breaking news Νέο

Δ.Σ. Βέροιας : Πυρά μεταξύ δημάρχου και επικεφαλής παρατάξεων και αποχωρήσεις

Δ.Σ. Βέροιας : Πυρά μεταξύ δημάρχου και επικεφαλής παρατάξεων και αποχωρήσεις

Στις προτάσεις των ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ του Παύλου Παυλίδη για τη διενέργεια ειδικής συνεδρίασης για την πανδημία αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. «Συνηθίσαμε να απαντάμε σε πυροτεχνήματα του κ. Παυλίδη. Επανήλθε πρόσφατα με ανακοίνωσή του για τα δημοτικά τέλη  στο χώρο της εστίασης. Μα τα ψηφίσαμε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, στις 4 Νοεμβρίου. Είστε εδώ όταν ψηφίζετε ή δεν είστε;», είπε ο κ. δήμαρχος, λέγοντας ακόμη ότι ο κ. Παυλίδης έχει διατελέσει αντιδήμαρχος οικονομικών και γνωρίζει ότι δεν μπορεί ο Δήμος να πληρώσει τα πάντα. «Ακόμη και τα μοριακά τεστ για το προσωπικό μας, τα κάναμε μετά από πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης», συνέχισε.

Τα...πυρά εντάθηκαν με τις αναφορές του κ. Βοργιαζίδη στις εκδηλώσεις της «Εύηχης Πόλης», για τις οποίες ο κ. Παυλίδης ζητούσε να ακυρωθούν, λόγω της πανδημίας. «Εμείς δεν έχουμε κοντή μνήμη. Μετά την εκδήλωση  μας έλεγε ότι πρέπει να σταματήσουν. Κάναμε μια εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο, φορώντας υποχρεωτικά μάσκα όλοι, εσείς κάνατε εκδήλωση σε κλειστό χώρο, χωρίς να φοράει κανένας μάσκα», είπε ο κ, δήμαρχος.

«Ο κ. Βοργιαζίδης  ακολουθεί μια ιδιαίτερη τακτική, για να καλύψει τις αδυναμίες του στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν μπορεί να συγκρίνονται χώροι, όπως το άλσος Παπάγου, με μια άλλη εκδήλωση, χωρίς στοιχεία μάλιστα από τον ΕΟΔΥ. Δεν ρίχνω το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου. Είναι αήθεις οι πολιτικές επιθέσεις που δεχόμαστε, είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα του κορωνοϊού. Κάναμε προτάσεις για την πανδημία. Σε άλλους δήμους γίνονται τηλεδιασκέψεις με φορείς. Οι επιχειρήσεις θα κλείσουν στο επόμενο εξάμηνο, έχουν πλήθος χρεών. Ζητήσαμε να έρθει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να γίνει μια μεγάλη συζήτηση. Πρέπει να βρούμε τρόπους να συνδράμουμε την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία. Αλλιώς έχουμε χάσει την επαφή μας με αυτήν», είπε ο κ. Παυλίδης, δηλώνοντας ότι η παράταξή του θα απέχει από το υπόλοιπο μέρος της συνεδρίασης.

 

«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον κ. Παυλίδη, που δεν έδωσε καμιά απάντηση στα όσα είπε. Διακυβεύεται η υγεία των συνανθρώπων μας, δεν έχει τίποτε να πει;», η απάντηση του δημάρχου, που έκανε αναφορά, για μια ακόμη φορά, σε ιδιωτική εκδήλωση του επικεφαλής των ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ, πριν λίγους μήνες.

 

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκούλης είπε ότι ο δήμος δεν έχει το ρόλο να ελέγχει ιδιωτικές συγκεντρώσεις, λέγοντας ότι η παράταξή του θα αποχωρήσει μετά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. «Περιμέναμε να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα της πανδημίας. Το νοσοκομείο της Βέροιας δεν έχει μηχάνημα μοριακού ελέγχου. Η διοίκηση ευθύνεται για τις πράξεις που δεν έγιναν και όχι ο Παυλίδης και ο Μαρκούλης. Πρέπει να γίνει μια πρόβλεψη για τη διαμόρφωση μιας πλατφόρμας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε συνολικά τα προβλήματα των επιχειρήσεων», είπε ο κ. Μαρκούλης, ζητώντας επίσης η ΔΕΥΑΒ να εκδίδει λογαριασμούς με εύρος τετραμήνου, ώστε να εξισορροπείται η διαφορά των κυβικών, που θα επιφέρει φθηνότερο τιμολόγιο.

«Ο κ. Μαρκούλης δεν ψηφίζει τίποτε, δεν συμμετέχει σε τίποτε», απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.

 

 

 

Στέλιος Ασλάνογλου : «Η επιδημία δεν επηρέασε μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και το δήμο»

 

Στο γεγονός ότι η πανδημία επηρέασε οικονομικά, όχι μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και το δήμο, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος, Στέλιος Ασλάνογλου, επισημαίνοντας ότι το τμήμα εμπορίου του δήμου συνεχίζει να εξυπηρετεί καθημερινά τις επιχειρήσεις, ενώ θα υπάρξει απαλλαγή τελών και το επόμενο χρονικό διάστημα για όσους επαγγελματίες είναι κλειστά.

 

 

Ηλίας Τσιφλίδης : «Να δοθεί επιστρεπτέα καταβολή στους αγρότες ειδικού καθεστώτος»

 

Στην αναγκαιότητα καταβολής της επιστρεπτέας καταβολής και στους αγρότες ειδικού σκοπού, όπως και στους αγρότες που τηρούν βιβλία, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης. «Θα κάνουμε προσπάθειες να μπουν και αυτοί και όλοι οι πραγματικοί αγρότες», είπε.

 

Καθημερινοί οι έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ και δημοτικής αστυνομίας

 

Στους καθημερινούς ελέγχους που διενεργεί η  Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας στη Βέροια, σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία, αναφέρθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Στάθης Κελεσίδης, όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στις κοινότητες. Ο κ. Κελεσίδης ζήτησε από την κυβέρνηση να παγώσουν οι διακοπές ρεύματος σε αυτή την περίοδο της πανδημίας, λόγω χρεών των πολιτών.

 

Άρης Λαζαρίδης : «Τα θύματα πλέον είναι γνωστοί μας, η οικονομία είναι στην εντατική»

 

Λόγο για τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, έκανε ο πρόεδρός του Άρης Λαζαρίδης, με το δήμαρχο να τον διορθώνει, λέγοντας ότι θα γίνει ένα ακόμη, για τον καθορισμό των δημοτικών τελών. «Φέτος ζήσαμε τα πιο τρελά σενάρια, τα κρούσματα και τα θύματα έχουν ονοματεπώνυμο, είναι γνωστοί μας. Η οικονομία είναι  στην εντατική, οι εμβολιασμοί είναι η μόνη ελπίδα για την επάνοδο στην πραγματικότητα», είπε ο κ. Λαζαρίδης.

 

 

Βασίλης Παπαδόπουλος : «Δύσκολος ο Νοέμβριος για τα κοιμητήρια της Βέροιας»

 

Στο δύσκολο, αλλά ιδιαιτέρως απαραίτητο για τη δημόσια υγεία, ζήτημα της ταφής των κεκοιμημένων του δήμου Βέροιας, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Παπαδόπουλος. «Υπάρχει θέμα, είχαμε πολλούς θανάτους, ο Νοέμβριος ήταν δύσκολος μήνας. Τα περιστατικά covid πρέπει να μεταφέρονται σε ειδικούς χώρους ταφής. Θα χρησιμοποιήσουμε κοιμητήρια όμορων προς τη Βέροια κοινοτήτων, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε». Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται η δημοτική αρχή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε : «Όλους θα μας κρίνει ο λαός στο χρόνο που πρέπει. Μη μηδενίζετε το έργο μιας διοίκησης, που είναι καθημερινά στο δρόμο. Ο δήμος δεν είναι δια πάσαν νόσον, επικοινωνούμε καθημερινά με όλους τους φορείς, δεν είμαστε στην εποχή της φωτογραφίας».

 

 

Στέργιος Διαμάντης : «Ετοιμαζόμαστε για μια νέα τιμολογιακή πολιτική στη ΔΕΥΑΒ»

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Μαρκούλη για τετράμηνο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΒ, ο πρόεδρoς της Στέργιος Διαμάντης είπε ότι, αν ισχύσει, θα υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση διαρροής ή υπερκατανάλωσης. Ο κ. Διαμάντης αναφέρθηκε στη νέα τιμολογιακή πολιτική που ετοιμάζει η ΔΕΥΑΒ, η οποία θα έρθει σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και στις ενέργειες της επιχείρησης για τη μη διασπορά του ιού στην επιχείρηση.

 

Ψυχολογική στήριξη των μελών του ΚΑΠΗ

 

Στην ψυχολογική στήριξη των μελών των ΚΑΠΗ της Βέροιας αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΚΑΠΑ, Λάζαρος Ασλανίδης, μέσω δράσεων από εξειδικευμένο προσωπικό. Ο κ. Ασλανίδης είπε ακόμη ότι το ΚΑΠΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει διενεργήσει πολλά τεστ covid.

 

Θεόφιλος Κορωνάς : «Την ερχόμενη βδομάδα η ανακοίνωση των χριστουγεννιάτικων δράσεων της ΚΕΠΑ»

Την ερχόμενη βδομάδα, αφού συνεδριάσει το δ.σ. της ΚΕΠΑ, θα ανακοινωθούν οι χριστουγεννιάτικες δράσεις της πολιτιστικής επιχείρησης του δήμου Βέροιας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Θεόφιλος Κορωνάς. Οι δράσεις θα είναι μέσω διαδικτύου, ενώ σε συνεργασία με ΚΑΠΑ και ΔΕΥΑΒ, θα στηθεί ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορεί ο κάθε πολίτης του δήμου να στέλνει χριστουγεννιάτικες κάρτες στους συμπολίτες του.

Ο τουρισμός στη δυσκολότερή του περίοδο

Στη δυσκολότερη περίοδο που διάγει ο τουρισμός και στην Ημαθία, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης. «Καλύτερα να ήμασταν κλειστά, όπως το Μάρτιο, παρά όπως σήμερα, χωρίς κανένα πελάτη», είπε.

 

Ανακοίνωση της παράταξης «Συνδημότες» για την αποχώρηση από τη συνεδρίαση

 

Εξηγώντας το λόγο αποχής από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, η παράταξη «Συνδημότες» ανακοίνωσε τα εξής :

«Ζητήσαμε προ ημερών έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την "κατάρα" των ημερών και την θέση της Δημοτικής Αρχής. Αγνοήθηκε το αίτημα  προκλητικά, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Επανήλθαμε με το ίδιο αίτημα, εμπλουτισμένο με μια πρώτη δέσμη προτάσεων προς εξέταση. Αγνοήθηκε και πάλι το αίτημα. Ούτε και αυτό συνιστά μείζον θέμα. Όμως, ορίζεται για σήμερα από την Διοίκηση δημοτικό συμβούλιο και δεν υπάρχει καν στα θέματα ημερήσιας διάταξης  το θέμα της πανδημίας και η ενδεχόμενη συνδρομή του Δήμου μας προς την πληττόμενη κοινωνία. Αυτό είναι πρόβλημα. 

Αν σήμερα ο Δήμος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν νιώθει την ανάγκη να συζητήσει τρόπους συνδρομής στην προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει  την επικίνδυνη αυτή  κατάσταση, τότε  είναι προφανές ότι έχει χάσει την επαφή  με την πραγματικότητα, αδιαφορεί για τις ανάγκες της κοινωνίας και κυρίως αγνοεί τον ρόλο ύπαρξής μας.

Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σήμερα  θα αποτελούσε προσβολή στους συνδημότες μας που δεινοπαθούν πολλαπλώς. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απέχουμε και θα απέχουμε»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής