breaking news Νέο

Ξύπνησαν μνήμες οι Παλαίμαχοι

  • Ξύπνησαν μνήμες οι Παλαίμαχοι
  • Ξύπνησαν μνήμες οι Παλαίμαχοι
  • Ξύπνησαν μνήμες οι Παλαίμαχοι
  • Ξύπνησαν μνήμες οι Παλαίμαχοι
  • Ξύπνησαν μνήμες οι Παλαίμαχοι
  • Ξύπνησαν μνήμες οι Παλαίμαχοι
  • Ξύπνησαν μνήμες οι Παλαίμαχοι

Σε μια εποχή που η Ημαθία βιώνει την ποδοσφαιρική απαξίωση, ήρθαν την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα ο Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΓΑΣ - ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και ο αντίστοιχος του Άρη Θεσσαλονίκης να ξυπνήσουν μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της. Τότε που η Ημαθία διέθεται πολυπρόσωπη και πετυχημένη εκπροσώπηση σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα της χώρας μας και ο ποδοσφαιριστής γεννιώταν και πλάθονταν στην αλάνα, γι' αυτό διέθεται ελεύθερη σκέψη και η σχέση του με την "στρογγυλή θεά", την μπάλα, δεν ήταν τυποποιημένη ούτε προέρχονταν από καλούπια και συστήματα, γυμναστών και προπονητών που προγραμματίζονται σε γυμναστήρια αλλά ήταν συνυφασμένη με την φαντασία του και αποτελούσε κομμάτι της.

Οι νεώτεροι που βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, βλέποντας στο χορτάρι του γηπέδου, το παθος παρά τα παραπανίσια κιλά και την έλλειψη σωματικής δύναμης, αλλά και τη λατρεία στο πρόσωπό τους, όταν έρχονταν σε επαφή με την "στρογγυλή θεά", του Χαριστέα, του Τσαλουχίδη, του Κουη, του Παπατζίκου, του Βένου, του Υφαντίδη, του Γούναρη, του Βεζυργιανόπουλου, του Πασαλή, του Ελευθεριάδη, του Μίλη αλλα και των άλλων παιδιών που αγωνίστηκαν στο φιλικό των Παλαιμάχων είμαστε βέβαιοι οτι θα δικαιολόγησαν την νοσταλγία των παλαιότερων για εποχές που αυτοί δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν.

Το να αναφερθείς στο αποτέλεσμα του αγώνα ύστερα από μια ποδοσφαιρική πανδαισία σαν κι αυτήν που προσέφεραν οι Βετεράνοι της ΒΕΡΟΙΑΣ και του Άρη νομίζουμε οτι αποτελεί ιεροσυλία. Απλά για την ιστορία να αναφέρουμε οτι σημειώθηκαν τεσσερα πανέμορφα τέρματα και ειδικά το δεύτερο του Χαριστέα ηταν χάρμα ιδέσθε και σκορερ ήταν ο Χαριστέας και ο Τρούπκος.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός Ναουσαίος στην καταγωγή και λάτρης της πάλε ποτέ βασίλισσας του βορρά, δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Μπλιάτκας.

Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία της και η οικογένεια του αδικοχαμένου Βεροιώτη φιλάθλου του Αρη Αλκη Καμπανού στην μνήμη του οποίου πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι.

Με τους παλαίμαχους της Βέροιας αγωνίστηκαν οι: Καντιμοίρης, Χωλόπουλος, Ματζιαρίδης, Ζαρογιάννης, Μελετίδης, Μαραγκός, Μίλης, Ουλσουζίδης Πόλυς, Κολεσίδης, Παπατζίκος, Παπαδόπουλος Στηβ, Βεζυργιαννόπουλος, Στεργιόπουλος, Ελευθεριάδης, Τρούπκος, Παπανώτας, Περαχωρίτης, Υφαντίδης, Τσαλουχίδης, Καστανιώτης, Τσιούχας, Μπαλάφας, Βεργώνης. Προπονητής ο Γιώργος Χατζάρας.

Από πλευράς «κιτρινόμαυρων» της Θεσσαλονίκης έπαιξαν οι: Τολούδης, Καρατζιοβαλής, Βένος, Χατζόγλου, Κούης, Κασας, Γόγολος, Ζαχόπουλος, Πασαλής, Ηπειρώτης, Γκανάτσιος, Εμμανουηλίδης, Σίτσας, Χαριστέας, Τζιφόπουλος, Γούναρης, Δράμπης, Μπακογιάννης, Παρτάλης, Σουργουτσης, Γιουραλης, Ηλιόπουλος, Κολτσίδας, Μελισσας, Καραλιόπουλος. Προπονητής ο Κώστας Τσίλιος.

Διαιτητης του αγωνα ήταν ο Μπουρουτζόγλου, με βοηθούς τους Σιουκιούρογλου, Δέλλα. Στο Β' ημίχρονο χρέη διαιτητή ανέλαβε ο Σιουκιούρογλου.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής