breaking news Νέο

Φώτης Καραβασίλης στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 : "Η φτωχοποίηση χτύπησε τους δικηγόρους."

Φώτης Καραβασίλης στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 :

Στα «Λόγια Σταράτα», την καθημερινή εκπομπή που παρουσιάζουν ο Αλέκος Χατζηκώστας και ο Παύλος Τουτουντζίδης στο «Ράδιο Αιχμή 102,8» και μεταδίδεται μέσω διαδικτύου από το site της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (www.imerisia-ver.gr) φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 26ης Νοεμβρίου ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας, Φώτης Καραβασίλης.

Ο κ. Καραβασίλης αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο του, που και αυτός πορεύεται με δυσκολίες στα οικονομικά του, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, κάνοντας επίσης λόγους για τους στόχους τους οποίους είχε θέσει ως υποψήφιος πρόεδρος του συλλόγου.

 

 «Όταν έθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας είχα βάλλει δυο στόχους. Ο  ένας να δώσω μια άλλη, κοινωνική, διάσταση στο σύλλογο, γιατί πάνω απ' όλα κάνουμε λειτούργημα. Να ανοίξει δηλαδή ο δικηγορικός σύλλογος στην κοινωνία. Ο δεύτερος ήταν να μπορέσω να . βοηθήσω τους συναδέλφους, ειδικά τους νέους. Στα δύσκολα αυτά μνημονιακά χρόνια, θεωρώ στοχευμένα χτυπήθηκε ο κλάδος μας» δήλωσε ο κ. Καραβασίλης

«Η φτωχοποίηση χτύπησε και τον κλάδο μας»

 

Αναφερόμενος  στα προβλήματα που ταλανίζουν τον δικηγορικό κλάδο, είπε χαρακτηριστικά.«Δεν έρχομαι να διαχειρισθώ την μιζέρια των συναδέλφων. Αλλά να κρατήσω την αξιοπρέπεια και να τονώσω την ηθική τους. Η φτωχοποίηση χτύπησε τον κλάδο μας. Βλέπουμε άδειες τις δικαστικές αίθουσες και νέους συναδέλφους να λαμβάνουν ελάχιστες αμοιβές.

Γι' αυτό και κάνουμε ενέργειες σε επίπεδο ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, την στιγμή, μάλιστα, που μας έχει αφαιρεθεί και ύλη. Οι δικηγόροι ,θα έλεγα πως στοχοποιούνται».

 

Εκδήλωση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

 

Αναφορικά με την 4η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1975, αυτές τις μέρες στην Βουλή των Ελλήνων, ο  κ.Καραβασίλης δήλωσε  πώς«έχει  θέσει θέμα στο διοικητικό συμβούλιο την πραγματοποίηση ημερίδας με γνωστούς συνταγματολόγους, όπως ο Άλκης Δερβιτσιώτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου»,  Για με το τέως δικαστικό μέγαρο της πόλης, ο κ.Καραβασίλης  τόνισε ότι από τον περασμένο Μάιο συστάθηκε  μια επιτροπή, με σκοπό να  την διάσωση του  ιστορικού αυτού κτιρίου. Στην επιτροπή μετέχουν οι πρώην πρόεδροι του ΔΣ Βέροιας, Γιάννης Καπανίδης, Αλέκος Τσαχουρίδης, Δημήτρης Ζυγουλιάνος , καθώς και ο Απόστολος Ιωσηφίδης.

Ερευνούμε στο κτηματολόγιο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παλιού δικαστικού μεγάρου που δεν ήταν ξεκαθαρισμένο. Στόχος μας η συνεργασία με τον δήμο Βέροιας για την σωτηρία του κτιρίου, το οποίο είναι η ζωντανή ιστορία της δικαιοσύνης της πόλης».

 

Βιβλίο με αναφορά στην ιστορία του ΔΣ Βέροιας

 Ο Φώτης Καραβασίλης είπε επίσης ότι ετοιμάζεται η συγγραφή ενός βιβλίου για την ιστορία του συλλόγου, με τον Αλέκο Χατζηκώστα να προσφέρεται να βοηθήσει δωρεάν στο ενδιαφέρον αυτό πόνημα.

 

 • Κληθείς ο ίδιος για το πως σχολιάζει την μέχρι τώρα διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ, ανέφερε: «Ξεκίνησε υποθετικά καλά. Για κάποιους θα πω πως προχωράει καλά και για κάποιους άλλους ότι έκανε στροφή. Εγώ πάντως δεν μπορώ να δεχθώ πρακτικές ότι στον ορισμό Διοικητών Νοσοκομείων της χώρας να έρχονται άνθρωποι από χαμηλόβαθμα επίπεδα και να εισχωρούν σε τέτοιες θέσεις και να κάνουν κουμάντο αυτά τα "κυκλώματα"».

 

«Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι δύναμη»

• Ο Φώτης Καραβασίλης, προσκείμενος πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ., που έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο οποίο και πήρε μέρος, επισημαίνοντας: «Ξέχωρα από το τι άποψη έχει ο καθένας για το ΠΑΣΟΚ, αυτό συνεχίζει να είναι δύναμη και για εμένα είναι συγκινητικό. Μπορώ να πω δε, ότι για μια ακόμα φορά σ' αυτό το συνέδριο έχω ζήσει συγκινητικές στιγμές. Με την λήξη αυτού του συνεδρίου, όπως είπε και η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά που επί 4 χρόνια τώρα έκανε δουλειά για να συγκρατήσει δυνάμεις που έφευγαν σωρηδόν, αυτή η περίοδος εσωστρέφειας τελειώνει οριστικά. Πλέον θα έχουμε μηδενική ανοχή σε εσωστρέφεια και υπονόμευση. Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε για πράγματα που έκανε και σ' αυτό ευθύνη εχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου».

 

«Θέλω ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ απέναντι σε άλλες δυνάμεις της χώρας»

 

 Οσο για το πως θέλει να δει το ΠΑΣΟΚ από δω και πέρα, ο Φώτης Καραβασίλης ήταν σαφής: «Εγώ θέλω να έχω ένα ΠΑΣΟΚ όχι του 8%, που είναι σημειωτέον τρίτο κόμμα σήμερα στην Ελλάδα, αλλά ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Ένα σοβαρό, ανανεωμένο, σοσιαλδημοκρατικό, δημοκρατικό  ΠΑΣΟΚ που να στέκεται ισότιμα σε άλλες  πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

 

Τέλος, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας έστειλε και ένα μήνυμα στους συναδέλφους του. «Δύναμη και κουράγιο στους νέους δικηγόρους, ώστε να κρατήσουμε ψηλά την αξιοπρέπειά μας και να σεβόμαστε τον πολίτη».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής