και σε επικίνδυνη μπροστινή μπαλιά μέσα στην περιοχή του ο Παππάς πραγματοποίησε έξοδο προσπαθώντας να διώξει την μπάλα με τα πόδια, αυτή να βρίσκει τον Βασιλακάκη που βρίσκονταν, πολύ κοντά να μην απομακρύνεται από την περιοχή, με τον Φοφανά, πιο γρήγορος από τους αντιπάλους του, να την προλαβαίνει και να την στέλνει στο ανυπεράσπιστο τέρμα, ανοίγοντας έτσι το σκορ.

Επτά λεπτά αργότερα, στο 39' ο Θεσπρωτός πραγματοποίησε το πρώτο του σουτ προς την εστία του Βελλίδη με τον Σαραντίδη, που όμως δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 44' ο Κωνσταντίνου, μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση έκανε το σουτ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Βελλίδης και αυτή ήταν η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των φιλοξενουμένων στο καρέ της ΒΕΡΟΙΑΣ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημίχρονου (47') η ΒΕΡΟΙΑ δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ζευγαρώσει τα τέρματά της. Το δυνατό σουτ του Μπλέτσα όμως απέκρουσε δύσκολα ο Παππάς.

Στο 59' η ανωτερότητα της ΒΕΡΟΙΑΣ επιβραβεύει με ένα δεύτερο τέρμα. Ο Πεταυράκης με διαγώνια σέντρα βρίσκει μέσα στην αντίπαλη περιοχή τους Γιακουμάκη – Πασά. Ο πρώτος επιχειρεί το σουτ, δίχως όμως να καταφέρει να βρει την μπάλα, η οποία καταλήγει στον Πασά που βρίσκεται δίπλα του. Αυτός την ελέγχει έξυπνα και με το δεξί την στέλνει στα δίχτυα του Παππά, γράφοντας το 2-0.

Μέχρι το 82', όταν ο Θεσπρωτός κατάφερε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, η ΒΕΡΟΙΑ δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες να πετύχει ένα τρίτο γκολ και να πάρει διαφορά ασφαλείας από τον αντίπαλο της, δίχως όμως να καταφέρει να τις αξιοποιήσει. Στο 63', συγκεκριμένα στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι βρίσκουν ανοιχτή την άμυνα των αντιπάλων τους, ο Πασάς όμως που επιχειρεί να τελειώσει μόνος την φάση και όχι να σπάσει στον τελείως αμαρκάριστο Γαβριηλίδη, χάνει το κοντρόλ και την ευκαιρία, ενώ στο 74' ο νεοεισελθόν στον αγώνα Κουάτενγκ, βγάζει μόνο απέναντι από τον Παππά τον Πασά και αυτός ανενόχλητος κάνει το πλασέ πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Θεσπρωτού και στο 77', η δεύτερη καλή ευκαιρία για τον Θεσπρωτό στο παιχνίδι, με τον Μπουκουβάλα στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του, να τροφοδοτεί κατά λάθος τον Σαραντίδη που βρίσκεται απέναντι από τον Βελλίδη, το πλασέ που επιχειρεί όμως, ευτυχώς για τη ΒΕΡΟΙΑ, φεύγει πάνω από τα δοκάρια και πέντε λεπτά αργότερα, στο 82' γίνεται το 2-1, με κεφαλιά του Βασιλακάκη, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ραμίρεζ.

Ο προπονητής των φιλοξενουμένων Χουάν Ραμόν Ρότσα, που δεν έχει τίποτα να χάσει, γεμίζει την περιοχή του Βελλίδη με ψηλούς παίκτες, προσπαθώντας παράλληλα να μεταφέρει την μπάλα στα αντίπαλα καρέ με γεμίσματα, κάτι που αναγκάζει τον Παύλο Δερμιτζάκη σε αντίστροφη κίνηση. Ενισχύει με τη σειρά του την άμυνα και η σίγουρη νίκη της ΒΕΡΟΙΑΣ μετατρέπεται σε αγχώδες και περιπετειώδες φινάλε. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΒΕΡΟΙΑ έχει την ευκαιρία να καθαρίσει το αποτέλεσμα, όμως το έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ από το κέντρο του γηπέδου του Ορφανίδη και ενώ ο Παππάς βρίσκονταν εκτός εστίας βρήκε το οριζόντιο δοκάρι με την μπάλα να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Καπνίδης βρήκε κενό χώρο, έφυγε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού Παππά, τον απέφυγε και συγχρόνως βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει παίζετε και τους Βεροιώτες να διαμαρτύρονται έντονα ζητώντας πέναλτι.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Με εξαίρεση την τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Καπνίδης βρέθηκε στο έδαφος, ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει στην κενή εστία που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, εκτός αν δει το ριπλεϊ, αν ανατράπηκε ή γλύστρισε, ο κ. Πολυχρόνης και οι βοηθοί του Μηνούδης και Βρούζος από την ΕΠΣ Πιερίας έκαναν μια καλή διαιτησία.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας (86' Μουχάλης), Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Γαβριηλίδης, Μπλέτσας, Φοφανά (72' Ορφανίδης), Μούργος (72' Κουάτεγκ), Πασάς (84' Δημόπουλος), Γιακουμάκης (89' Καπνίδης).

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Παππάς, Βαλιέντε, Γώγος, Βασιλακάκης, Γκανσιέρ, Λύγκας (63' Μπονίγια), Κωνσταντίνου (67' Γεωργούσης), Ντι Αλέσιο, Ζιώγας, Ραμίρεζ (84' Βαταμίδης), Σαραντίδης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ – Θεσπρωτός   2-1

Λάρισα – ΠΑΟΚ Β.        0-0

Απόλλων Λ. - Ολυμπιακός Βόλου 1-1

Ολυμπιακός Β. - Νίκη    2-0

Πανσερραϊκός – Αριδαία        1-3

Ηρακλής – Καβάλα        1-2

Καλαμαριά – Ξάνθη       0-0

Καρδίτσα – Πιερικός      2-0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        αγώνες    βαθ.

  1. ΒΕΡΟΙΑ  14    33
  2. Λάρισα    14    27
  3. Ξάνθη     12    24
  4. Καρδίτσα 10    22
  5. Αριδαία   14    21
  6. Ολυμπιακός Β'        14    21
  7. Νίκη Βόλου    14    19
  8. Θεσπρωτός     14    18
  9. Ηρακλής 12    16
  10. ΠΑΟΚ Β' 11    14
  11. Πιερικός  15    14
  12. Καλαμαριά      14    13
  13. Τρίκαλα  11    13
  14. Πανσερραϊκός 13    12
  15. Ολυμπιακός Βόλου 13    10
  16. Απόλλων Λ.    14    10
  17. Καβάλα   12    9

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής