breaking news Νέο

Χρονογράφημα : OFEV -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : OFEV -Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Το ταξίδι στον  Νομό Έβρου είχε και δυσάρεστα απρόοπτα. Συνάντησα στην Ορεστιάδα τον ιντερνετικό μου φίλο Χρήστο. Η χαρά μεγάλη και από τις δύο πλευρές, μέχρι την στιγμή που μου ανακοίνωσε αυτός ο υπέροχος άνθρωπος πως δεν θα μπορούσε να μείνει πολύ μαζί μας διότι έπρεπε να γυρίσει στο σπίτι του να φορέσει την μάσκα οξυγόνου διότι πάσχει εδώ και πέντε χρόνια από πνευμονική ίνωση. Θυμήθηκα πως από αυτή την ασθένεια έπασχε και ο αποθανών αδελφός μου πριν λίγα χρόνια. Τότε δεν υπήρχε καμμία θεραπεία και πως ο ασθενής είχε όριο επιβίωσης τα δύο χρόνια. Τόσο έζησε ο αδελφός μου. Ευτυχώς μου ανακοίνωσε ο Χρήστος, πως τώρα έχει έρθει ένα φάρμακο από την Αμερική που δίνει απροσδιόριστο χρόνο ζωής.

Ανακουφίστηκα από την μία πλευρά αλλά από την άλλη δυσανασχέτισα. Άκου οι Αμερικάνοι κατασκευάζουν φάρμακα για μακριά ζωή, OFEV το λένε. Ούτε να το ακούσω δεν θέλω, δεν θέλουμε τίποτα από τους φασίστες, οι δημοκράτες της Αλβανίας του Εμβέρ Χότζα έδιναν περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους. Μετά θάνατον. Και πως ήταν δυνατόν να δίνουν  λιγώτερο! Τα ιατρικά εργαστήρια του Δυρραχίου, της Μόσχας και της Τιμισοάρα δούλευαν νύχτα μέρα για το καλό των λαών της γής και ίσως ακόμη και του διαστήματος. Λεβέντες καϋμένε, πέρα βέβαια του γεγονότος  ότι εμένα πέθανε ο αδελφός μου από φρικτό θάνατο δύσπνοιας. και τώρα σώνουν τους ανθρώπους οι Αμερικανοί. Φασίστες καϋμένε, φασίστες και εκμελλευτές του αισχίστου είδους, όπως ακριβώς και με τον  Αλέξανδρο Φλέμιγκ που με την πενικιλλίνη του έσωσε εκατομμύρια  των εκατομμυρίων ανθρώπους. Όμως γεννημένος Άγγλος, φασίστας από κούνια, δεν άφησε την γυναίκα του να εξυπηρετήσει έναν ορισμένο αριθμό νταβλαντισμένων  συντρόφων στην πορεία για τον κατευνασμό των παθών των Δημοκρατικών λαών. Θα το μετανιώσουν οι λαοί αλλά θα είναι αργά, θα έχουν ζήσει.

Η ζωή όμως χωρίς τον σοσιαλισμό δεν έχει αξία, ούτε και υπεραξία απολαύσεων , ξεκουράσεων, και πάλι ξαναρχίστε τους, μέχρι να βάλουν μυαλό. Δυστυχώς οι λαοί θέλουν φάρμακα και ψωμί, δύσκολα πράγματα ζητάνε, διότι πρώτα πρέπει την ισότητα να ζητάνε κι ύστερα την πενικιλίνη, τέτοια βρίσκεις   και στα συνοικιακά φαρμακεία, αυτά είναι ευκολάκια, τα δύσκολα βάλτε μας.

Ένα άλλο που πρόστυχα προτάσσουν οι Αμερικάνοι είναι η ποιότητα των προϊόντων τους. Αν αγοράσεις μία μπουλντόζα Caterpillar, είναι σαν να αγόρασες δέκα μπουλντόζες από άλλη μάρκα, δεν θα σου χαλάσει ποτέ. Μα είναι πράγματα αυτά, και η μαστοράτζα τι θα κάνει, θα μπεί στην ανεργία? Ανταλλακτικά δεν πρέπει να ξοδευτούν? Νάτος και πάλι ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός. Για εξετάστε το πράγμα λίγο καλλίτερα και θα δείτε πως τα Ρωσικά αυτοκίνητα, τα περίφημα Lada και Moskvich  δεν άφησαν ποτέ κανέναν γκαραζιέρη  άνεργο και κανέναν ιδιοκτήτη να μην γνωρίζει πως σπρώχνεις ένα αυτοκίνητο στην ανηφόρα. Αν δεν μπορείς μόνος βάζεις έναν άλλον να σε τραβάει. Τίμιες και ειλικρινείς αποφάσεις, δεν θα βάλουμε στο σώμα μας τα Αμερικανικά φάρμακα για να ζήσουμε παρά πάνω. Καλλίτερος ο σοσιαλιστικός Θάνατος παρά η φασιστική θεραπεία.

 Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής