breaking news Νέο

Eurostat: Δεύτεροι φτωχότεροι στην Ευρώπη οι Έλληνες καταναλωτές- Μετά την Ελλάδα ακολουθεί μόνο η Βουλγαρία

Eurostat: Δεύτεροι φτωχότεροι στην Ευρώπη οι Έλληνες καταναλωτές- Μετά την Ελλάδα ακολουθεί μόνο η Βουλγαρία

Νέα έρευνα της Eurostat καταδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι φτωχότεροι καταναλωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Οι δεύτεροι φτωχότεροι καταναλωτές είναι οι Έλληνες, ξεπερνώντας μόνο την Βουλγαρία, σύμφωνα με τα νέα στατιστικά δεδομένα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν το έτος 2023.

Από την έρευνα διαφαίνονται οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ορατή είναι η ψαλίδα που χωρίζει το Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία που είναι οι πλουσιότεροι καταναλωτές της Ευρώπης με την Βουλγαρία και την Ελλάδα που βρίσκονται στο τέλος της λίστας ως οι φτωχότεροι καταναλωτές της Ευρώπης.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από την Eurostat μετράει το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν ως αγοραστική δύναμη στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Λουξεμβούργο όπου του ΑΕΠ με όρους αγοραστικής δύναμης φτάνει το 140% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα και η Βουλγαρία βρίσκονται αρκετά κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα σχεδόν 40% κάτω. Σημειώνεται ότι ο προς μελέτη δείκτης στην Ελλάδα το 2023 διαμορφώθηκε στις 67 μονάδες δηλαδή στο 33% κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής