breaking news Νέο

«Καλό καλοκαίρι και εις το επανιδείν»! -Η απάντηση του υπ.Εσωτερικών Τ.Θεοδωρικάκου προς τους εργαζόμενους στην Τ.Α. στη μεταξύ τους συνάντηση

«Καλό καλοκαίρι και εις το επανιδείν»!  -Η απάντηση του υπ.Εσωτερικών Τ.Θεοδωρικάκου προς τους εργαζόμενους στην Τ.Α. στη μεταξύ τους συνάντηση

Άλλη μία συνάντηση υπήρξε ανάμεσα στην ΠΟΕ – ΟΤΑ και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, πλην όμως και αυτή απέβη άκαρπη. Αν και η ομοσπονδία κατέθεσε ένα διεκδικητικό πλαίσιο με συνολικά 37 αιτήματα για φλέγοντα ζητήματα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, τα οποία και παραμένουν σε εκκρεμότητα, η απάντηση που εισέπραξε από πλευράς του κ. Θεοδωρικάκου δεν ήταν η πρέπουσα. «Καλό καλοκαίρι και εις το επανιδείν»!

Έτσι η μοναδική – σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ – απάντηση που έδωσε ο υπουργός στις διεκδικήσεις των εργαζομένων αφορούσε τις σχολικές καθαρίστριες, στο αίτημα της ομοσπονδίας για μονιμοποίησή τους, στην οποία ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως οι εργαζόμενες μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών για «εμπαιγμό» και «απαξίωση», προειδοποιώντας συνάμα ότι η στάση του «μαθηματικά οδηγεί στη σύγκρουση».

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, τονίζεται πως «στην κυβέρνηση σύντομα θα λάβουν ηχηρή απάντηση από έναν κλάδο, που βρίσκεται πάντα και αποδεδειγμένα στην πρώτη γραμμή της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στους αγώνες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εκπροσωπεί».

 

Αιτήματα

Τώρα, μεταξύ των αιτημάτων που διεκδικεί η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αυτά έχουν να κάνουν με:

• Άμεση Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το προσωπικό των Δήμων

• Κατάργηση διατάξεων που επιτρέπουν στους Δήμους να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες μέσω των οικονομικών επιτροπών

• Απελευθέρωση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού

• Μονιμοποίηση εργαζομένων σε κοινωνικές δομές Δήμου (απασχολούνται σήμερα μέσω ΕΣΠΑ)

• Προστασία και αναβάθμιση συλλογικών διαπραγματεύσεων

• Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας μέσω προγραμμάτων ανακύκλωσης ανέργων

• Μία ενιαία και μόνιμη σχέση εργασίας στην αυτοδιοίκηση με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα.

• Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Πάντως ο κ. Θεοδωρικάκος εμφανίστηκε πιο ... ομιλητικός σε συνάντηση που είχε την Τρίτη (21 Ιουλίου) με την ΠΟΠ-ΟΤΑ (έτερη ομοσπονδία στον κλάδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, μικρότερης εκπροσώπησης συγκριτικά με την ΠΟΕ-ΟΤΑ), όπου και θέλησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των εργαζομένων για περικοπές στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στις προθέσεις της κυβέρνησης.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής