breaking news Νέο

Εργατικό κέντρο Ημαθίας : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Εργατικό κέντρο Ημαθίας : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ  

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή την κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να μπουν μπροστά στην οργάνωση της απεργιακής μάχης.

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη.

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η ακρίβεια που τσακίζει τα πορτοφόλια μας έχει αιτία

  • Τους χαμηλούς μισθούς που είναι κολλημένοι σε επίπεδα 2010 τη στιγμή που οι  μεγάλες αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης και ιδιαίτερα στα τρόφιμα που ξεπερνούν το 35%, με πρωτοπόρο στην ακρίβεια το ελαιόλαδο, που σημειώνει ετήσια αύξηση 67,4%!
  • Την εποχική εργασία που εγκλωβίζει τους εργαζόμενους στη μισοζωή και τη μισοδουλειά και το πενιχρό ταμείο ανεργίας .
  • Τους υψηλούς φόρους , το ΦΠΑ τη στιγμή που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι φοροαπαλλάσονται προκλητικά και λαμβάνουν τα εκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης .
  • Την ίδια στιγμή τα κέρδη των βιομηχάνων κομπόστας σημειώνουν νέα ρεκόρ με εταιρείες όπως η  agrofoinix, η  ΑΣΠΙΣ, το ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ να συγκαταλέγονται στις 50 πιο κερδοφόρες εταιρείες τροφίμων για το 2022!

Εκτός από τη κυβέρνηση και τα κόμματα των ομίλων , έχουν συμμάχους τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ , όπως είναι τα εργατικά κέντρα Βέροιας και Αλεξάνδρειας στο νομό μας που στη λογική της κοινωνικής ειρήνης , των κοινωνικών διαλόγων και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων υπονομεύουν τους εργατικούς αγώνες και καλλιεργούν την ηττοπάθεια. Πήραν αποστομωτική απάντηση στις 28 Φλεβάρη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Καταδικάζουμε τα απογευματινά χειρουργεία και τα «νόμιμα» φακελάκια που φέρνει η κυβέρνηση ( ήδη ξεκίνησαν στη Νάουσα)  και  έχει ως  αποτέλεσμα να εμπορευματοποιείται το Δημόσιο σύστημα Υγείας ακόμα περισσότερο , και να κινδυνεύει η υγεία και η ζωή του λαού μας.  

Οι αγώνες των φοιτητών και των μαθητών , ενάντια στο νόμο έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ,  είναι και δική μας υπόθεση γιατί επιδιώκει να μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά του λαού και την ίδια στιγμή καλεί τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για φροντιστήρια , ενοίκια και σπουδές.

Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην αξιολόγηση και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και του κράτους , ώστε να μην μετατραπεί η παιδεία σε «κονσέρβα» που θα πουλιέται.

Καμία εμπλοκή - Καμία συμμετοχή στον πόλεμο

Την ίδια στιγμή που στενάζουμε στις δαγκάνες της ακρίβειας και απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και προσωπικό στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση αφαιρεί από τον ιδρώτα μας 7 δισ. ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Δε συμβιβαζόμαστε με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται ακατάπαυστα σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με καθοριστική συμβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Δεν έχουν καμία δουλειά οι ένοπλες δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας, σε αποστολές που μας εμπλέκουν πιο βαθιά σε ευρύτερους σχεδιασμούς μοιράσματος των συνόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

17 Απρίλη Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα.

Παλεύουμε για:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
  • Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων.
  •  Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
  • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ». Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας.
  •  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  -  ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής