breaking news Νέο

Το ΚΚΕ παρουσίασε τους υποψήφιους δημάρχους στην Ημαθία και υποψήφιο περιφερειάρχη

Το ΚΚΕ παρουσίασε τους υποψήφιους δημάρχους στην Ημαθία και υποψήφιο περιφερειάρχη

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τους υποψήφιους δημάρχους στις τρεις πόλεις της Ημαθίας, Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια, που θα στηρίζει το ΚΚΕ, παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη SALA του πολυχώρου της «Ελιάς». Την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε η κ. Μαίρη Παπαδοπούλου, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής και είναι οι εξής :

-Σωτήρης Αβραμόπουλος, 38 ετών, πολιτικός μηχανικός, μέλος του γραφείου περιοχής ΚΚΕ Μακεδονίας, υποψήφιος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

-Γιώργος Μελιόπουλος, 48 ετών, πυροσβέστης, υποψήφιος στο Δήμο Βέροιας,

-Θωμάς Τσουκαλάς, 56 ετών, χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υποψήφιος στο Δήμο Νάουσας και

-Ηλίας Ιακωβίδης, 34 ετών, βιομηχανικός εργάτης, υποψήφιος στο Δήμο Αλεξάνδρειας.

 

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε : «Είσοδος νέων δυνάμεων και ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο το ΚΚΕ. Πρέπει να αξιοποιηθεί η πείρα από τους εργαζόμενους και να γίνει κτήμα η πρόταση των εργαζομένων. Πρέπει να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις, που έφεραν τους εργαζόμενους εδώ. Δεν θα είναι εύκολη η μάχη. Έχουμε να κάνουμε με μία αδίστακτη κυβέρνηση. Η οποία φοράει το ψευτοπροοδευτικό φωτοστέφανο, για να ψαρέψει ψήφους από το λαό. Σήμερα κριτήριο δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η πολιτική που στηρίζουν», ενώ αμέσως μετά παραχώρησε το λόγο στους υποψηφίους.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος έθεσε ως ανάγκη «να σηκώσουμε ανάστημα και να διεκδικήσουμε τις απώλειες που είχαμε. Να μπουν μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες μας», βάζοντας στη συνέχεια στην αναφορά του μία σειρά από υποδομές που τίθενται μέσα στους στόχους του.

 

Γ. Μελιόπουλος : «Δήμαρχος με το λαό ή δήμαρχος υπηρέτης του κεφαλαίου;»

 

Ο κ. Γιώργος Μελιόπουλος, αφού πρώτα επεσήμανε μία σειρά αντιδραστικών νόμων, που έχουν μετατρέψει τους Δήμους σε μακρύ χέρι του κράτους, σημείωσε ότι η «Δημοτική Αρχή Βέροιας και οι παρατάξεις στέκονται σύμφωνες με τις αντιλαϊκές πολιτικές και αποδέχονται το χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων, με την αποδοχή της αρχής της αναλογικότητας». Μάλιστα, ο κ. Μελιόπουλος έβαλε το δίλημμα, το οποίο – όπως είπε – είναι ένα : «Δήμαρχος με το λαό ή δήμαρχος υπηρέτης του κεφαλαίου;». Ακόμα προέβη και σ' έναν απολογισμό παρεμβάσεων και προτάσεών του στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

 

Θ. Τσουκαλάς : «Η θέση μας σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει Τ.Α»

 

Ο κ. Θωμάς Τσουκαλάς τόνισε πως «σήμερα η θέση μας είναι ότι δεν υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ένας ιμάντας, που μεταφέρει τις αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης». Για δε τη Δημοτική Αρχή της Νάουσας, επεσήμανε τον τραπεζικό δανεισμό που αποφάσισε, αλλά και το κλίμα σκανδαλολογίας που πάει να σηκωθεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Έχω το προνόμιο να είμαι σε μια πόλη, που γέμισε ανέργους, απλήρωτους αγρότες και απλήρωτους εμπόρους».

 

Ηλ. Ιακωβίδης : «Λύση υπάρχει και βρίσκεται στη Λαϊκή Συσπείρωση»

 

Ο κ. Ηλίας Ιακωβίδης αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές στο Δήμο Αλεξάνδρειας (αντιπλημμυρικά έργα, υγεία κλπ.) και υπογράμμισε πως «η λύση βρίσκεται στη συσπείρωση στους συνδυασμούς και να φτιάξουμε Δήμους που να μάχονται υπέρ των συμφερόντων του λαού. Λύση υπάρχει και βρίσκεται στη Λαϊκή Συσπείρωση».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής