breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χιονίδη «Ιστορία της Βέροιας»

  • Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χιονίδη «Ιστορία της Βέροιας»
  • Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χιονίδη «Ιστορία της Βέροιας»

Ήταν μία αναγκαία, εξαιρετικά τιμητική και συγκινητική εκδήλωση αυτή που έγινε με αφορμή τη παρουσίαση του πολύ σημαντικού δίτομου ιστορικού έργου του Γιώργου Χ. Χιονίδη Γεωργίου με τίτλο «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου 2024 στην ασφυκτικά γεμάτη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Να τονίσουμε εδώ ότι ο πρώτος τόμος είχε εκδοθεί το 1960 και ο δεύτερος το 1970 και από τότε παρά τις προσπάθειες δεν είχε γίνει δυνατό η επανέκδοση τους. Τελικά  το δίτομο αυτό έργο, που έτυχε σημαντικής αναγνώρισης από σπουδαίους επιστήμονες διεθνούς κύρους και αξιοποιήθηκε στη διεθνή επιστημονική έρευνα, ενώ αποτέλεσε τη βάση για να βραβευθεί ο συγγραφέας από την Ακαδημία Αθηνών, επανεκδόθηκε μετά από 50 χρόνια , έπειτα από πρωτοβουλία και προσπάθειες του Γιώργου Καλογήρου και χάρη στην συμπατριώτισσά μας κυρίας Εύης Λαζού - Λασκαρίδη, η οποία ανέλαβε την σχετική δαπάνη, στη μνήμη του πατέρα της Νίκου Λαζού ενώ τα έσοδα θα πάνε στη Δημοσία Βιβλιοθήκη όπου ο Γιώργος Χιονίδης έβαλε τη δική του πολύχρονη σφραγίδα (εδώ ας θυμηθούμε πρόσφατα τη δωρεά της βιβλιοθήκης τους από πάνω από 17.000 τόμους).

Στην εκδήλωση- παρουσίαση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Διευθυντής της Δ.Κ.Β. Βέροιας Γιάννης Τροχόπουλος, η πρόεδρος της Δ.Κ.Β. Κατερίνα Σίμπου, εκ μέρους του Δημάρχου Βέροιας, ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, η πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάδιος Κ. Λασκαρίδης», Εύη Λαζού - Λασκαρίδη. Την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος Δέσποινα Βογιατζόγλου.

Τον χαιρετισμό - ομιλία του Γιώργου Καλογήρου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί, διάβασε η σύζυγός του Άννα Καλογήρου, ενώ στη συνέχεια για το βιβλίο, το έργο και τον άνθρωπο Γιώργο Χιονίδη μίλησαν ο Δικηγόρος - Ερευνητής Ιστορίας Γιάννης Μοσχόπουλος και η Δρ Ιστορίας της Εκπαίδευσης Αναστασία Ταναμπάση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πιανίστρια Άννα Μέλλιου, μαθήτρια της Β' τάξης του Μουσικού Σχολείου, η οποία χάρισε στο κοινό μελωδίες του Σοπέν, με την επιμέλεια της καθηγήτριας πιάνου, Πόπης Φιρτινίδου. Να σημειωθεί ότι το πιάνο είναι μια δωρεά της κυρίας Λαζού προς την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το 2016.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής