breaking news Νέο

Λ.Ακριβόπουλος : «Όποια πρωτοβουλία υλοποιήσουμε για τον Άλκη, θα γίνει με τον πιο ευγενή και λεπτό τρόπο, χωρίς τυμπανοκρουσίες»

Λ.Ακριβόπουλος : «Όποια πρωτοβουλία υλοποιήσουμε για τον Άλκη, θα γίνει με τον πιο ευγενή και λεπτό τρόπο, χωρίς τυμπανοκρουσίες»

Τηλεφωνική συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας είχε ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας στην εκπομπή του «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8, την Τρίτη 1/3.

Στην αρχή αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, εκφράζοντας την καταδίκη του, αλλά και την επιθυμία του για άμεσο τερματισμό του, τονίζοντας ότι «μιλάμε για συνανθρώπους μας, που ζουν έναν πόλεμο και αυτό είναι το πιο θλιβερό απ’ όλα. Όπως και οι άλλες ειδήσεις που ακούμε στο Αιγαίο για καράβια που χάνονται (σ.σ πρόσφυγες), παιδιά και γέρους. Γύρω μας ο κόσμος ζει μία πολύ χειρότερη κατάσταση - δεν λέω ότι εμείς είμαστε καλά-αλλά πρέπει να βλέπουμε και τη μεγάλη εικόνα».   

Αναφερόμενος στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΚΑΠΑ τόνισε : «Αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλες π.χ οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις, ακλουθώντας όλα τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Τα ΚΑΠΗ έχουν μπει σε μία φάση υβριδικής λειτουργίας, που θα καθορίσει και τα επόμενα χρόνια πώς θα λειτουργούν, γιατί όπως τα θυμόμασταν με το εντευκτήριο, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Γίνονται απλά οι παροχές που είναι διαθέσιμες π.χ φυσιοθεραπείες, ενώ οι δράσεις γίνονται και μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, για να μην υπάρχει φυσικά παρουσία πολλών ανθρώπων. Τα ΚΗΦΗ είναι δομή, που έχει διττή σημασία. Από τη μία έχει δυνατότητα να εξασφαλίζει μία δημιουργική ενασχόληση και μία ουσιαστική συναναστροφή στους ωφελούμενους και από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά των υπερηλίκων να λειτουργούν λίγο πιο ελεύθερα τις ώρες τις πρωινές όσον αφορά τη δουλειά τους. Το πρόγραμμα παραμένει, συνεχόμενη λειτουργία με τους περιορισμούς φυσικά λόγω πανδημίας. Στους παιδικούς σταθμούς έχουμε πολλούς προβληματισμένους, ένα ποσοστό 10-15% των γονέων έχουν το φόβο να στείλουν τα παιδιά τους και έτσι έχουμε μία πτώση της καθημερινής  συμμετοχής των παιδιών εκεί, όμως με βάση τα πρωτόκολλα προχωρούμε και όταν υπάρχει κρούσμα, το αντιμετωπίζουμε όπως προβλέπεται».

Για τις πρωτοβουλίες με αφορμή την τραγική δολοφονία του Άλκη, που ανακοίνωσε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας, υπογράμμισε : «Θα ήθελα να τονίσω ότι όποια πρωτοβουλία υλοποιήσουμε για τον Άλκη, θα γίνει με τον πιο ευγενή και λεπτό τρόπο, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μικρόφωνα. Έναν τρόπο όπως πρέπει και αρμόζει. Χωρίς να υπάρχει υποψία πολιτικής εκμετάλλευσης ή οπαδικής. Για το χαμό τους δικού μας παιδιού, του Άλκη, σκεφτήκαμε να κάνουμε 4-5 πράγματα καταρχήν, τα οποία μπορούν να ακολουθηθούν και από άλλες πρωτοβουλίες. Θα δημιουργήσουμε ένα σποτ  κατά της βίας, οπαδικής και μη, από διακριθέντες αθλητές του δήμου μας που την έχουν κάνει γνωστή στο Πανελλήνιο, από αθλητές που υπηρετούν ήδη στο ΚΑΠΑ. Έγινε η πρόταση, για να συμπεριλάβουμε την ονοματοδοσία κάποιας αθλητικής εγκατάστασης και θα προχωρήσουμε άμεσα σ’ αυτό. Πιθανά θα αφορά το παρκάκι κάτω από τη Βίλα Βικέλα, που πρόσφατα ανακαινίστηκε. Επίσης θέλουμε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να διοργανώσουμε σχολικούς αγώνες καλαθόσφαιρας, γιατί ο Άλκης ήταν καλαθοσφαιριστής. Επίσης σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ θα διοργανώσουμε συναυλία στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης και θα πρέπει να είναι μουσική, που ακουμπά στα θέματα της νεολαίας. Επίσης στο τουρνουά «Δημήτρης Γκίμας» θα καλέσουμε- σε συνεννόηση με το ΦΙΛΙΠΠΟ, να συμμετάσχει η ομάδα ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ, που έπαιζε ο Άλκης. Τέλος, το ΚΑΠΑ θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει να κάνει με την οπαδική βία και στη μνήμη του Άλκη, για να γίνει το παράδειγμα, ώστε ν’ αποφύγουμε άλλο Άλκη στο μέλλον, πράγμα δύσκολο, αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει, θα είμαστε αρωγοί σ’ αυτή την κατεύθυνση».  


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής