breaking news Νέο

Η πολλή χαλάρωση βλάπτει…

Η πολλή χαλάρωση βλάπτει…

Ακόμα μία φορά ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος κάνει έκκληση να σταματήσει η επικίνδυνη χαλάρωση που παρατηρείται, λες και ο κορονοϊός αφορά μόνο τον τουρισμό. «Δεν εισακούονται τα μηνύματά μας, γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα, το ξέρετε, το λέμε κάθε μέρα. Έχει ελεγχθεί η κατάσταση σε σχέση με τις διάφορες εστίες που υπάρχουν στη χώρα μας αρκετά ικανοποιητικά θα έλεγα. Από την άλλη έχουμε και σχετικά καλά δεδομένα από την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, δηλαδή βλέπουμε ότι τα κρούσματα που ανιχνεύονται στα αεροδρόμια, δεν είναι άσχημα, είναι αυτά που περιμέναμε.

Ελέγχθηκε και η κατάσταση στα Βαλκάνια, έχουμε, όμως, τα προβλήματα της συμμόρφωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα», δήλωσε ο καθηγητής και προειδοποίησε : «Τα μέτρα δεν τηρούνται, το θέμα της απόστασης το έχουμε αφήσει πολύ πίσω, υπάρχουν συσσωρεύσεις κόσμου και συγχρωτισμοί παντού, η χρήση μάσκας παντού επίσης δεν τηρείται, ενώ είναι από τα βασικά μέτρα σε αυτή τη φάση, με αποτέλεσμα να ξαναφέρει σιγά σιγά την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων».

Όπως συνέβη και στη Βέροια, που μέχρι πριν από ένα διάστημα ήταν «καθαρή» από κρούσματα κορονοϊού και τώρα μπήκε και αυτή στο χάρτη της Ελλάδας.

Και πως να μη μπει, αν φέρουμε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελετή των εγκαινίων της «Γέφυρας των αδελφών Γιάννη, Μανώλη, Αντώνη Κούσιου», την προηγούμενη Τετάρτη, όπου είχαμε συσσώρευση κόσμου και μη χρήση μάσκας. Εξαίρεση, βέβαια, μέσα σ' όλο αυτό το πλήθος, ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ημαθίας και λοιμωξιολόγος Χρήστος Κούτρας, ο χειρουργός Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και η πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, που τήρησαν το μέτρο της χρήσης μάσκας και έδωσαν το καλύτερο παράδειγμα προς όλους μας!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής