breaking news Νέο

Στις 24 Απριλίου το Συνέδριο για την «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία» από το ΤΕΕ/ΤΚΜ και την ΠΚΜ

Στις 24 Απριλίου το Συνέδριο για την «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία» από το ΤΕΕ/ΤΚΜ και την ΠΚΜ

Ο στόχος για μια «Κλιματικά Ουδέτερη, Ανθεκτική και Έξυπνη Κεντρική Μακεδονία» είναι το θέμα του συνεδρίου που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ.Αλεξάνδρου 49), την Τετάρτη 24 Απριλίου, από τις 10:00 το πρωί.

Στόχος του συνεδρίου είναι να διαδραματίσει έναν κομβικό ρόλο για την επιτάχυνση των δράσεων που σχεδιάζονται  για τη  θωράκισή μας  έναντι των ορατών πλέον επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αλλά και για την αξιοποίηση των νέων δεδομένων και τεχνολογιών τόσο για την ασφάλεια όσο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Με πολύ πρόσφατες τις μνήμες και πολλές ανεπούλωτες πληγές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και την πυρκαγιά στον Έβρο, με το Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής»  στη Βουλή και την αντιπυρική περίοδο να έχει ξεκινήσει ήδη σε ορισμένες περιοχές, είναι προφανής η ανάγκη να τεθούν, να συζητηθούν αλλά και να προωθηθούν προτάσεις και λύσεις.

Άλλωστε, το γεγονός ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι μία μικρή Ελλάδα, μια μικρογραφία της χώρας από των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που φιλοξενεί αλλά και της γεωμορφολογίας και του μεγέθους της, τα θέματα και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα έχουν πανελλαδική εμβέλεια.

Πυρήνα της  προσπάθειας αποτέλεσε το πόρισμα Ομάδας Εργασίας ειδικών επιστημόνων που είχε συγκροτήσει το ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη σύνταξη Σχεδίου Δράσης για μια κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών - Τομέας Μακεδονίας Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες και  θα διεξαχθεί με τη μορφή συζήτησης των συμμετεχόντων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, που θα συντονίσουν δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα:

10:00 Προσέλευση
10:30 Χαιρετισμοί

1η Θεματική Ενότητα

11:00 Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή
Συντονίζει: Αλεξάνδρα  Γούτα
Συμμετέχουν:
Σωτήρης  Μυλωνάς , μέλος της Ομάδας Εργασίας «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία»
Γιώργος Τσακούμης, Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ
Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Γιώργος - Σταύρος Κρεμλής, Διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σύμβουλος Κυκλικής Οικονομίας & Νησιωτικότητας
Ματθαίος Σανταμούρης , Distinguished Professor,  Anita Lawrence Chair High Performance Architecture, School Built Environment, Faculty Art Design and Architecture, University New South Wales, Sydney Australia
12:30 Διάλειμμα – καφές

 

2η Θεματική Ενότητα

13:00 Υποδομές για την Ανθεκτικότητα και την Πολιτική Προστασία
Συντονίζει: Βαγγέλης Μωϋσής
Συμμετέχουν:
Πάρις Μπίλλιας, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων ΠΚΜ
Κωνσταντίνος Κουτσούκος, Διευθύνων Σύμβουλος «Εγνατία Οδός Α.Ε.»
Μιλτιάδης Γκουζούρης, Διευθύνων Σύμβουλος HVA International
Γεράσιμος Α. Παπαδόπουλος , Πρόεδρος North East Atlantic & Mediterranean Tsunami Warning System, IOC/UNESCO
Κωνσταντίνος Καλλέργης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της « Ρoϊκός Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε »
14:30 Ελαφρύ Γεύμα

3η Θεματική Ενότητα

15:30  Έξυπνες Πόλεις
Συντονίζει: Γιώργος Κατσιάνης
Συμμετέχουν:
Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος του ΤΕΕ
Γιώργος Καραγιαννίδης , Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ
Θεόφιλος Μυλωνάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδας
Νικόλαος Τζόλλας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΠΚΜ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής