breaking news Νέο

7 τακτικά και 2 έκτακτα θέματα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας

7 τακτικά και 2 έκτακτα θέματα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας

Η αναγκαιότητα ψήφισης του προϋπολογισμού έτους 2019 λόγω λήξης του έτους και λόγω λήξης προθεσμιών για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, ήταν αυτή που οδήγησε και στην πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βέροιας, χθες στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με το εισηγητικό σημείωμα, η υποβολή του σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2019 αναμορφωμένου, σύμφωνα με τη γνώμη του παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, διαμορφώνεται ως εξής :

• Σύνολο εσόδων: 42.297.935,29 Ε

• Σύνολο εξόδων: 42.139.447,17 Ε

• Αποθεματικό: 158.488,12 Ε

Ως εκ τούτου, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφάνθηκαν κατά πλειοψηφία για την κατάρτιση και υποβολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση («λευκή» ψήφο έδωσε ο Θανάσης Αποστολόπουλος).

Πέρα από αυτό το θέμα, η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της κλήθηκε να ασχοληθεί και με άλλα έξι θέματα.

Μεταξύ αυτών, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία («λευκή» ψήφο έδωσε ο Θανάσης Αποστολόπουλος) η κατάρτιση ολοκληρωμένου πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Βέροιας έτους 2019 και υποβολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αποδοχή δωρεάς φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βέροιας από την εταιρεία Φαρμασερβ - Λίλλυ.

• Η άσκηση προσφυγής κατά της αρ. 10698/26-11-2018 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κατά πλειοψηφία (αρνητικοί υπήρξαν οι Θανάσης Σιδηρόπουλος και Άρης Λαζαρίδης).

• Ακόμα, αποφασίσθηκε ομόφωνα η άσκηση διεκδικητικής αγωγής διοικητικής αποβολής του Κωνσταντίνου - Βίκτορα Δαδάκη από κατεχόμενη δημοτική έκταση στην ΤΚ Καστανιάς, όπως και η εξουσιοδότηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας - Ανακύκλωσης - Περιβάλλοντος - Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαδόπουλου, να εκπροσωπήσει το Δήμο Βέροιας στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, κατά τη συζήτηση ενδοδικαστικής συμβιβαστικής επίλυσης διαφοράς από αγωγή του Παύλου Μιχ. Τουτουντζίδη.

• Επίσης, στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τέθηκαν και δύο έκτακτα θέματα, τα παρόντα μέλη της οποίας αποφάνθηκαν θετικά, αναφορικά με την «εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση του Προγράμματος Αποκατάστασης Οικονομικής Λειτουργίας του Δήμου Βέροιας σχετικά με την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού του Δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων» και κατά πλειοψηφία («λευκή» ψήφο έδωσε ο Θανάσης Αποστολόπουλος), όσον αφορά στην κατάρτιση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου έτους 2019.

Τέλος, η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιδημάρχου Οικονομικών Στυλιανού Ασλάνογλου, της οποίας και προήδρευσε, με παρόντα μέλη τους Θανάση Αποστολόπουλο, Θανάση Σιδηρόπουλο, Διονύση Κουλουριώτη, Βασίλη Παπαδόπουλος και Άρη Λαζαρίδη.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής