breaking news Νέο

Στ. Θεοδωράκης σε Βέροια&Νάουσα : "Θα δημιουργηθεί ένα χώρος δίκαιης ανάπτυξης και λογικής"

Στ. Θεοδωράκης σε Βέροια&Νάουσα :

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Βέροια, στον Πολυχώρο της «Ελιάς», μίλησε χθες το βράδυ ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Προλογίζοντας το Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Γιάννης Χασιώτης εξέφρασε δύο προσωπικές σκέψεις από καρδιάς, όπως είπε. «Δεν είναι ποιός θα εκλεγεί πρόεδρος, αλλά μόνο πως θα προχωρήσουμε στο νέο φορέα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα : Πρώτον, η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία της 12ης Νοεμβρίου. Και δεύτερον, μετά τις εκλογές να μην έχουμε καπετανάτα. Κι αυτό βαραίνει εσάς τους υποψηφίους».

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» έκρινε πολύ σημαντική την εκλογική αυτή διαδικασία, σημειώνοντας πως «θα έχουμε κάνει ένα καλό για την πατρίδα. Θα δημιουργηθεί ένας χώρος δίκαιης ανάπτυξης, χώρος λογικής, για να έχουμε μία δυνατή φωνή. Και με τις προτεραιότητες που θα έχουμε, να βαδίσει η χώρα στο δρόμο που πρέπει».

Τρεις προτεραιότητες την επόμενη μέρα

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «ο νέος φορέας πρέπει να είναι προετοιμασμένος να κυβερνήσει. Όμως γι' αυτό τίθενται τρεις προτεραιότητες : Ζήτημα πρώτον, ο περιορισμός του κομματικού κράτους. Ζήτημα δεύτερον, αυτό της ανοιχτής παιδείας. Δηλαδή να γυρίσουν τα νέα παιδιά, που μετανάστευσαν στο εξωτερικό και όχι να γίνουμε χώρα γερόντων. Ζήτημα τρίτον, να γίνει μία παρέμβαση στην αγορά, στη φορολογία, στην αγροτική παραγωγή, ένα σχέδιο για την Ελλάδα». Ο ίδιος ακόμα εκτίμησε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα κατέβουν ως ένα ενιαίο κόμμα στις επόμενες εκλογές, αρνούμενος συνάμα, όπως είναι τα πράγματα τώρα, μια συνεργασία με την παρούσα συγκυβέρνηση.

Ο κ. Θεοδωράκης επιπλέον επεσήμανε πως «το ΠΟΤΑΜΙ είναι μία καθοριστική δύναμη, για να μεγαλώσει ο χώρος», «αλλά – όπως ξεκαθάρισε - «δεν πιστεύω ότι θα γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση».

«Υπήρχε η δυνατότητα για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία και δεν την αξιοποιήσαμε»

Ερωτηθείς ο κ. Θεοδωράκης για τη μη πραγματοποίηση της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, τόνισε πως «εμείς επιμένουμε ότι μπορούμε να την κάνουμε και πως κακώς δεν υπάρχει η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, μιας και θα μπορούσαν να ψηφίσουν  400.000 νέοι, που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Υπήρχε η δυνατότητα γι' αυτό και δεν την αξιοποιήσαμε».

Τέλος ο ίδιος σχολιάζοντας το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των 9 υποψηφίων, το έκρινε «κακό», υπό την έννοια ότι δεν είχε αντιπαράθεση και πως «ήταν δική μου πρόταση η συμμετοχή περιφερειακών μέσων στο ντιμπέιτ. Και αυτό γιατί οι δημοσιογράφοι αυτών έδειξαν ότι υπάρχει ζωή στην περιφέρεια».

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι επίσκεψη του Στ. Θεοδωράκη στη Νάουσα, όπου  συνοδεύονταν από  στελέχη και υποστηρικτές του από την περιφερειακή μας ενότητα. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Κώστας Αποστόλου, παρουσιάζοντάς του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ημαθία, σε σχέση με το συμπύρηνο και κυρίως με το επιτραπέζιο ροδάκινο, με επίκεντρο το ρωσικό εμπάργκο. Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής : «Προσπαθώ να επισκεφθώ όλες τις πόλεις της Ελλάδας και να πείσω τους πολίτες να ψηφίσουν τον αρχηγό ενός εντελώς νέου, προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού  κόμματος. Στο οποίο θα συμμετέχουν άνθρωποι φιλελεύθεροι, κεντροαριστεροί, οικολόγοι, όλοι αυτοί που μπορούν να είναι η δύναμη της χώρας. Ήρθα στην αγαπημένη Νάουσα να δοκιμάσω τα προϊόντα, να μιλήσω με τους παραγωγούς της, να ακούσω τα προβλήματά τους. Μεταφέρω το μήνυμα ότι εμείς επιμένουμε,  η ανάσταση και η ανάπτυξη του τόπου θα ξεκινήσει, όταν έχουμε δυνατές ομάδες παραγωγών, δυνατές αγροτικές βιομηχανίες, που θα αξιοποιούν τον πλούτο της χώρας μας». Ακολούθησε γεύμα που παρέθεσαν τα στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, με το Σταύρο Θεοδωράκη να απολαμβάνει το ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας, επισημαίνοντας ότι το μεγάλο στοίχημα για την υποψηφιότητά του είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου στις κάλπες. Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη του κόμματός του να κινητοποιήσουν τις δυνάμεις του χώρου τους τις επόμενες μέρες, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι δεν δέχθηκε την ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα έδινε σημαντικό πλεονέκτημα, κατά την άποψή του, στις ανανεωτικές προτάσεις του χώρου του. Ακολούθησε η επίσκεψη του κ. Θεοδωράκη στον Α.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης-Θόδωρος Ελευθεριάδης

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής