breaking news Νέο

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το με αριθμό 186 τεύχος του περιοδικού ΝΙΑΟΥΣΤΑ

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το με αριθμό 186 τεύχος του περιοδικού ΝΙΑΟΥΣΤΑ

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το αριθ. 186 τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού ΝΙΑΟΥΣΤΑ, που εκδίδει η Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος» και καλύπτει το τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2024.

Μεταξύ των περιεχομένων του τεύχους περιλαμβάνονται: Editorial της Δήμητρας Τζάκη - Μπεσλίκα, Δρ. Αθανασίου Νίκου: «Αρχαίων Ελλήνων κοινωνία», Στέργιου Αποστόλου (ιστορικού ερευνητή): «Η βραχεία υπαγωγή της Νάουσας στην μητρόπολη Αχρίδας», Ρένας Κύρκα: «Μαρία - Λουκία (Μάτση) Χατζηλαζάρου (1914-1987)», το διήγημα του Γιώργου Κασαπίδη «Ο παράδεισος», την επιστημονική εργασία των ερευνητών Θ. Σωτηρόπουλου - Κ. Καζαντζή και Ι. Μάνθου: «Η οργανική ουσία του εδάφους και η σημασία της για τις καλλιέργειες», το άρθρο του Δρ. Αθανασίου Τσαυτάρη: «Το σούπερ ρύζι χορταίνει με τροφή τη μισή ανθρωπότητα», Θεοδώρας Μαυρίδου (εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής): «Η δωρεά του εν Αθήναις Κωνσταντινίδη Κολτσάκη», το διήγημα του Αλέξανδρου Λυσιμάχου «Η πρώτη δερμάτινη μπάλα» και άλλη ενδιαφέρουσα ύλη.

Το εξώφυλλο κοσμεί φωτογραφία με τις ανθισμένες ροδακινιές στη Νάουσα, της Ασημίνας Παλαντζίδου, σε επεξεργασία Δημήτρη Πάζου.

Το περιοδικό διατίθεται σε συνδρομητές και στη Βέροια από το βιβλιοπωλείο «Επίκαιρο» (Βενιζέλου 36).

Αντιπρόσωπος του περιοδικού στη Βέροια είναι ο Γιάννης Καρατσιώλης, Μητροπόλεως 45, τηλ. 2331060331 και 6944670719.

 

Ι.Α.Κ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής