breaking news Νέο

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων

Με λαμπρότητα το πρωί του Σαββάτου, 29ης Ιουνίου 2024, εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, του ιδρυτού της Εκκλησίας των Βεροιέων, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Βεροίας.

Τις καταληκτήριες εκδηλώσεις των επετειακών «Λ΄ Παυλείων» τιμούν με την παρουσία τους Ιεράρχες των πρεσβυγενών και νεωτέρων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιππώνος κ. Στέφανος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Αρσένιος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λίπλγιαν κ. Δοσίθεος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ουγγαρίας κ. Σιλουανός (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζουγκδίδι και Τσαΐσι κ. Γεράσιμος (Πατριαρχείο Γεωργίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (Εκκλησία της Κύπρου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος (Εκκλησία της Ελλάδος), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φιέρι κ. Νικόλαος (Εκκλησία της Αλβανίας) και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων καθώς και ο Αρχιμ. Αθανάσιος Σουλτάνωφ από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τους μακαριστούς Μητροπολίτες Βεροίας κυρό Παύλο και Δράμας κυρό Παύλο.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος ευσεβών Βεροιέων και τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αποστόλου Παύλου που φυλάσσεται στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχιερείς και οι λοιποί προσκεκλημένοι μετέβησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων προσέφερε ενθύμια και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τη συμμετοχή τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής