breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα υπέρ της διατήρησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στους Γεωργιανούς

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα υπέρ της διατήρησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στους Γεωργιανούς

Ομόφωνα εγκρίθηκε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που ψήφισε λευκό, το ψήφισμα που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Γεωργιανών, Ηρακλής Σοφιανίδης, στη συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας, για την υποβάθμιση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στους Γεωργιανούς και την επικείμενη κατάργησή του.

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης ανέφερε ότι είναι αυτονόητο να συνεχιστεί η λειτουργία του καθώς συνεχίζει να ασχολείται με ζητήματα μετανάστευσης σε όλο το νομό, με τον εντοπισμό και τη σύλληψη λαθροδιακινητών, αλλά  και με τον έλεγχο νόμιμης διαμονής αλλοπών και εργατών γης, που απαιτεί μεγάλο αριθμό η περιοχή μας και έχει δύο ανοικτές δομές μεταναστών, μία στην Αγία Βαρβάρα και μία στην Αλεξάνδρεια.

Ο κ. Σοφιανίδης έκανε μία περιληπτική αναφορά στο πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει στα 24 χρόνια λειτουργίας του. Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα τμήμα λειτουργικό, τόσο για τους κρατούμενους, όσο και για το προσωπικό. Το κόστος λειτουργίας είναι μηδαμινό, γιατί το κτίριο έχει παραχωρηθεί από την Κοινότητα Γεωργιανών και η καθαριότητά του εξυπηρεταίται από τις εκάστοτε υπηρεσίες του Δήμου, μεταφέροντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια των κατοίκων όλων των γύρω χωριών, αν καταργηθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία και  επεσήμανε ότι: «Η επιχειρούμενη κατάργηση μας βρίσκει όλους αντίθετους».

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, όπου και αυτός με τη σειρά του επεσήμανε την αναγκαιότητα να συνεχίζει να υπάρχει το Τμήμα. «Μέλημα της Ομοσπονδίας είναι να αναβαθμίσουμε αυτές τις υπηρεσίες. Αποτελούμε ένα εξειδικευμένο τμήμα με εμπειρία στους ελέγχους,  που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία άλλη υπηρεσία και σας θέλουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας αυτή».

Ο κ. Σουμελίδης πρότεινε σύσκεψη για το θέμα, παρουσία των τοπικών βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, του Αστυνομικού Δ/ντή Ημαθίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για να στηριχθεί αυτό το δίκαιο αίτημα, όπως ανέφερε.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ψήφισμα:

«Σήμερα 29 Απριλίου 2024 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας αποφάσισε την έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος για την αδιάλειπτη λειτουργία του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας με έδρα την κοινότητα των Γεωργιανών στο οίκημα που ήδη λειτουργεί συνεχόμενα από το έτος 2000 και που παραχωρήθηκε από το Δήμο Βέροιας για την λειτουργία αυτή.

Η προσφορά όλα αυτά τα χρόνια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας στους δημότες της Βέροιας είναι πολύπλευρη και ουσιαστική. Η παρουσία των περιπολιών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας σε κάθε απομακρυσμένη κοινότητα του Δήμου μας διατήρησε το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των κοινοτήτων του Δήμου μας. οι υποθέσεις διακίνησης αλλοδαπών που έχει εξιχνιάσει τόσο εντός του Νομού μας όσο όμως και με την συνεισφορά της σε όλη την επικράτεια δεν αφήνει περιθώρια παύσης της αυτόνομης λειτουργείας της. Η τοποθεσία της έδρας του Τ.Δ.Μ Ημαθίας ευνοεί για την συνεχή παρουσία της αστυνομίας στην Παναγία Σουμελά που αποτελεί σημαντικό Προσκυνηματικό τόπο του Δήμου μας καθότι απέχει μόνο δέκα λεπτά από αυτή. Η περιοχή του Δήμου μας, είναι κυρίως αγροτική περιοχή και επεκτείνεται ιδιαίτερα στον Ημαθιώτικο κάμπο με συνέπεια την αναγκαιότητα χιλιάδων εποχιακών εργατικών χεριών — κυρίως αλλοδαπών - για την συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων κυρίως. Η λειτουργία της ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας αλλοδαπών στην Κοινότητα του Δήμου μας της Αγίας Βαρβάρας, απαιτεί την συνεχή αστυνομική εποπτεία ώστε να διασφαλίζεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούμε είναι αναγκαία η αυτόνομη συνέχιση της λειτουργίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας στην κοινότητα των Γεωργιανών και η ενίσχυσή της με ανθρώπινο δυναμικό ώστε να ανταποκριθεί στο πολύπλευρο πλαίσιο της προσφοράς της".


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής