breaking news Νέο

Κατεβάζει ρολά η κλωστοϋφαντουργία Βαρβαρέσος - Απολύονται 120 εργαζόμενοι

Κατεβάζει ρολά η κλωστοϋφαντουργία Βαρβαρέσος - Απολύονται 120 εργαζόμενοι

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην κλωστοϋφαντουργίας Βαρβαρέσος Α.Ε. στη Νάουσα, καθώς η διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την αναστολή της παραγωγής και την απόλυση των περίπου 120 εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η ίδια η πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας Αναστασία Βαρβαρέσου ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα ότι η επιχείρηση σταματά την παραγωγή και ότι οι ίδιοι απολύονται.

Ο Παναγιώτης Κουτσουπιάς, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου, αναφέρει ότι η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους για να τους επιδώσει τις απολύσεις τους λέγοντας σύμφωνα με τον ίδιο ότι το εργοστάσιο σταματά την λειτουργία της παραγωγής. «Η εργοδοσία μάς είπε ότι ο επενδυτής την Κυριακή το βράδυ απέσυρε το ενδιαφέρον του. Αυτό δεν το πιστεύουμε, καθώς οι απολύσεις ήταν ήδη έτοιμες για όλους τους εργαζόμενους. Την περασμένη Πέμπτη ενώ είχαν φέρει πρώτες ύλες για να συνεχίσει τη λειτουργία της η παραγωγή, τις πήραν πίσω».

Ο κ. Κουτσουπιάς αναφέρει ότι τα προβλήματα στο εργοστάσιο υπήρχαν εδώ και χρόνια και έγιναν πιο έντονα από το 2019, ωστόσο γινόταν προσπάθεια να βρεθεί κάποιος επενδυτής. «Αυτό έχει ξεκινήσει από το 2019, μας έλεγαν να κάνουμε υπομονή γιατί θα έρθει κάποιος επενδυτής και η εταιρεία θα ορθοποδήσει, ωστόσο όπως αποδείχτηκε αυτό δεν έγινε ποτέ», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσουπιά, οι συνολικές οφειλές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ανέρχονται περίπου στα 7 εκ. ευρώ. Όπως σημειώνει, κάποιοι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει νωρίτερα σε επίσχεση εργασίας, κάνοντας μονομερή καταγγελία της σύμβασης, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι είχαν αποχωρήσει τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έλαβαν καθόλου χρήματα.

Οι εργαζόμενοι χθες προχώρησαν σε γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας προκειμένου να καθορίζουν την περαιτέρω στάση τους.

 

• Κουτσογιάννης: «Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους της Βαρβαρέσος»

Ο Δήμαρχος Νάουσας Ν. Κουτσογιάννης, με δήλωσή του τονίζει πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων:

«Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κλωστουφαντουργία Βαρβαρέσος, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε τις απολύσεις των 120 περίπου εναπομεινάντων εργαζομένων της εταιρίας, μετά την απόσυρση του επενδυτή που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους, ενώ δηλώνουμε πως έχουμε ήδη προβεί σε ενέργειες και είμαστε σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία ούτως ώστε να υπάρξει ένα αίσιο τέλος για όλους τους εργαζομένους.

Θα είμαστε δίπλα τους για να ακούσουμε τα αιτήματα τους, τις προτάσεις τους και κυρίως να πιέσουμε την κυβέρνηση προς κάθε κατεύθυνση για μια θετική εξέλιξη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής