breaking news Νέο

EURO 2024 : Ελλάδα - Ιρλανδία, στις 9.45μ.μ. σήμερα στο OPAP Arena

EURO 2024 : Ελλάδα - Ιρλανδία, στις 9.45μ.μ. σήμερα στο OPAP Arena

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών της χώρας μας και σήμερα Παρασκευή στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του EURO 2024 στο OPAP Arena (νέο γήπεδο της ΑΕΚ) αντιμετωπίζει την αντίστοιχη ομάδα της Ιρλανδίας.

Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας έκρυβε ένα απρόοπτο. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Τάσο Δουβίκα, που φέτος αναδείχθηκε πρώτος σκορερ του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Την πρώτη κλήση του ομοσπονδιακού μας προπονητή Γουστάβο Πογέτ που περιλάμβανε 9 ποδοσφαιριστές ακολούθησαν άλλες δυο, με αποτέλεσμα το ρόστερ που έχει στην διάθεσή του για τους δυο αγώνες (σήμερα με την Ιρλανδία και τη Δευτέρα με τη Γαλλία) να φθάνει τους 28.

Συγκεκριμένα ο Γουστάβο Πόγετ για το σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο την Ιρλανδία, αλλά και αυτό της Δευτέρας με την Γαλλία έχει στη διάθεσή του τους εξης ποδοσφαιριστές: Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Αθανασιάδης, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Παπανικολάου, Λημνιός, Παυλίδης, Μπάλντοκ, Ρέτσος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Κουλιεράκης, Μασούρας, Δουβίκας, Πέλκας, Ρότα, Τζαβέλλας, Μάνταλος, Κωνσταντέλιας, Μπακαβέτας, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μαυροπάνος, Χατζηγιαβάννης, Γιακουμάκης, Φούντας, Αλεξανδρόπουλος.

 

ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ

Η Εθνική Ιρλανδίας την οποία σήμερα στις 9.45μ.μ. αντιμετωπίζει στο OPAP Arena η Εθνική μας θεωρείται αντίπαλος, όπως βέβαια και η Ολλανδία, της χώρας μας, στην διεκδίκηση της 2ης θέσης του ομίλου, που με προϋποθέσεις οδηγεί στην τελική φάση του EURO 2024, αφου η πρώτη θέση του 2ου ομίλου, στον οποίο συμμετέχει η χώρα μας έχει ένα απόλυτο φαβορί την Εθνική ομάδα της Γαλλίας, την οποία αντιμετωπίζουμε εκτος έδρας την προσεχή Δευτέρα 19 Ιουνίου.

 

ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ

Τον σημερινό αγώνα Ελλάδας - Ιρλανδίας που θα ξεκινήσει στις 9.45μ.μ. θα διαιτητεύσει ο Αυστριακός Ρέφερι Χάραλντ Λέχνερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μαξιμίλιαν Κόλμπιτς Στάουντινγκερ.

 

ΤΟ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Ο ALPHA

Τον αγώνα που επαναλαμβάνουμε διεξάγεται στο γήπεδο της ΑΕΚ και θα ξεκινήσει στις 9.45μ.μ. θα καλύψει απευθείας η τηλεόραση του ALPHA.

 

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Στην προκριματική φάση του EURO 2024 συμμετέχουν 52 εθνικές που χωρίστηκαν σε 9 ομίλους των 5 και 6 ομάδων.

Απευθείας στην τελικη φάση προκρίνονται οι 9 επικεφαλής των ισάριθμων ομιλων.

Από τις 9 δεύτερες των ομίλων οι 3 με τις καλύτερες αγωνιστικές επιδόσεις παίρνουν επισης εισιτήριο για την τελική φάση. Οι υπόλοιπες 6 δίνουν διπλούς αγώνες μπαράζ (εντος και εκτός έδρας) και οι νικήτριες προκρίνονται στην τελική φάση.

Συνολικά από την προκριματική φάση του EURO 2024 προκρίνονται 16 εθνικές ομάδες. Οι 9 επικεφαλής των ισάριθμων ομίλων, οι 3 καλύτερες δεύτερες, οι 3 νικήτριες των αγώνων μπαραζ και η διοργανώτρια Σλοβακία.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου μετά την 2η αγωνιστική:

αγ. τερ. βαθ.

1. ΓΑΛΛΙΑ 2       5-0    6

2. ΕΛΛΑΔΑ        1       3-0    3

3. ΟΛΛΑΝΔΙΑ   1       3-0    3

4. ΙΡΛΑΝΔΙΑ     1       0-1    0

5. ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ  2       0-6    0


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής