Ημερήσια on Line Ο διαδικτυακός τόπος της καθημερινής εφημερίδας Ημερήσια Βέροιας.Ειδήσεις από Βέροια, Νάουσα και όλο τον Νομό Ημαθίας. http://imerisia-ver.gr Tue, 21 Feb 2017 11:47:31 +0200 Joomla! - Open Source Content Management el-gr Ανοίγουν τα ΚΕΠ στήριξης δανειοληπτών-Ποιες υπηρεσίες θα παρέχουν http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/oikonomia/ellada/item/15409-anoigoun-ta-kep-stiriksis-daniolipton-poies-ipiresies-tha-parexoun.html http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/oikonomia/ellada/item/15409-anoigoun-ta-kep-stiriksis-daniolipton-poies-ipiresies-tha-parexoun.html Ανοίγουν τα ΚΕΠ στήριξης δανειοληπτών-Ποιες υπηρεσίες θα παρέχουν

Τα αποκαλυπτήρια του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) προγραμματίζει για την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι ο

επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) Φώτης Κουρμούσης. Το πρώτο ΓΕΥΔ θα λειτουργήσει στα γραφεία της ΕΓΧΙΔ, η οποία, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, έχει εγκατασταθεί στο κτίριο του Κεράνη (Λ. Θηβών 196-198, Αγ. Ιωάννης Ρέντη).

Η ίδρυση των ΓΕΥΔ αποτελεί την προσωρινή λύση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ενημέρωση των υφιστάμενων ή εν δυνάμει δανειοληπτών, καθώς ολοκληρωμένες υπηρεσίες θα παρέχουν τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), τα οποία προγραμματίζεται να συσταθούν έως το τέλος του έτους. Η σύσταση των ΚΕΥΔ φαίνεται να είναι πιο σύνθετη από ό,τι αρχικώς υπολογίστηκε καθώς, μεταξύ άλλων, απαιτείται και η προκήρυξη διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Ωστόσο, μέχρι την ίδρυση αυτών των κέντρων εξειδικευμένης υποστήριξης, δηλαδή των ΚΕΥΔ, αποφασίστηκε η ίδρυση ενός ευρύτερου δικτύου ΓΕΥΔ, με σκοπό την κάλυψη της άμεσης ανάγκης ενημέρωσης των πολιτών για βασικά ζητήματα και διαδικασίες υπερχρέωσης.

Τα γραφεία θα στελεχωθούν με δημόσιους υπαλλήλους που θα λάβουν κατάλληλη εκπαίδευση. Βάσει προγραμματισμού, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017 αναμένεται να δημιουργηθούν πανελλαδικά 120 Γραφεία, εκ των οποίων τα 30 θα μετεξελιχθούν στη συνέχεια σε ΚΕΥΔ. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα συγκροτηθεί ένα ευρύ δίκτυο που θα καλύπτει ολόκληρη τη χώρα, με κεντρικούς κόμβους τα ΚΕΥΔ και απολήξεις τα ΓΕΥΔ.

Αποστολή των νέων γραφείων είναι να ενημερώνουν σφαιρικά και αναλυτικά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων πολιτών και επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα θα παρέχουν συμβουλές και οδηγίες για διαδικασίες σχετικές με την προστασία της πρώτης κατοικίας και γενικότερα τις πρόνοιες που περιλαμβάνει ο νόμος για το σύνολο των χρεών των ευάλωτων και μη κοινωνικών ομάδων, καθώς και την εξωδικαστική ρύθμιση δανείων, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών.

Σε αυτά μπορεί να απευθύνεται η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών: άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροέμποροι και μικροεπιχειρηματίες.

Όπως γίνεται κατανοητό, τα γραφεία θα έχουν μόνο ενημερωτικό ρόλο. Εκτελεστικό ρόλο, στο σημείο που να μπορούν να παρεμβαίνουν υπέρ ενός δανειολήπτη στη διαφορά του με ένα πιστωτικό ίδρυμα, θα έχουν τα ΚΕΥΔ, τα οποία θα στελεχωθούν από εξειδικευμένο προσωπικό, δηλαδή δικηγόρους και οικονομολόγους, οι οποίοι θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά, θα παρέχουν νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης του κάθε δανειολήπτη έως τη διευθέτησή της.

Επιγραμματικά τα ΚΕΥΔ θα αναλαμβάνουν να:

- Ενημερώνουν τους δανειολήπτες ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τις οφειλές τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων.

- Παρέχουν στους δανειολήπτες συμβουλές διαχείρισης των δανειακών τους υποχρεώσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ατομικές συνθήκες - ιδιότητες (ζητήματα υγείας, ανεργίας κ.ά.).

- Μεσολαβούν, κατόπιν αιτήσεων των δανειοληπτών και να συνδιαλέγονται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ρύθμισης - διακανονισμού της πληρωμής των οφειλών των αιτούντων από εξυπηρετούμενα ή μη ιδιωτικά δάνεια.

- Παρακολουθούν και παρεμβαίνουν, κατόπιν αιτήσεως των δανειοληπτών, για λογαριασμό τους, ώστε να προσαρμόζουν ή να τροποποιούν τις συμφωνίες σε περίπτωση νέων δεδομένων για τον δανειολήπτη, που ανατρέπουν τον αρχικό σχεδιασμό της αποπληρωμής.

- Υποστηρίζουν και καθοδηγούν τους δανειολήπτες στην κατάρτιση οικογενειακών ή ατομικών προϋπολογισμών που βοηθούν στην τήρηση των συμφωνημένων με τις τράπεζες ρυθμίσεων-διακανονισμών πληρωμής των οφειλών τους.

- Παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική στους οφειλέτες που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για την Εξωδικαστική Επίλυση Διαφοράς, για τη διαμεσολάβηση και για τις προπτωχευτικές διαδικασίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, όπως προβλέπεται από την πρόσκληση για την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, τα ΚΕΥΔ αναμένεται να προχωρούν και σε δράσεις:

- Ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, που στοχεύουν στην καλλιέργεια συνετής καταναλωτικής συμπεριφοράς και κουλτούρας συνεργασίας.

- Πληροφόρησης, που στοχεύει στην έγκαιρη παρέμβαση για άτομα ευάλωτα στην υπερχρέωση λόγω οικονομικών παραγόντων, όσο και για άτομα που αντιμετωπίζουν ξαφνικά δυσχέρειες.

- Εκπαίδευσης και στοχευμένης επιμόρφωσης, που στοχεύουν στη γενική και ειδική πρόληψη αντίστοιχα.

Η κατανομή

Σύμφωνα με το νόμο 4389/16, τα 30 ΚΕΥΔ θα συσταθούν στις παρακάτω περιφερειακές ενότητες:

- Τρία στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

- Δύο στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

- Τρία στη Θεσσαλονίκη.

Από ένα ΚΕΥΔ θα συσταθεί: Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, στο Νότιο Τομέα Αθηνών, στην Ανατολική Αττική, στη Δυτική Αττική, στον Πειραιά, στον Έβρο, στην Καβάλα, στην Ημαθία, στις Σέρρες, στην Κοζάνη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα, στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Κόρινθο, στη Μεσσηνία, στη Ρόδο, στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

 

]]>
statkats@gmail.com (Super User) Ελλάδα Tue, 21 Feb 2017 11:33:19 +0200
"Ο παλιός είναι αλλιώς"... http://imerisia-ver.gr/index.php/component/k2/item/15404-o-palios-einai-alliws.html http://imerisia-ver.gr/index.php/component/k2/item/15404-o-palios-einai-alliws.html

Σε δημοσιογραφικό «πηγαδάκι» που στήθηκε στη βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου Ημαθίας το απόγευμα του Σαββάτου ο Δήμαρχος Βέροιας

Κώστας Βοργιαζίδης ανακοίνωσε την παραμονή του αντιδημάρχου, Βασίλη Παπαδόπουλου, στα σημερινά του καθήκοντα, στα οποία θα προστεθεί και η αρμοδιότητα λειτουργίας του δημοτικού κυνοκομείου. Ο δήμαρχος μας τόνισε ότι έχει αποφασίσει για τις περισσότερες από τις θέσεις ευθύνης, (αντιδημαρχίες και νομικά πρόσωπα), ενώ σημείωσε ότι η αλλαγή των αντιδημάρχων θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου. Από ό,τι διακρίναμε μάλιστα σε ερώτηση του Αντώνη Χατζηκυριακίδη για το αν ο «νέος είναι ωραίος», μάλλον στην κατεύθυνση του «ο παλιός είναι αλλιώς» διακρίναμε το δήμαρχο.

]]>
statkats@gmail.com (Super User) Ημερήσια Tue, 21 Feb 2017 10:25:05 +0200
Δραστική περικοπή αφορολόγητου-Ποια επώδυνα μέτρα έρχονται http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/oikonomia/ellada/item/15403-drastiki-perikopi-aforologitou-poia-epodina-metra-erxontai.html http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/oikonomia/ellada/item/15403-drastiki-perikopi-aforologitou-poia-epodina-metra-erxontai.html Δραστική περικοπή αφορολόγητου-Ποια επώδυνα μέτρα έρχονται

Τα κοινωνικά «ασφάλιστρα» που θα καλύψουν τις επιβαρύνσεις που θα δεχθούν από το 2019 οι φορολογούμενοι από τη δραστική περικοπή του αφορολόγητου

ορίου και τη μείωση των συντάξεων «παζαρεύει» η κυβέρνηση με τους δανειστές, για να καταφέρει να περάσει το πακέτο των μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί τώρα να ψηφίσει τα επώδυνα μέτρα που θα ενεργοποιηθούν από το 2019. Το πιθανότερο όμως είναι πως θα πρέπει να περιμένει ως το 2020, όταν θα επιβεβαιωθεί ότι οι στόχοι καλύφθηκαν, προκειμένου να εφαρμόσει τα αντισταθμιστικά μέτρα και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι το πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο του 3,5% του ΑΕΠ.

Αυτό που επιδιώκει η Αθήνα είναι από την εφαρμογή των μέτρων - αντίμετρων το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι ουδέτερο. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές κάποια αντίμετρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε περίπτωση υπερπλεονάσματος, ενώ και το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του ανέφερε ότι είναι δυνατή η μείωση συντελεστών φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ, αν μειωθεί το αφορολόγητο όριο. Βέβαια, για να υπερκαλυφθεί ο στόχος του πλεονάσματος θα πρέπει να συνεχιστεί η υπεραπόδοση των φορολογικών μέτρων και το ΑΕΠ να αυξηθεί με τους προβλεπόμενους υψηλούς ρυθμούς.

Τα επώδυνα μέτρα
Στο πακέτο των σκληρών μέτρων 3,6 δισ. ευρώ που συζητά η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με τους θεσμούς περιλαμβάνει:

1 Μείωση αφορολόγητου ορίου. Δεδομένη είναι πλέον η δραστική μείωση της έκπτωσης φόρου των 1.900 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο στα 8.636 ευρώ για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες χωρίς παιδιά. Το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου θα καθορίσει το «κούρεμα» που θα γίνει τελικά σε αυτό. Τα σενάρια που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι με τους δανειστές δίνουν και παίρνουν με την Αθήνα να επιδιώκει το «ψαλίδι» να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο. Εάν το αφορολόγητο όριο από τα 8.636 ευρώ σήμερα προσγειωθεί στα επίπεδα των 5.900 ευρώ τότε το δημοσιονομικό όφελος θα ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ ενώ αν περιοριστεί στα επίπεδα των 7.000 ευρώ, που επιδιώκει η ελληνική πλευρά, το όφελος θα είναι της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Το όφελος αυτό προκύπτει με τη μείωση της έκπτωσης φόρου χωρίς να αλλάζουν τα φορολογικά κλιμάκια και οι φορολογικοί συντελεστές.

Η πρόταση του ΔΝΤ
Ωστόσο, το ΔΝΤ, στην έκθεση του, επικεντρώνεται στη μείωση του αφορολόγητου και σε αλλαγές στα φορολογικά κλιμάκια με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης με έναν ουδέτερο τρόπο. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι μια προσαρμογή του αφορολογήτου στα επίπεδα της Ευρωζώνης, θα δημιουργούσε τα περιθώρια για παράλληλη μείωση των συντελεστών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων στα επίπεδα του 15%-20% (σήμερα οι συντελεστές κυμαίνονται από 22% έως και 45%). Βέβαια η μείωση αυτή ευνοεί κυρίως τους έχοντες υψηλά εισοδήματα.

Τα σενάρια
Στην περίπτωση που αποφασισθεί η μείωση του έμμεσου αφορολόγητου στα επίπεδα των 5.900 - 6.000 ευρώ τότε μισθωτοί και συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις που ξεκινούν από 22 ευρώ για τους έχοντες ετήσια εισοδήματα 6.000 ευρώ και φθάνει τα 602 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα 8.700 ευρώ και άνω. Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητοι, θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο.

Εάν το αφορολόγητο όριο μειωθεί στα επίπεδα των 7.000 ευρώ τότε οι επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες θα είναι μικρότερες αλλά και πάλι όσοι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φόρο. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τα 22 ευρώ για τους έχοντες εισοδήματα 7.100 ευρώ, ανεβαίνουν στα 220 ευρώ για φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 8.000 ευρώ και καταλήγουν στα 360 ευρώ για τους έχοντες εισοδήματα 8.700 ευρώ και άνω.

2 «Μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές. Εκτός από το αφορολόγητο όριο στο στόχαστρο βρίσκονται και οι υπόλοιπες φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει μετά τις απανωτές καταργήσεις. Υποψήφιες για κατάργηση ή περικοπή είναι οι ιατρικές δαπάνες, το επίδομα θέρμανσης, η παρακράτηση φόρου καθώς και οι εκπτώσεις που εφαρμόζονται στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Σε κάθε περίπτωση η κατάργηση ή ο περιορισμός των εκπτώσεων φόρου που ισχύουν σήμερα θα επιβαρύνει σημαντικά τους φορολογούμενους, κυρίως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια και τους συνταξιούχους. Ειδικότερα στο κρεβάτι του Προκρούστη βρίσκονται:

• Ιατρικές Δαπάνες: Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών περίπου 1,9 εκατ. φορολογούμενοι κάνουν χρήση της ανωτέρω φοροαπαλλαγής με το κόστος για το ελληνικό δημόσιο να ανέρχεται στα 120,6 εκατ. ευρώ. Το κονδύλι εξετάζεται να ενταχθεί τμήμα της φοροαπαλλαγής στο νέο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά από το 2018 που προωθείται.

• Επίδομα θέρμανσης. Το κονδύλι ήδη έχει περικοπεί από την περίοδο 2015-2016 κατά 50% και από την περίοδο 2018-2019 αναμένεται να περιορισθεί περαιτέρω. Σήμερα οι δικαιούχοι του επιδόματος λαμβάνουν συνολικά 105 εκατ. ευρώ.

• Παρακράτηση φόρου. Η μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς είναι μειωμένη κατά 1,5% επί τους αναλογούντος φόρου. Το ποσό αυτό αποδίδεται από τους υπόχρεους με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης το επόμενο έτος όπου και γίνεται η εκκαθάριση των δηλώσεων. Από την κατάργηση της μειωμένης παρακράτησης για 2,9 εκατ. μισθωτούς το ελληνικό δημόσιο θα έχει όφελος ύψους 67,9 εκατ. ευρώ.

• Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Σήμερα παρέχεται υπό προϋποθέσεις (εισοδηματικά κριτήρια, επιφάνεια κατοικίας) έκπτωση 50% ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ. Εξετάζεται οι προϋποθέσεις αυτές (εισοδηματικά κριτήρια, επιφάνεια, επιφάνεια ακινήτου) να περιορισθούν και να αφορούν λιγότερους φορολογούμενους. Οι απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ανέρχονται στο ποσό των 107 εκατ. ευρώ.

3 Επιβολή φόρου πολυτελείας 10% στα δερμάτινα: Είναι μια πρόταση που έπεσε τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι των συζητήσεων και στο υπουργείο Οικονομικών έχουν αρχίσει να κάνουν τους υπολογισμούς. Ο φόρος πολυτελείας 10% που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο θα αφορά όλα ανεξαιρέτως τα δερμάτινα είδη και τεχνουργήματα (παπούτσια, τσάντες, σακίδια, πορτοφόλια κ.ά.) και όχι σε περιορισμένα όπως ισχύει σήμερα (δέρματα που προέρχονται από άγρια ζώα, κροκόδειλους, ερπετά κ.ά.).

Τα αντίμετρα
Η κυβέρνηση θυσιάζοντας το αφορολόγητο όριο για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ζητά να υπάρξουν αντίβαρα στο νέο βαρύ «λογαριασμό» μέτρων ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι ουδέτερο. Μεταξύ των αντισταθμιστικών μέτρων που διαπραγματεύεται ο Ευκλ. Τσακαλώτος με τους θεσμούς περιλαμβάνονται:

1 Μείωση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μία μονάδα, από το 13% στο 12%. Το μέτρο θα οδηγήσει σε μειώσεις τιμών σε:

• βασικά είδη διατροφής, όπως τα νωπά κρέατα, τα ψάρια, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα λαχανικά και τα βρώσιμα φρούτα, τα δημητριακά, τα άμυλα και τα προϊόντα αλευροποίιας, το ελαιόλαδο, τα παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα φυσικά νερά,

• φαρμακευτικά προϊόντα,

• λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και ύδρευσης,

• υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

• όλα τα βασικά τρόφιμα ενώ ελάφρυνση θα υπάρξει και στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού όπως και στη διαμονή σε ξενοδοχεία.

2 Ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος αυτός θεωρείται το πιο επιτυχημένο εισπρακτικά μέτρο καθώς αποδίδει στα δημόσια ταμεία έσοδα τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα μπορούσε να περάσει μέσα από τον εξορθολογισμό του φόρου με την προσαρμογή των αντικειμενικών αξίων στις τιμές που επικρατούν στην αγορά και προσαρμογές στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου προκειμένου τα φορολογικά βάρη να μεταφερθούν από τους μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες ακινήτων στους μεγαλοιδιοκτήτες.

3 Μείωση συντελεστών στην κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα που σήμερα ξεκινούν από το 22% (για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ) και φτάνουν στο 45% (για εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ). Η πρόταση λειτουργεί αντισταθμιστικά με τη μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα των 5.900 - 7.000 ευρώ που ζητούν οι δανειστές ώστε να υπάρξει ελάφρυνση από τις επιβαρύνσεις που θα προκύψουν στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.

4 Μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων που ανέρχεται σήμερα στο 29%. Το ΔΝΤ στην έκθεσή του εισηγείται τη μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά έως και δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

 

]]>
statkats@gmail.com (Super User) Ελλάδα Mon, 20 Feb 2017 12:47:36 +0200
Με 50 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/politiki/dhmoi/item/15399-me-50-themata-synedriazei-thn-tetarth-to-dhmotiko-symvoulio-naousas.html http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/politiki/dhmoi/item/15399-me-50-themata-synedriazei-thn-tetarth-to-dhmotiko-symvoulio-naousas.html Με 50 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων

του Δημοτικού Καταστήματος, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα ακόλουθα 50 θέματα της ημερήσιας διάταξης :

 

Θέμα

1

Έγκριση ή μη, της υπ΄αρ. 14/2017 Απόφασης του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας, περί της έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2014-2015 του ισολογισμού απογραφής έναρξης της 1-1-2014, των ισολογισμών χρήσης 2014 και 2015 και των εκθέσεων του ορκωτού ελεγκτή λογιστή.

Εισηγητής: Πρόεδρος ΚΚΠ & Α

Θέμα

2

Αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών για παραχώρηση κυριότητας στρατοπέδου «Μίγγα»

Εισηγητής: Δήμαρχος

Θέμα

3

Έγκριση ή μη, της υπ΄αρ. 13/2017 Απόφασης του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάουσας, περί της 1ης Τροποποίησης του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017

Εισηγητής: Πρόεδρος ΚΚΠ & Α

Θέμα

4

Έγκριση ή μη, Ταμιακού Απολογιστικού Πίνακα χρήσης 2016, της ΕΣΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας

Θέμα

5

Έγκριση ή μη, Ταμιακού Απολογιστικού Πίνακα χρήσης 2016, της ΕΣΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρωϊκής Πόλεως Νάουσας.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας

Θέμα

6

1η Αναμόρφωση ή μη, Προϋπολογισμού Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας (Οικονομική Υπηρεσία), κατόπιν εισηγήσεως της Οικονομικής Επιτροπής.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

7

2η Αναμόρφωση ή μη, Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας (Τεχνική Υπηρεσία), κατόπιν εισηγήσεως της Οικονομικής Επιτροπής.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Ανάπτυξης

Θέμα

8

Έγκριση ή μη, έκθεσης δωδεκαμήνου (από 1/1/2016) για την εκτέλεση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

9

Έγκριση διενέργειας της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης και λιπαντικών προϋπολογισμού 575.736,74 (πλέον ΦΠΑ 24% 138.176,82 ευρώ Σύνολο 713.913,56 ευρώ)με την ανοικτή διαδικασία – άνω των ορίων με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

10

Έγκριση ή μη πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ για τη στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Η.Π. Νάουσας

Εισηγητής: Δήμαρχος

Θέμα

11

Υποβολή αιτήματος παραχώρησης δωρεάν κατά χρήση ακινήτου

Εισηγητής: Δήμαρχος

Θέμα

12

Τροποποίηση ή μη, Απόφασης υλοποίησης με ιδία μέσα του Υποέργου (Α/Α)1 «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5001963

Εισηγητής: Δήμαρχος

Θέμα

13

Αποδοχή ή μη, δωρεάν παραχώρησης χρήσης του αρ. κυκλ. ΗΜΙ 3051 Nissan (κλούβα κλειστή) από τη ΔΕΥΑΝ

Εισηγητής: Δήμαρχος

Θέμα

14

Τροποποίηση ή μη, της υπ΄αρ. 47/2016 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, σχετικά με πρόστιμα ανελκυστήρων

Εισηγητής: Δήμαρχος

Θέμα

15

Έγκριση για έκδοση εγκατάστασης και λειτουργίας «επιχείρησης παροχής υπηρεσιών προσφοράς διαδικτύου (ίντερνετ) με είκοσι τρεις (23) ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον ισόγειο χώρο και δέκα (10) ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο πατάρι σε υφιστάμενη επιχείρηση αναψυχής και μαζικής εστίασης παραγωγής και προσφοράς πρόχειρου γεύματος, της εταιρείας «Ι.Κεσίδης-Ι.Αμαραντίδης Ο.Ε.»με νόμιμο εκπρόσωπο αυτής τον Αμαραντίδη Ιωάννη του Νικολάου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

16

Διαγραφή ή μη, θέσης επαγγελματία πωλητή από την λαϊκή Αγγελοχωρίου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Ανάπτυξης

Θέμα

17

Τροποποίηση ή μη, της υπ΄αρ. 401/2016 Α.Δ.Σ. περί εκμίσθωσης 5ετούς διάρκειας δημοτικής γης.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

18

Αποδοχή είσπραξης προστίμων ΚΟΚ από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

19

Αποδοχή επιχορήγησης για το πρόγραμμα Άθληση για όλους από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

20

Διαγραφή ή μη από χρηματικούς καταλόγους

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

21

Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού προστίμου ΚΟΚ σε Μαλιάσα Χρήστο του Θεοδώρου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

22

Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού προσαύξησης σε Ευθυμιάδη Ευστάθιο του Κων/νου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

23

Ανάκληση ή μη , της υπ΄αρ. 15/2017 Α.Δ.Σ. περί μεταφοράς της ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στην πόλη της Νάουσας

Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Θέμα

24

Ανανέωση ή μη, σύμβασης συνεργασίας για την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

25

Τρόπος εκμετάλλευσης των λημμάτων του δημοτικού δάσους, έτους 2017.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

26

Έγκριση ή μη, 1ης παράτασης του έργου του συνολικού χρόνου περαίωσης «Αποκατάσταση δημοτικής οδού Νάουσας-Ροδοχωρίου» (αρ.μελ. 4/2015)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

27

Αίτημα παράτασης – επέκτασης «κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προσωρινού χαρακτήρα του έργου «Αποκατάσταση δημοτικής οδού Νάουσας-Ροδοχωρίου»» (αρ. μελ. 4/2015)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

28

Έγκριση ή μη, 3ης παράτασης του έργου του συνολικού χρόνου περαίωσης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία οδού Καραϊσκάκη στη Νάουσα» (αρ.μελ. 18/2014)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

29

Έγκριση ή μη, 2ης παράτασης του έργου του συνολικού χρόνου περαίωσης του έργου «Ανάπλαση πλατείας και διαμόρφωση παιδικής χαράς στην πλατεία Ειρήνης Δ. Νάουσας»

Θέμα

30

Έγκριση ή μη, 4ης παράτασης του έργου του συνολικού χρόνου περαίωσης του έργου»: Διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου Σ.Σ. Νάουσας» (αρ. μελ. 1/2015)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

31

Έγκριση ή μη, 4ου Ανακεφαλαιωτικού και Τακτοποίηση Πίνακα του έργου: «Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς στο Βαφείο της πρώην ΕΡΙΑ» (αρ.μελ. 22/2010)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

32

Έγκριση ή μη 2ου Ανακεφαλαιωτικού και Τακτοποιητικού Πίνακα του έργου: «Επανάχρηση πρώην Βιομηχανικού κτιρίου «ΒΕΤΛΑΝΣ» σε Πολυχώρο Πολιτισμού (αρ. μελ. 10/2011)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

33

Έγκριση ή μη, 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία Οδού Καραϊσκάκη στη Νάουσα» (αρ.μελ.18/2014)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

34

Έγκριση ή μη 3ου Ανακεφαλαιωτικού-Τακτοποιητικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Συντήρηση σχολικών κτιρίων 2015» (ανάδοχος: Σουρλάμτας Ιωάννης, αρ. μελ. 9/2015)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

35

Έγκριση ή μη, 1ου ΑΠΕ και 1ο Π.Κ.Τ.Μ.Τ.Ν.Ε. του έργου «Αποκατάσταση δημοτικής οδού Νάουσας - Ροδοχωρίου» (αρ.μελ. 4/2015)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

36

Έγκριση ή μη (2ης) παράτασης του έργου του συνολικού χρόνου περαίωσης : «Κατασκευή τεχνικού στη θέση Ροδιά» (αρ.μελ.7/2015)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

37

Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας για τη σύμβαση με αρ. πρωτ. 1311/20-1-17 της προμήθειας και τοποθέτησης υπόγειων κάδων του Δήμου Νάουσας με τον Κωνσταντίνο Καραλή του Νικολάου.

Εισηγητής: Δήμαρχος

Θέμα

38

Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής έργων δαπάνης μικρότερης των 10.271,46€ χωρίς τον ΦΠΑ για το ημερολογιακό έτος 2017 (σύμφωνα με το άρθρο 15 του Π.Δ. 171/87 όπως αυτό εξακολουθεί και ισχύει σήμερα).

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

39

Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής-Οριστικής Παραλαβής του έργου «Πυροπροστασία Δημοτικού Δάσους 2014» με αυτεπιστασία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

40

Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής-Οριστικής Παραλαβής του έργου «Πυροπροστασία Δημοτικού Δάσους 2015» με αυτεπιστασία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

41

Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ» (αρ.μελ.05/2014)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

42

Ορισμός Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ» (αρ.μελ. 01/2014)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

43

Ορισμός Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΑΜΕΑ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ» (αρ.μελ. 04/2014)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

44

Ορισμός Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου ‘ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ’ (αρ. μελ.03/2014)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

45

Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ»

(αρ.μελ. 02/2014)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

46

Ορισμός Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ» (αρ.μελ. 06/2014)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Υπηρεσιών

Θέμα

47

Έγκριση ή μη, μετακίνησης Δημοτικού Συμβούλου, εκτός έδρας για υπηρεσιακούς λόγους.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

48

Έγκριση ή μη, μετακίνησης Δημάρχου, εκτός έδρας για υπηρεσιακούς λόγους.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

49

Αποδοχή ή μη, επιχορήγησης για το σχέδιο χωρικής και οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.)

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Θέμα

50

Έγκριση ή μη, διαδικασίας εκμίσθωσης για 25 έτη, τμήματος εμβαδού 6.546,37 τ.μ. που αποτελεί τμήμα του υπ΄αρ.638 τεμαχίου της συμπληρωματικής διανομής του 1958 του Αγροκτήματος Πολυπλατάνου, για κτηνοτροφική εγκατάσταση.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Τοπ. & Οικ.Ανάπτυξης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

 

]]>
statkats@gmail.com (Super User) Δήμοι Mon, 20 Feb 2017 10:15:01 +0200
Σύλληψη 56χρονου στη Βέροια για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/koinwnnia/topika/item/15398-syllhpsh-56xronou-sth-veroia-gia-lathremporio-kapnikwn-proiontwn.html http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/koinwnnia/topika/item/15398-syllhpsh-56xronou-sth-veroia-gia-lathremporio-kapnikwn-proiontwn.html Σύλληψη 56χρονου στη Βέροια για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας

κατάφεραν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες να εντοπίσουν και να συλλάβουν στη Βέροια 56χρονο ημεδαπό, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

 

Ειδικότερα, την Πέμπτη το πρωί, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα που διατηρούσε ο 56χρονος, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση λαθραία πακέτα τσιγάρων σε 66χρονο ημεδαπό και συνελήφθησαν.

Επιπλέον σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε χώρους του καταστήματος, αλλά και σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε κοντινό σημείο, που χρησιμοποιούσε ο 56χρονος ως χώρο για να αποκρύπτει και να αποθηκεύει τα λαθραία καπνικά προϊόντα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 720 πακέτα τσιγάρων και 128 συσκευασίες που περιείχαν 6 κιλά και 400 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου.

Το παραπάνω όχημα ανήκε σε 68χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ οι κατασχεμένες ποσότητες τσιγάρων και καπνού θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

]]>
statkats@gmail.com (Super User) Τοπικά Mon, 20 Feb 2017 10:00:58 +0200
Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: "Συνεχίζουμε πιο μαζικά και δυναμικά" http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/oikonomia/agrotes/item/15397-panelladikh-epitroph-mplokwn-synexizoume-pio-mazika-kai-dynamika.html http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/oikonomia/agrotes/item/15397-panelladikh-epitroph-mplokwn-synexizoume-pio-mazika-kai-dynamika.html Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων:

 Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες όλης της χώρας που επί 25

 

μερόνυχτα βρέθηκαν στα μπλόκα του αγώνα, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και  της κυβέρνησης, που μας εξοντώνει.

 

 Δίνουμε αγώνα επιβίωσης, καθώς με τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου και της ΚΑΠ της ΕΕ, επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοκαπιταλιστών, με συνέπεια να οδηγούμαστε ακόμα πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες  του λαού μας και από το μόχθο μας να ζούμε, με αξιοπρέπεια, τις οικογένειές μας.   

 Στη ζωή και στους αγώνες μας έχουμε δει καθαρά ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι απέναντί μας.

  Αντιπάλους έχουμε:  Την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που με την πολιτική που εφαρμόζουν και στηρίζουν μας ξεκληρίζουν. Τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για ν’ αυξάνουν τα κέρδη τους. Μας πουλούν πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια κι αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα μας, τα οποία φτάνουν πανάκριβα στην κατανάλωση για τις λαϊκές οικογένειες. Το κράτος που με την φοροεπιδρομή, την εισφοροληστεία και τα πολλά άλλα  χαράτσια, μας αρπάζει ότι  έχει απομείνει στις τσέπες μας. Τους τραπεζίτες που μας ρουφούν το αίμα με τα επιτόκια και τα πανωτόκια και, αφού μας καταχρεώνουν,  μας απειλούν ότι θα μας κατασχέσουν τα σπίτια και τα χωράφια. Τους αγροτοκαπιταλιστές που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να φύγουμε,  εμείς από την παραγωγή, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να τα πάρουν όλα αυτοί στα χέρια τους.

 Μαζί μας,  σύμμαχοι στον αγώνα μας ενάντια σ’ αυτή την πολιτική, είναι οι εργατοϋπάλληλοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουμε τους ίδιους αντιπάλους, κοινά προβλήματα, αιτήματα και ανάγκες .

  Στις φετινές κινητοποιήσεις δεχθήκαμε σκληρή και ολομέτωπη επίθεση. Πρώτα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία, όχι μόνο δεν δέχθηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα ;από τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, αλλά οργάνωσε και μια τεράστια εκστρατεία συκοφάντησης του αγώνα μας και του οργανωμένου αγροτικού κινήματος. Η εντελώς αρνητική στάση στα αιτήματα μας που κράτησε το κυβερνητικό κλιμάκιο στη συνάντηση που είχε μαζί του στα 10 Φλεβάρη η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αποδεικνύει  ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει στο ακέραιο και χωρίς καμιά παραχώρηση  όλα τα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

 Απέναντί μας έχουμε τη ΝΔ, η οποία συμφωνεί με την ΚΑΠ της ΕΕ, ψήφισε το μνημόνιο, μαζί με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Πρώτα προσπάθησε, με κάθε τρόπο, ν’ αποθαρρύνει τους αγρότες από το να συμμετέχουν, μαζικά, στην κινητοποίηση. Κι ύστερα, με συνεχείς δηλώσεις του προέδρου της κι άλλων στελεχών υπέρ της ΚΑΠ και για την «ανάγκη αποφυγής του κλεισίματος δρόμων από τη μεριά των αγροτών», επιχείρησε να ξεστρατίσει τους αγωνιζόμενους αγρότες από  πραγματικό περιεχόμενο και την προοπτική του αγώνα μας και να υπονομεύσει την δύναμη και τη δυναμική της πάλης μας.

 Ύπουλο και βρώμικο ρόλο έπαιξε η φασιστική Χρυσή Αυγή, η οποία, αφού δεν κατάφερε να βάλει φασιστικό «πόδι» στα μπλόκα, επιδόθηκε σε μια βρωμερή συκοφαντική επίθεση  σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών και του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

 Υπονομευτικό ρόλο έπαιξαν,  κι αυτή τη φορά, τα διάφορα «σχήματα», σε περιφερειακό, η πανελλαδικό επίπεδο, τα οποία εκπροσωπούν τα συμφέροντα και προβάλλουν τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών – μεγαλοεπιχειρηματιών. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν κάποιες δυνάμεις σε λίγα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, που, «ξαφνικά», διαφοροποιήθηκαν από την  Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που αποτελεί μαζι με ότι καταφέραμε πέρσι στα αιτήματα, τη μεγαλύτερη κατάκτησή μας, μαζι με την αλληλεγγύη και οργάνωσαν ξεχωριστή συνάντηση με την κυβέρνηση.

  Σε όλους όσοι, μετέχοντας  σ’ αυτή την ολομέτωπη επίθεση εναντίον μας, ισχυρίζονται ότι δεν κερδίζουμε τίποτα με τον αγώνας μας και εξακολουθούν να μιλούν για …  κεράσματα με τσίπουρα, (και τώρα που η ΕΕ ζητάει από τη χώρα μας ακόμα μεγαλύτερη φορολογία στο τσίπουρο) και για … μυρωδιές από λουκάνικα, απαντάμε, ότι, μπορεί η κυβέρνηση να αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, αλλά έχουμε ήδη δυο πολύ σημαντικές, για μας, κατακτήσεις:

 *Την ύπαρξη και δράση ενός οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ικανού να οργανώνει και να συντονίζει την πάλη μας προς την κατεύθυνση υπηρέτησης των συμφερόντων και της προοπτικής της μικρομεσαίας αγροτιάς. Βεβαίως, χρειάζεται αυτό το κίνημα να μαζικοποιηθεί και να ενισχυθεί, με την καλύτερη λειτουργία των υπαρχόντων Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και την δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν

 * Τον κοινό βηματισμό μας με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας που στοχεύει με συνέπεια τους κοινούς αντιπάλους μας κυβερνήσεις, ΕΕ μονοπωλιακούς ομίλους και η οποία χρειάζεται να πλατύνει, να δυναμώσει περισσότερο και να πάρει πιο σταθερή μορφή. Οργάνωση, ανασύνταξη, αντεπίθεση, ανατροπή των αντιπάλων μας είναι η λύση. Οι αντίπαλοι μπορεί να είναι ισχυροί αλλα όχι ανίκητοι

 Ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα και Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχουμε, πολλές φορές, ξεκαθαρίσει ότι ο αγώνας μας δεν είναι «μια κι έξω», αλλά συνεχής και πολύμορφος.

 Μετά από 25 μερόνυχτα, φεύγουμε σήμερα από τα μπλόκα, για να  συνεχίζουμε τον  αγώνα με διάφορες μορφές πάλης, αλλά με τον ίδιο, πάντα,  στόχο τη διεκδίκηση του πλαισίου αιτημάτων που έχουμε αποφασίσει και αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας, την ανατροπή της ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που δημιουργούν και οξύνουν τα προβλήματα και της μικρομεσαίας αγροτιάς.

 Οι μικρομεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες συνεχίζουμε αγώνα με τη συμμετοχή μας, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στα εργατικά συλλαλητήρια  τα οποία οργανώνει το ταξικό εργατικό κίνημα στις 21, 22 και 23 Φλεβάρη.  Εκεί, μαζί με τους συμμάχους μας, θα διεκδικήσουμε τα δικά μας αιτήματα κι από κοινού θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στη γενικότερη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική.

  Την Κυριακή 19 Μάρτη, ως Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα οργανώσουμε τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.  Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες από όλη τη χώρα, καθώς και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να δώσουν βροντερό «παρών», στέλνοντας το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι. Όλοι μαζί,  να συνεχίσουμε, ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά, τον αγώνας μας.

  Συνεχίζουμε  - Θα νικήσουμε»

]]>
statkats@gmail.com (Super User) Αγρότες Mon, 20 Feb 2017 09:46:31 +0200
Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/koinwnnia/topika/item/15396-synanthsh-dhmarxou-veroias-me-to-neo-astynomiko-dieuthunth-hmathias.html http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/koinwnnia/topika/item/15396-synanthsh-dhmarxou-veroias-me-to-neo-astynomiko-dieuthunth-hmathias.html Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Συνάντηση με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, Χρήστο Σιμούλη, είχε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμαρχος Βέροιας,

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, στο δημαρχείο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων του νέου Αστυνομικού διευθυντή στους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής, ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

 

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμακα, ο κ. Βοργιαζίδης ευχήθηκε στον κ. Σιμούλη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ σημείωσε ότι η συνεργασία του Δήμου Βέροιας με την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ασφάλεια και την καθημερινότητα των δημοτών, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η στενή συνεργασία που είχε αναπτυχθεί με τους τέως Αστυνομικούς Διευθυντές, θα συνεχιστεί και με τη νέα ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος χάρισε στο νέο Αστυνομική Διευθυντή ένα λεύκωμα της πόλης, προκειμένου να γνωρίσει την ιστορία και το μνημειακό πλούτο του τόπου.

]]>
statkats@gmail.com (Super User) Τοπικά Mon, 20 Feb 2017 09:38:19 +0200
Συνελήφθησαν 19χρονος και 25χρονος στη Βέροια για κατοχή κάνναβης http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/koinwnnia/topika/item/15395-synelifthisan-19xronos-kai-25xronos-sth-veroia-gia-katoxh-kannavhs.html http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/koinwnnia/topika/item/15395-synelifthisan-19xronos-kai-25xronos-sth-veroia-gia-katoxh-kannavhs.html Συνελήφθησαν 19χρονος και 25χρονος στη Βέροια για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της

Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 2 αδέρφια ηλικίας 19 και 25 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο όχημα που επέβαιναν, αλλά και στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, τις οποίες κατείχαν από κοινού. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

 

]]>
statkats@gmail.com (Super User) Τοπικά Mon, 20 Feb 2017 09:28:07 +0200
Έρωτας για την... καρέκλα! http://imerisia-ver.gr/index.php/component/k2/item/15394-erwtas-gia-thn-karekla.html http://imerisia-ver.gr/index.php/component/k2/item/15394-erwtas-gia-thn-karekla.html Έρωτας για την... καρέκλα!

Στη στρατιωτική μας θητεία, ως νεοσύλλεκτοι «εξομολογηθήκαμε» τον έρωτά μας στο γλόμπο του λόχου μας, στα πλαίσια του προγράμματος...

«στρατιωτικής βελτίωσης», όπως ονομαζόταν, τω καιρώ εκείνω, το «καψόνι»! Τελικά, ερωτικά  φετίχ σε άψυχα αντικείμενα υπάρχουν παντού, όπως εξαιρετικά περιγράφει ο Αρκάς σε τούτη τη γελοιογραφία του! Εξάλλου, μπορεί τα...βίτσια για μαστίγια, χειροπέδες και άλλα αντικείμενα να έρχονται και να παρέρχονται με το γήρας, ο έρωτας όμως στη βουλευτική καρέκλα είναι αέναος. Υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα από τη «μεταβίβαση»-κληρονομικώ δικαίω- της  βουλευτικής έδρας, από πατέρα σε γιο, εγγονό και δισέγγονο! Βοήθειά μας οι...πληβείοι!

]]>
statkats@gmail.com (Super User) Ημερήσια Mon, 20 Feb 2017 09:17:16 +0200
Παρουσίαση των δράσεων και του σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. για τον τουρισμό http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/politiki/perifereia/item/15393-parousiash-twn-drasewn-kai-tou-sxediasmou-ths-pkm-gia-ton-tourismo.html http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/politiki/perifereia/item/15393-parousiash-twn-drasewn-kai-tou-sxediasmou-ths-pkm-gia-ton-tourismo.html Παρουσίαση των δράσεων και του σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. για τον τουρισμό

Τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον τουρισμό, που υλοποιήθηκαν την τριετία 2014 – 2016, καθώς και το νέο σχεδιασμό της

για το επόμενο διάστημα, παρουσίασε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 η διοίκηση της Περιφέρειας, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

 

Στην εκδήλωση, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Γιώργος παρουσίασε τα αποτελέσματα της τριετίας 2014 – 2016 του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος ανέλυσε τα στοιχεία του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και ανέπτυξε το σχεδιασμό της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του τουρισμού τόσο για φέτος, όσο και για τα επόμενα χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέλυσε τους δυο άξονες, στους οποίους βασίζεται ο τουρισμός ως κλάδος της οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία :

1.Φέρνει «νέο χρήμα», καθώς τα έσοδα του τουρισμού από τους επισκέπτες του εξωτερικού δεν αλλάζουν απλώς χέρια, αλλά μεγαλώνουν το σακούλι της οικονομίας μας. Είναι «νέο χρήμα», που μπαίνει απ’ ευθείας τόσο στην εθνική, όσο και στην πραγματική μας οικονομία, με το οποίο έχουμε νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, νέο εισόδημα, δηλαδή τα συστατικά της ανάπτυξης.

2.Η σύνδεση του τουρισμού και η αλληλεπίδρασή του, με τους άλλους τομείς της οικονομίας, όπως η αγορά, το εμπόριο, οι υπηρεσίες, οι μετακινήσεις, οι συγκοινωνίες, το δίκτυο υποδομών, ο κατασκευαστικός τομέας, ο αγροτικός τομέας και η πρωτογενής παραγωγή και ο πολιτισμός. Δεν είναι μόνο το πλήθος των κλάδων της οικονομίας που συνδέονται με τον τουρισμό, είναι κυρίως ο βαθμός αλληλεπίδρασης, καθώς τα οφέλη από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος διαχέονται πιο γρήγορα και επηρεάζουν πιο άμεσα, τους περισσότερους από αυτούς τους κλάδους.

«Μια πολιτική για τον τουρισμό για να είναι σύγχρονη, αποδοτική και να παράγει πραγματικά οφέλη για τον τόπο και τους πολίτες, πρέπει να τρέχει πάνω σ’ αυτούς τους δύο άξονες», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως η τουριστική πολιτική της Περιφέρειας άλλαξε από το 2013, αφήνοντας το παρωχημένο μοντέλο «ήλιος – θάλασσα» και στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με τελικό στόχο την καθιέρωση δωδεκάμηνου τουρισμού, με παράλληλη προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που μπορεί να υποστηρίξει η Κεντρική Μακεδονία.

«Προβάλαμε στοχευμένα όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο αγροτουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο ιαματικός και ο ιατρικός τουρισμός, ο εκθεσιακός, ο συνεδριακός, ο τουρισμός ‘citybreak’, ο γαστρονομικός, ο περιηγητικός, ο ορεινός, ο θρησκευτικός κ.ά.», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Παρουσιάζοντας επιγραμματικά τα αποτελέσματα της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι η περιοχή παραμένει πρώτος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα στην καρδιά της θερινής περιόδου για δυο συνεχόμενα έτη, ενώ «το 2016, καταφέραμε να πετύχουμε και την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Συγκεκριμένα, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, στην Κεντρική Μακεδονία, πετύχαμε αύξηση κατά 30% του τουριστικού ρεύματος, και μάλιστα, αυξήθηκαν οι τουρίστες από τη Γερμανία την Αγγλία και την Ιταλία, τρεις από τις λεγόμενες «παραδοσιακές» τουριστικές αγορές, από τις οποίες είχαμε, συνολικά ως χώρα, πολλά χρόνια να καταγράψουμε ανάλογους ρυθμούς ανόδου του τουριστικού ρεύματος. Διατηρήσαμε για ακόμα μία χρονιά, την πρώτη θέση ως προορισμός, στους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια (2015 – 2016) το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, είχε τη μεγαλύτερη αύξηση αφίξεων σε σύγκριση με όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, με ποσοστό 33%. Αύξηση 5%, είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια και στα Λιμάνια της Περιφέρειας. Αύξηση επίσης, κατά 65%, είχαμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο σύνολο της πενταετίας, στις διανυκτερεύσεις επισκεπτών από το εξωτερικό. Όπως και αύξηση κατά 300% στις επισκέψεις μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Περιφέρειά μας, στο σύνολο και πάλι, αυτής της πενταετίας. Τέλος, κατά το θερινό τρίμηνο, έχουμε σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότερες από 5 εκατομμύρια οδικές αφίξεις».

Βάσει των στοιχείων του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι η δεύτερη τουριστικά πιο ισχυρή Περιφέρεια της Ελλάδας την επόμενη πενταετία, με 21% αύξηση αφίξεων και 15% αύξηση εσόδων. Ο οδικός τουρισμός, θα συνεχίσει σταθερά να αναπτύσσεται, όπως επίσης ιδιαίτερη δυναμική θα έχουν ο «city – break» τουρισμός και ο yachting τουρισμός. Μέχρι το 2021, οι επισκέπτες για τον πολιτιστικό τουρισμό, αναμένεται να ξεπεράσουν τους επισκέπτες «για τον ήλιο και τη θάλασσα».

«Η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας, το άνοιγμα σε νέες αγορές – στόχους, η εξειδικευμένη προσέγγιση ειδικών κοινών που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δηλαδή όλα εκείνα που συνιστούν τον πυρήνα της πολιτικής μας, όχι μόνο έχουν αποτέλεσμα, αλλά διαμορφώνουν και την αναπτυξιακή βάση της επόμενης πενταετίας», εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σχετικά με την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας τα επόμενα χρόνια, σε πρώτη προτεραιότητα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης είναι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού (στοχευμένη ανάδειξη και περαιτέρω εξειδίκευση) για να υπάρχει σταθερή τουριστική ροή ειδικά στη λεγόμενη off-season περίοδο. Επίσης, ολοκληρώνονται σημαντικά έργα υποδομής, που ενισχύουν τον τουρισμό και ειδικά τον οδικό, ο οποίος είναι εξαιρετικά ενισχυμένος στην Κεντρική Μακεδονία. Παράλληλα, προχωρά η εκτεταμένη συντήρηση και ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων για την ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού, ενώ δημιουργείται φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και δομές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του τουρισμού και καταρτίζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας σε ετήσια βάση, με αιχμή τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας σε αγορές - στόχους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό των επόμενων βημάτων αναφορικά με τη διείσδυση σε νέες αγορές, την ανάπτυξη συνεργασιών και την προώθηση της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας εμφατικά τη σημασία των συνεργειών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. «Ο καθένας μόνος του θα μπορούσε να τρέξει γρήγορα. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να πάμε μακριά», υπογράμμισε.

Παρουσιάζοντας το νέο σχεδιασμό της Περιφέρειας, ο κ. Θάνος επισήμανε: «Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να φύγουμε από τη λογική του «Καλλικράτη» και να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο προϊόν για όλη την Περιφέρεια που θα στηρίζεται σε θεματικές ενότητες. Από το 2013 και παρά την προσφυγική κρίση που επηρέασε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η πορεία του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία είναι θετική. Έχουμε ολοκληρωμένο πρότζεκτ για τον Όλυμπο, ανοίγουμε παράθυρο στην Κίνα και δεδομένου ότι Ρώσοι και Βέλγοι τουρίστες είναι αυτοί που ξοδεύουν τα περισσότερα στην Ελλάδα θα προσπαθήσουμε να τους προσεγγίσουμε. Για το 2017 έχουμε σημαντικές κρατήσεις από τη Γερμανία. Δημιουργήσαμε τμήμα τουριστικού συντονισμού και εδραιώνουμε το τουριστικό προφίλ της Κεντρικής Μακεδονίας σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο».

Στα θετικά αποτελέσματα της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Γιώργος, επισημαίνοντας την πολύ σημαντική αύξηση αφίξεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στις νέες συνεργασίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν βασικές ελλείψεις στο κομμάτι του τουρισμού στην πόλη. «Δημιουργήσαμε τράπεζα φωτογραφιών, portal και βίντεο προώθησης. Υποδεχτήκαμε επισκέπτες κρουαζιέρας. Ξεκινήσαμε συνεργασία με τα ταξί με το ΚΤΕΛ με το λιμάνι. Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα», τόνισε. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στη δημιουργία του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Πιερίας και στα πλεονεκτήματα της περιοχής, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος είπε πως ο τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία έχει κάνει σημαντικά θετικά βήματα και η φετινή χρονιά πηγαίνει καλά, καθώς «οι προκρατήσεις δείχνουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη δυτική αγορά».

]]>
statkats@gmail.com (Super User) Περιφέρεια Fri, 17 Feb 2017 12:31:33 +0200