breaking news Νέο

Η Ε.Ε. πίσω από κάθε μας πρόβλημα... -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Η Ε.Ε. πίσω από κάθε μας πρόβλημα...  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Τις μέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές καλό θα είναι- επιτέλους- στη συζήτηση να τεθούν τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν την Ε.Ε και τις βαριές συνέπιες που χρόνια τώρα έχει υποστεί και ο λαός της χώρας μας. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι για τις επιπτώσεις της Ε.Ε φυσικά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων της χώρας μας, αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν τη λεγόμενη «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας»:

-Πίσω από το έγκλημα των Τεμπών βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ για "απελευθέρωση" - ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, που θυσιάζει την ασφάλεια στον βωμό του κέρδους.Ενδεικτικά: Το 2021 είχαμε 97 μετωπικές συγκρούσεις τρένων στην ΕΕ με 637 νεκρούς. Σύγχρονα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν μόνο στο 7% των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων.

-Πίσω από την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βρίσκεται η "ελευθερία" της ΕΕ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την πώληση πτυχίων σε τιμοκατάλογο, αλλά χωρίς αξία.

-Πίσω από την επικίνδυνη πολεμική εμπλοκή της χώρας σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή κρύβονται οι αποφάσεις της ΕΕ για αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι, η στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, που σφάζει παιδιά στην Παλαιστίνη, η αποστολή ελληνικής φρεγάτας σε επιχείρηση της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα, η προετοιμασία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για γενικευμένο πόλεμο με τη Ρωσία.Μόνο το 2022 η ΕΕ έδωσε 240 δισ. ευρώ (!) σε στρατιωτικές δαπάνες.

-Πίσω από την ακρίβεια θα βρούμε τους "πράσινους" φόρους, την "απελευθέρωση" της αγοράς Ενέργειας με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τους άδικους έμμεσους φόρους, το τζάμπα χρήμα που μοίραζε η ΕΕ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και φούσκωσε τον πληθωρισμό.1,8 τρισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δοθούν σε επιχειρηματικούς ομίλους.

-Πίσω από την κατάργηση του 8ωρου, τα ωράρια - λάστιχο, τα 13ωρα, την εντατικοποίηση, τη δουλειά χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας βρίσκονται οι οδηγίες της ΕΕ.Οι νόμοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ είναι η εφαρμογή τέτοιων οδηγιών.

-Πϊσω από τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, όπως τα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά μέτρα, βρίσκεται η λογική κόστους - οφέλους της ΕΕ.

-Πίσω από τη μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, προσφύγων και μεταναστών, και του Αιγαίου σε υγρό νεκροταφείο βρίσκεται η άγρια πολιτική καταστολής και εγκλωβισμού της ΕΕ, με τις περιπολίες της Frontex, τους φράχτες, τις απελάσεις με fast track διαδικασίες και επαναπροωθήσεις, τον εγκλωβισμό στις πρώτες χώρες υποδοχής σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

-Πίσω από το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών βρίσκεται η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που έβγαλε στον δρόμο τους αγρότες από το Παρίσι και τις Βρυξέλλες μέχρι την Ελλάδα.Την Κοινή Αγροτική Πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες και εκτινάσσει τις τιμές για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές ψήφισαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Βελόπουλος στην Ευρωβουλή.

-Πίσω από την καταστροφή του περιβάλλοντος βρίσκονται οι κατευθύνσεις της ΕΕ της μούφας "πράσινης" πολιτικής, της διάλυσης της πυροπροστασίας, που επιτρέπει στους βιομήχανους να ρυπαίνουν αρκεί να πληρώνουν το χρηματιστήριο ρύπων της ΕΕ.Η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών για παραγωγή Ενέργειας, η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές θεωρούνται "πράσινη" πολιτική από την ΕΕ.

-Πίσω από την ένταση της καταστολής βρίσκεται το επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που εξισώνει τη ριζοσπαστικοποίηση με την τρομοκρατία, το δόγμα της ΕΕ ότι "ουδείς εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές".Στην ΕΕ είναι νόμιμη η εμπορία και διακίνηση κατασκοπευτικού υλικού.Σε 10 κράτη - μέλη της ΕΕ απαγορεύεται ο συνδικαλισμός.

-Πίσω από τα πανάκριβα ενοίκια και τους πλειστηριασμούς βρίσκεται η ΕΕ των funds, των "κορακιών" που αρπάζουν τα σπίτια του λαού, υπερασπίζοντας τις τράπεζες και την κερδοφορία τους, την κλοπή της λαϊκής κατοικίας.

Όλα τα παραπάνω ας τα έχουμε υπόψη και ας ψηφίσουμε ανάλογα. Ε.Ε και λύση των λαϊκών προβλημάτων δεν συμβιβάζονται. Μόνο σε ρήξη μαζί της και στην πάλη για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία μπορεί η Ελλάδα και η Ευρώπη να γίνει της κοινωνικής ευημερίας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής