breaking news Νέο

«ΦΥΡΔΗΝ – ΜΙΓΔΗΝ» και ανάκατα. «Οι αγρότες ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας!» - Του Κωνσταντίνου Μουρατίδη

«ΦΥΡΔΗΝ – ΜΙΓΔΗΝ» και ανάκατα. «Οι αγρότες ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας!» - Του Κωνσταντίνου Μουρατίδη

Προκειμένου να λυθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της μη ανακοίνωσης τιμών πώλησης στα προϊόντα που παράγουν, ζητούν οι αγρότες, μέσω των εκπροσώπων τους (αγροτικοί σύλλογοι – συνεταιρισμοί), την παρέμβαση της Πολιτείας.

Κατ' αρχήν, πρέπει να ομολογήσω ότι, θεωρώ τις δύο αυτές οργανωμένες ομάδες, απαραίτητα και χρήσιμα εργαλεία στα χέρια των αγροτών. Με αυτά, μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες της δύσκολης εργασίας τους, αλλά και τα οικονομικά τους.

Παρά ταύτα, όμως τους βλέπουμε να βασανίζονται από ένα πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται κάθε χρόνο την εποχή της συγκομιδής. Και, ενώ οι ίδιοι έχουν τη λύση στα χέρια τους, αυτοί κάνουν το λάθος να εκλιπαρύν άλλους, για να πετύχουν την παρέμβαση της Πολιτείας. Φαίνεται πως, οι άνθρωποι, δεν γνωρίζουν ότι, όταν το αίτημά μας είναι σωστό, αντικειμενικό και κοινωνικά δίκαιο, δεν το ζητούμε, αλλά το απαιτούμε.

Ποιό είναι το απαιτούμενο;

Στην προκειμένη περίπτωση, το απαιτούμενο είναι η ψήφιση ενός νόμου που θα λύσει «άπαξ δια παντός» το πρόβλημά τους. Αρκεί μόνο, σ' αυτόν τον νόμο, να  προβλέπεται το κόστος της παραγωγής και ένα ελάχιστο κέρδος που θα διασφαλίζει για τους αγρότες μια αξιοπρεπή διαβίωση, τελεία και παύλα.-

 

Φίλοι αγρότες,

Το μυστικό μιας ευτυχισμένης ζωής, κρύβεται στη δουλειά που κάνετε μέσα στο χωράφι. Κάποια στιγμή θα τη συναντήσετε, αν αγωνιστείτε με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Αξιοποιείστε τη συλλογική σας δύναμη και μην αφήνετε άλλους να διαχειρίζονται τις τύχες σας. Όμως, πρέπει να θυμόσαστε ότι, στο παιχνίδι της ζωής, δεν είστε μόνοι. Σε αυτό συμμετέχουν κι άλλοι, τους οποίους θα χρειαστείτε και την επόμενη χρονιά.

Γι' αυτό να «μην κυνηγάτε τα εφήμερα και τα πολλά, αλλά τα σίγουρα» λέει ο «ΓΙΩΡΙΚΑΣ».

 

Μουρατίδης Κων/νος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής